Låt oss ta ett exempel på BTC-marknaden den 17 december 2019:

Låt oss säga att vi tror att den baisseartade trenden på BTC-marknaden som har varat de senaste månaderna kommer att fortsätta. Handlare kan gå kort som sin primära handelsstrategi snarare än att gå lång. Även om BTC på kort / medellång sikt är fortfarande nackdelen, fanns det fortfarande få bevis för att novemberkorrigeringen skulle upprepas vid denna tidpunkt och 6400 nivåer verkar vara bra stöd för nu.

Hur man handlar med ATM-alternativ (till pengarna)?

Eftersom vi förväntar oss en BTC-kort / medium nedåtgående trend, här är en enkel strategi som vi kan utföra i vår OKEx-handelssimulering:

1. Sälj ett ATM-samtalsalternativ. Marknaden den 17: e är fortfarande svag och returen är mindre än väntat, så sälj optionen på träningsdagen och tjäna avkastningen.

2. Alternativt kan vi köpa en ATM-säljoption. När marknaden idag fortfarande är baiss, och en ytterligare nedåtgående trend förväntas, kommer ökningen av optionens inneboende värde att täcka minskningen av tidsvärdet. Priset på detta alternativ kommer att öka i enlighet därmed. På det här sättet, oavsett om vi säljer det direkt till ett högre pris eller väntar till träningsdagen, kan vi vinna på det.

Vad är ATM-alternativ?

At-the-money (ATM) betyder att optionens lösenpris är identiskt eller mycket nära priset på den underliggande tillgången, oavsett köp eller köp.

Nedan visas sidan för simulering av OKEx-optioner som visar informationen om ATM-alternativet, inklusive:

Röd ruta: Utnyttjandedatumet för optioner, vilket innebär att kontraktet löper ut. Träningsdatumet som visas på skärmdumpen är denna fredag ​​kl 08:00 (UTC)

Grön ruta: Namnet på alternativet. Den första delen hänvisar till den underliggande produkten av optionen, ”TBTCUSD” betyder den virtuella BTC som används i handelssimulering. På den levande marknaden kommer det att vara BTCUSD, vilket betyder Bitcoin. I den andra delen hänvisar ”191213” till träningsdatumet – 13 december 2019. Det är detsamma som informationen i den röda rutan. I den tredje delen hänvisar ”7000” till lösenpriset, som används för att jämföra med det underliggande priset och för att beräkna avkastningen och tvångslikvidationspriset. I den fjärde delen betyder ‘C’ (samtal) ett samtalsalternativ. Om det är P (Put) betyder det ett säljalternativ.

Blå ruta: Orderbok. I likhet med terminer visar den röda delen försäljningspriset, den gröna delen visar köpeskillingen. Den högra sidan är antalet alternativ.

Yellow Box: mätvärden för alternativ. Den första raden visar den viktigaste delen: spotindex och märkpris. Indexet påverkar köpet direkt & försäljningspris för optionen. När du beräknar avkastningen på utgångsdatumet måste du jämföra indexet och lösenpriset för att beräkna din avkastning och marknadspriset på BTC-platsen efter tvångslikvidation. Här bör vi fokusera på märkespriset. Markeringspriset, beräknat av plattformens systemalgoritm, är ett relativt rättvist optionskurs som förändras i realtid.

Varför ska vi fokusera på märkpriset?

Vi upptäckte att det på handelssimuleringsmarknaden finns en avsevärd spridning mellan marknadspriset och märkpriset, vilket innebär att när en tillgångs värde är $ 5 kan marknadspriset gå upp till $ 15 när det får hype. För närvarande är det bästa sättet att handla att sälja tillgången till marknadspris istället för att köpa den.

Låt oss ta ett annat exempel från BTC-marknadshistoriken.

Tillbaka till den 15 december såg vi att handelsvolymen och fartindikatorerna inte var starka och att marknaden skulle svänga på kort sikt. Vi tror att handlare inte borde gå länge på Bitcoin om inte priset bröt över 7300.

Hur man handlar med OTM-alternativ (out-of-the-money)?

Om marknaden är svag och svänger mycket kan du välja en av dessa enkla handelsstrategier:

1. Sälj ett OTM-samtalsalternativ. Om det inte är mycket svängning på marknaden (ingen kraftig prisrörelse), sälj alternativet på träningsdagen och få pengar.

2. Sälj ett OTM-säljalternativ. Om priset inte sjunker så mycket som förväntat och tidsvärdet konsumeras snabbt kommer optionspriset att vara lägre. Oavsett om du ska köpa tillgången till ett lägre pris för att återvinna förlusten eller vänta till utgångsdatumet, när optionens värde blir noll, kan du tjäna på det.

3. Här är en lite avancerad strategi: kombinera strategi 1 och 2. På detta sätt kan du fördubbla avkastningen utan stora risker.

Vad är OTM-alternativ?

För ett OTM-köpoption (out-of-the-money) betyder det när det underliggande priset är lägre än lösenpriset. För en OTM-säljoption betyder det att det underliggande priset är högre än lösenpriset. Enkelt uttryckt hänvisar OTM-alternativ till situationen när priset inte är tillräckligt högt eller tillräckligt lågt för att möta lösenpriset.

Samma som ovan, på OKEx-simuleringssidan för optioner visar den informationen om de senaste ATM-alternativen. För att hitta OTM-alternativen, klicka på “Hela veckan” så visas alla veckans alternativ:

Vid den tiden är BTC-priset cirka 7050. Enligt definitionen är OTM-köpoptioner de vars lösenpriser är högre än 7000, och OTM säljoptioner är de vars lösenpriser är lägre än 7000 (Eftersom optionen med ett lösenpris) av 7000 är närmast 7050, det betraktas som ett ATM-alternativ här), vilka är de två delarna som är cirkulerade i rött i figuren ovan.

Så vilket OTM-alternativ ska du välja? Här är tipset: överväga hävstångseffekten av alternativ. Klicka först på “Listinställningar” i det övre högra hörnet, kryssa sedan i kryssrutan “Hävstång” och klicka på bekräfta. Du kan se hävstångseffekten för varje alternativ på sidan, som visas i den blå cirkeln i figuren ovan.

Tänk på att alternativen skiljer sig från futures och evig swap. Handel med optioner innebär inte hävstångseffekt, och användare kan inte välja hävstångsnivå. Det är bara ett grovt värde som ges av systemet baserat på kostnadsberäkning.

Om du tittar närmare kommer du att upptäcka att för ett köpoption, ju högre lösenpris, desto högre hävstångseffekt – undantag för de sista få hävstångsnivåerna som ligger på 2000x eftersom deras priser är små.

Med hävstången kan du överväga andra faktorer förutom lösenpriser. Du kan också hänvisa till kontrakternas hävstångsnivåer för att överväga de risker som är inblandade och hur mycket medel du ska lägga till en optionshandel.

Slutligen, kom ihåg att skuldsättningsgraden är direkt proportionell mot risken – ju högre skuldsättningsgrad, desto lägre är sannolikheten för träning. Även om din insats är mindre är risken att förlora alla investerade medel också högre i enlighet därmed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me