Viktiga takeaways

 • Marknaderna för kryptovalutor var relativt lugna efter att den tredje BTC-halveringen ägde rum i Asien över natten.
 • Handlare och investerare fokuserar på utvecklingen av hashfrekvensen eftersom vissa analytiker tror att den kan sjunka så mycket som 30% efter halvering.
 • Tekniska indikatorer visade att stora altcoins fortfarande inte är ute i skogen än.

Marknadsöversikt

Kryptovalutamarknaderna var en blandad påse på tisdag i Asien efter att bitcoinhalveringshändelsen ägde rum över natten. Priset av BTC har varit intervallavgränsande mellan USD 8500 till strax under 9000 i början av Asien. Samtidigt har marknaderna sett ADA hoppade mer än 9%, och BSV fick cirka 4%. På baksidan, XEM och DGB gav upp cirka 6% av värdet.

Som priserna på BTC verkar kämpa för att återta USD 9000 nivåer, kan marknaderna förvänta sig att fler korta positioner stängs de närmaste dagarna. Thomas Tse, chef för kvantitativ strategi på OKEx, noterade att handlare kanske vill varva ner sina tidigare korta positioner under de första tre dagarna efter att halveringen ägde rum.

Kedjedata skulle vara ett annat fokus på marknaden efter halvering. Data från blockchain.com visar att bitcoins hashfrekvens var nära den högsta tiden när halveringshändelsen inträffade. Investerare kanske vill ta reda på om den här trenden med hashhastighet är hållbar eftersom detta kan avslöja gruvarbetarnas känsla för priset och hur de ser på marknaderna.

Molly, marknadschef på HashKeyhub, twitted att BTC: s hashkraft kan sjunka så mycket som 30% de närmaste dagarna, eftersom gruvintäkterna sjönk. Läs mer om vad datamarknadsaktörerna bör fokusera på efter halveringsperioden här.

Figur 1: Bitcoin Hash-frekvens (från och med 12 maj) Figur 2: BTC Put / Call-förhållande

Handlare kanske också vill hålla ett öga på BTC-förhållandet mellan put / call, som precis kom från den senaste toppen. I vår tidigare publikation <Alternativmarknader visar mindre entusiasm vid BTC-halvering>, vårt team påpekade att ett högre förhållande kan indikera att optionshandlare har varit mer baisse på priset. Om en vändning av förhållandet bekräftas kan det tyda på att en betydande förändring av känslan kan äga rum bland optionshandlare.

På andra håll kan vi se några händelsestyrda prisåtgärder i altcoin-utrymmet. Marknaderna kommer att se ETC, ATOM, och XLM kommer att hålla stora evenemang den här veckan. THETA tittarna kommer troligen att fokusera på lanseringen av Mainnet 2.0, som förväntas ske senare denna månad.

Prisanalys

BTCUSDT – Glas halvt tomt halvfullt

 • BTCUSDT drog sig tillbaka till mitten av 8000 handtag efter att ha misslyckats med att återta motståndsnivåerna i juni. Medan priset har visat initialt stöd på USD 8000-området kan vi inte helt utesluta möjligheten att gå under 8000.
 • Momentum kan vara elefanten i rummet här. MACD producerade precis en daglig baisseartad crossover, vilket signalerar att den positiva drivkraften har avtagit.
 • MOM-indikatorn drog sig tillbaka till de tidigare supportnivåerna. Om en ytterligare överträdelse ses härifrån kan det stärka den kortsiktiga BTC baisse fall.
 • En prisuppgång härifrån kan dock också vara möjlig. Figur 4 visar det dagliga diagrammet för CME-futures, vilket gav en klyfta ned från 9820 till 9275. Våra läsare borde förmodligen veta att CME-futures-diagrammet tenderar att stänga luckorna som det producerade, även om tidpunkten kan vara svår att avgöra. Med andra ord kan gapfyllningsaktiviteter skicka tillbaka priset till de övre 9000 handtagen.
 • 8400 kan vara den första nivån att titta efter björnarna. Om man ser det kan det öka möjligheten att testa 38,2% Fibonacci retracement nära 7900. För tjurarna är den högsta 11 maj 9160 kritisk. Om paret idag kan producera en ljusstake som har en högre övre skugga än den 11 maj ljusstaken, kan det stärka fallet med en rally.

Figur 3: BTCUSDT Daily Chart

Figur 4: CME Bitcoin Futures Daily Chart

ETHUSDT – Ansträngningarna gick förgäves?

 • Vi har täckt ETHUSD veckoplan i vår publikation i slutet av april och markerade att paret har testat ett av dess fleråriga motstånd. Paret har inte lyckats återfå sådana motståndsnivåer (figur 5).
 • Paret kan fortfarande möta ett nytt test av det dagliga trendlinjestödet (figur 6), som ligger nära 180 nivåer.
 • MACD har ökat i det negativa området och RSI har redan på en relativt låg nivå. Ändå verkar det som om paret inte är översålt än. Därför tror vi att det fortfarande kan finnas utrymme för nackdelen.
 • 175 till 180 skulle vara ett viktigt område att titta på. En paus under detta område kan utlösa fler försäljningar. Medan 193 kunde vara det övre fokus.

Figur 5: ETHUSD veckodiagram

Figur 6: ETHUSD Daily Chart

XRPUSDT – Mer nackdel framöver?

 • XRPUSDT kan utsättas för mer försäljningspress eftersom priset har vänt sig runt sitt 50-dagars glidande medelvärde.
 • Momentum har minskat betydligt. Den ultimata oscillatorn har producerat lägre toppar under de senaste två veckorna, och stokastiken har brutit under sina tidigare nedgångar.
 • Vi tror att paret skulle kunna testa lägre den 11 maj 0.1957. Om paret misslyckades med att hitta stöd på sådana nivåer kan en återgång till 38,2% Fibonacci retracement till 0,1644 på medellång sikt bli mer sannolikt.

Figur 7: XRPUSDT dagligt diagram

ADAUSDT – Rally tar slut ånga?

 • ADAUSDT har varit ett av de bäst presterande alt-paren under Asien-sessionen på tisdag, fått mer än 9%.
 • Men tjurarna kan se trötta ut härifrån. RSI har bildat en tredubbel baisseartad avvikelse med tre lägre lägsta priser, medan prisutvecklingen fortfarande mest bibehållits nära 0,05.
 • Dessutom har den baisseartade delningen av MACD ökat, vilket tyder på att den positiva drivkraften har avtagit.

Nivåmässigt tror vi att 100-SMA kan vara den första referensen, som ligger nära 0,043. Om det ses kan omprovningen på 0,0422, vilket är 61,8% Fibonacci retracement, vara mer troligt.

Figur 8: ADAUSDT Daily Chart

Författare: Cyrus Ip

Forskningsanalytiker, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me