Går ingenstans

Viktiga takeaways

 • —Crypto marknadssentiment har liten eller ingen förändring trots de nyligen misslyckade försöken att återkräva nivåerna 7000-7200 USD.
 • —Altcoyns större bild ser dyster ut då det tidigare BTC-börsvärdet visar baisseartad avvikelse.
 • —Bitcoin Gold i fokus eftersom halvering förväntas denna vecka.

Marknadsöversikt

Kryptovalutamarknaderna svarade med en ljum entusiasm efter BTC priser fick flera avslag på USD 7200-nivåer. Den ledande kryptovalutan har bytt händer nära USD 6800-området på Asiens tisdag, efter att ha kort berört USD 6500-nivåerna under påskhelgen. I vår senaste utgåva av Technical Weekly har vi nämnt att motståndet nära den tidigare nämnda halsen förblev starkt och tydligen förblir det intakt.

Sentimentmässigt visar data det på medellång sikt BTC investerare har liten eller ingen förändring av förväntningarna över BTC priser, även om vissa kortfristiga handlare har uttryckt en något positiv uppfattning. Sentix Bitcoin Sentiment Index återhämtade sig och berörde nästan den neutrala nivån. Fortfarande Manfred Hubner, vd på Sentix, tror att ”bitcoin behöver en betydande vinst av den strategiska förspänningen för att pressa priserna ytterligare uppåt. Även om denna fördom är för närvarande större än känslan, har den inte ökat ytterligare. Således har ingen grundläggande ny situation uppstått.

Figur 1: Sentix Bitcoin Sentiment Index Källa: Sentix

Figur 2: Crypto Total Source: Tradingview

På andra håll var stora altcoins mestadels i det gröna efter BTCS rebound. Priserna på BCH och BSV har initialt stabiliserats efter förra veckans hårda gaffel. De pre-hårda gaffelpriserna har skickats BCH till USD 280, medan BSV drabbade 220 USD-området.

Men i ett bredare perspektiv, altcoin tittarna kan hitta skäl att oroa sig för marknaderna. Momentumindikatorn för det totala BTC-kryptomarknaden har varit i en baisseartad divergens med priset, vilket kan indikera att den bredare rebounden av altcoin kan vara kortvarig. Naturligtvis betyder det inte början på en säljning av altcoin på kort sikt. Men den större bilden här kan vara dyster.

Prisanalys

BTCUSDT – Stöd och motstånd som närmar sig varandra

 • Den tidigare hals- och axelhalsen förblev ett starkt motstånd för paret som kom efter de misslyckade försöken att bromsa ovanför halsen förra veckan och lämnade ett stjärnbildande mönster som betraktades som ett baisse tecken.
 • Dessutom verkar det 50-dagars glidande genomsnittet som ett annat betydande motstånd.
 • Momentum-visad, det visade en blandad signal, med MACD har varit i sammandragning, medan OBV förblev i ett sidledsmönster, och en återföring är ännu inte bekräftar.
 • Med tanke på den bredare ljumma känslan tror vi att chansen att priset bryter över halsen förblir dämpad, åtminstone på kort sikt. Sannolikheten för en betydande korrigering är dock också låg.
 • Återförsök av 7100 till 7200 bör inte uteslutas på kort sikt. Det nedre området att titta på kan vara 6700 till 6500, om man ser det, kommer omprovningen av 61,8% Fibonacci Retracement nära 6300 att bli mer sannolikt.

Figur 3: BTCUSDT Daily Chart Källa: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Viktigt trendlinjestöd som ska testas

 • Vi belyste den dagliga stigande triangelformationen i vår sista <Technical Weekly>, och en positiv breakout bekräftas. Frågan är nu om den stigande prisutvecklingen kan fortsätta.
 • Förspänningen kan lätt lutas nedåt, eftersom MACD antyder att drivkraften har avtagit, medan den ultimata oscillatorn sjönk till sina stödnivåer för trendlinjen.
 • En daglig hausseartad crossover verkar emellertid i början i den stokastiska oscillatorn, vilket tyder på att inflödet till paret har ökat på kort sikt.
 • Den kritiska nivån att titta på kan vara nära 150, vilket är motståndsvridna stödnivåer från den föregående stigande triangeln. 164 är en annan viktig nivå att titta på, som ligger nära 38,2% FR.

Figur 4: ETHUSDT Daily Chart Källa: OKEx; Tradingview

LTCUSDT – Bias mot nackdelen?

 • LTCUSDT är ett annat intressant par att titta på, eftersom det har producerat några tre timmars lägre toppar, verkar ett fallande triangelmönster ha bildats.
 • Även om en kortvarig nedåtgående kanal utvecklas har den ultimata oscillatorn producerat en hausseartad divergens med några högre toppar. Momentumindikatorn förväntas testa sitt trendlinjestöd de närmaste dagarna, och detta kan vara avgörande för prisåtgärderna på kort sikt.
 • MACD indikerar att drivkraften har minskat något.
 • Sammanfattningsvis kunde paret först testa 3-timmars triangelstödet nära 250-MA vid 39,5 innan det försökte återta det övre motståndet nära 41,3.
 • Även om en breakout förväntas är det dock fortfarande för tidigt att bestämma tidpunkten för breakout.

Figur 5: LTCUSDT 3-timmars diagramkälla: OKEx, Tradingview

BTGUSDT – En sväng innan halvering?

 • Bitcoin Gold är ytterligare ett marknadsfokus den här veckan, eftersom dess halvering av blockbelopp förväntas äga rum på torsdagen.
 • Trots halvering kan det i allmänhet ha en positiv inverkan på priset; det senaste rallyet ser trött ut och kan ta slut.
 • Den långsamma stokastiska har återigen nått nära det överköpta området. Det har varit en stark signal om att priset kan behöva ta en vändning som tidigare fall föreslog.
 • 250-dagars glidande medelvärde nära 8,90 kan vara den första nivån att titta på, vilket är området nära den föregående kanaltoppen, om sådana nivåer gavs upp, bör omprövning av det senaste kanalstödet nära 8.30 uteslutas.

Figur 6: BTGUSDT Daily Chart Källa: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me