Under de senaste sju dagarna har Bitcoin (BTC) stigit med cirka 3,24 procent per OKEx BTC-prisindex och handlas runt 7 200 dollar vid presstid..

Halvvägs i april är Bitcoins prestanda i april i linje med dess historia. Enligt CoinMarketCap data har april varit den månad med en av de högsta genomsnittliga avkastningarna och den högsta medianavkastningen för Bitcoin mellan 2013 och 2019.

Den näst största kryptovalutan, Ethereum (ETH), ökade med 10,43 procent under de senaste sju dagarna, enligt OKEx ETH-spotpris och flyttade in i intervallet $ 180 till $ 190.

BTC historisk månadsavkastning. Källa: CoinMarketCap & OKEx

Traditionella marknader blir hausse

På de traditionella marknaderna, för första gången sedan mitten av februari, finns tre stora amerikanska index på en teknisk tjurmarknad med S&P 500 återhämtar sig mer än 30 procent från mars låg.

Optimism verkar vara från förväntningen att COVID-19-pandemin har nått en vändpunkt i USA och införandet av Vita husets ekonomisk omstartsplan. Men pessimister tror att en dubbel botten i de amerikanska aktierna kan komma snart. Detta riskerar kryptovalutamarknaden eftersom priset på Bitcoin fortfarande visar en positiv korrelation med S&P 500, per Coinmetrics data.

Den kortsiktiga riktningen för Bitcoin är fortfarande oklar. Priset har flyttat sig över 50-dagars glidande medelvärde och visar potentialen att testa 8 000 dollar, där glidande medelvärden på 100 och 200 dagar ligger.

Men terminsmarknaden är inte optimistisk, eftersom OKExs kvartalsvisa BTC-terminer fortfarande har en negativ premie över spotpris, enligt OKEx handelsdata.

OKEX BTC / USDT Pris 1D. Källa: OKEx

Stora uppdateringar från LIBRA 2.0 & Kinas DCEP

De största nyheterna denna vecka kom från Kina-USA. strid om digitala valutor. Den 16 april Facebook lanserade sin LIBRA 2.0 vitt papper. I den nya vitboken tappade Libra planer på att förankra sitt myntpris i en korg med fiatvalutor.

Organisationen uppgav att den fortfarande skulle släppa flera valutor, men myntet kommer att stödjas av fiat-pegged stablecoins, snarare än direkt av fiatvalutorna själva.

Uppdateringen av Libra’s vitbok kommer bara två dagar efter nyheten om att Kina testade sin regeringsemitterade digitala valuta, DCEP. Den 14 april, a skärmdump publicerades och visade att DCEP testades i Suzhou, Chengdu, Xiongan och andra regioner.

Mark Zuckerberg, VD för Facebook, noterade på en tidigare utfrågning att en del av Kinas infrastruktur är mycket mer avancerad än Amerikas när det gäller digitala betalningar.

Skärmdump av The Agricultural Bank of China DCEP-plånbok. Källa: blocket slår

Mer pengar från institutionella investerare flödar in i krypto

Många institutionella investerare utnyttjade oron på marknaden i mitten av mars för att öka sin exponering för kryptovalutor under första kvartalet, enligt en färsk Gråskala rapport.

Det kryptofokuserade värdepappersföretaget såg inflöden på $ 503,7 miljoner under första kvartalet 2020, nästan dubbelt så högt som föregående kvartals högsta på $ 254,8 miljoner under tredje kvartalet 2019. Dess Ethereum Trust såg också ett rekordflöde på $ 110 miljoner under det senaste kvartalet.

Gråskala kumulativa flöden per produkter – 1Q20. Källa: Gråskala

Renaissance Technologies, en av världens största hedgefonder, noterade i en AD AD-ansökan den 30 mars att dess Medallion Fund nu är "tillåtet att ingå bitcoin futures-transaktioner," per rapport från Kvarteret. Dess handelsaktivitet kommer att begränsas till de Bitcoin-kontrakt som är listade på CME. CME: s Bitcoin-futures var lanserades 2017 och avvecklades kontant.

För närvarande är det oklart om företagets potentiella inträde på Bitcoin-marknaden är en välsignelse, eftersom Renaissance kan använda kontraktet som ett kortförsäljningsverktyg. Som rapporten påpekar är Renaissance’s Medallion Fund känd för sin höga avkastning och erbjuder investerare i genomsnitt 40 procent mellan 1988 och 2018..

DeFi hackade, men priset på ETH steg

Den kraftiga ökningen av Ethereums pris den här veckan (en rally på 10,43 procent) är ovanlig med tanke på att samtidigt två DeFi-protokoll – som i allmänhet tenderar att baseras på Ethereum – drabbades av hack.

Den 18 april, Tokenlon DEX twittrade att IMBTC-poolen på UNISWAP har attackerats och tömts. UNISWAP förlorade cirka 1 278 ETH, värt cirka 230 000 dollar vid pressen, i attacken, enligt säkerhetsföretaget PeckShield.

En dag senare kom dForces utlåningsplattform lendf.me under skjut. Det totala värdet låst i dForce gick till noll enligt DefiPulse, vilket resulterade i förluster på cirka 25 miljoner dollar. Lendf.me är det första gemenskapsprojektet för den decentraliserade finansiella plattformen dForce som lanserades i september förra året.

Förra veckan hade dForce precis tillkännagett sitt ny finansieringsrunda, ledd av Multicoin Capital. Händelsen är ett enormt slag mot DeFi-ekosystemet.

Det totala värdet låst in dForce. Källa: DefiPulse

I februari, ett annat Ethereum-baserat DeFi-projekt, bZx, erfaren två separata attacker som utnyttjade tjänstens flash-lån för att extrahera totalt $ 1 miljon i krypto.

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me