Förra veckan slutförde OKEx sitt Derivatives Feedback Program och samarbetade med kryptohandlare för att få direkt, mycket uppskattad feedback på några av våra senaste produkter..

Ash Davidson – en av de handlare som valts ut för att delta i programmet – satte sig (nästan, naturligtvis!) Med oss ​​för att prata om det dagliga livet för en kryptohandlare och vad nykomlingar i rymden behöver veta.

12-13 mars var mycket brutalt för krypto och marknaderna har varit skakiga sedan dess. Vad är ditt perspektiv på just denna krasch?

Ash Davidson: Jag förutspådde faktiskt en nedgång till $ 4400 nivåer den 1 mars. Det finns på min Twitter någonstans [här – OKEx]. Jag var mer än redo, jag släppte mer kapital från några gamla vinster för att göra mig redo för att fler investeringsområden skulle kunna nås.

Jag hade en magkänsla med COVID-19 att människor skulle flytta ut krypto för att vara säkra, eller för att täcka vissa förluster på aktiemarknaden och det hände.

Det var ganska våldsamt och jag tror att det gjorde att några människor blev sjuka när de tittade tillbaka på Twitter då. Jag tror att min inställning skiljer sig från de flesta eftersom allt jag använder är vinst och vinster att använda på marknaderna. Men jag kunde inte tänka hur jag skulle ha reagerat om jag var ny och det var nytt kapital på marknaden … Jag har aldrig sett något liknande.

Kan du nämna 1-3 viktiga saker du har lärt dig att handla som du kan dela med krypto-nykomlingar?

AD: Tre saker, ärm. Jag kunde lätt namnge 30 men låt oss gå med det viktigaste.

  1. Lämna dina känslor vid dörren. Planera vilken investering eller handel du gör. Enkelt som det. Låt det sedan spela. Från hur mycket du investerar eller gör en handel, hur mycket du är villig att förlora om det går fel och hur mycket du är redo att hoppa ut med. Planer tar bort en del av känslorna.
  1. Lär dig och TESTA så mycket du kan innan du går live. Om du har en metod som du gillar utseendet på som passar din livsstil, använd den men testa den. Jag gillar att demo först, sedan gillar jag att handla med $ 10 för att se hur det är live då går jag därifrån över en period på 6-12 veckor. Jag spenderar ungefär 3 veckor på att bara titta på listorna.
  1. Lita på din egen analys framför andras. Alla tittar på samma sak eller olika saker, har kanten och tittar bara på dina egna sjökort, inte någon annans.

När började du handla krypto och varför?

AD: Jag började investera i kryptovaluta 2016. Jag hade tidigare erfarenhet av att handla 2015 med fotboll och öreaktier. År 2017 började jag handla kryptovalutor. Jag tyckte om surret, det faktum att du kan göra mycket vinster på kort tid jämfört med aktiemarknaden. Jag har inte tittat tillbaka sedan.

Bara Bitcoin eller även altcoins? Generellt föredrar du handel med kryptoderivat eller spotmarknader och varför?

AD: Jag handlar främst med derivat. Bitcoin, Ethereum och XRP är vad jag främst handlar med – handel för att ackumulera dem. Jag känner att de är de bästa att hålla fast vid så i mina ögon är det inte en dålig idé på lång sikt att få mer genom handel.

Jag brukade handla altcoins men blev trött på att alltid behöva väga upp Bitcoin och dominans, plus huvudvärken hos ett BTC-par eller USDT. Så jag håller det enkelt nu.

Hur ser din typiska dag ut? Hur många timmar om dagen handlar du? Har du ett dagjobb?

AD: Jag har en mycket lätt handelsdag. Jag handlar inte för ofta eftersom jag använder de högre tidsramarna för att fånga swingtransaktioner och enstaka positionspositioner till ett mycket längre mål. Så jag brukar titta på den dagliga stängningen och sedan gå därifrån.

Jag har alla mina kartor kartlagda och jag måste bara hålla ett öga på viktiga intervall. Om de kommer inom räckhåll kan jag sedan agera. Jag förstår inte människor som hårbotten, för mycket ansträngning. Jag gillar att hålla mig trevlig och kyld. Under hela dagen om jag väntar eller barnpassar en position gör jag innehåll för min Youtube eller bara för mitt företag, för mina studenter.

Ash Davidson är en Storbritannien-baserad kryptohandlare och pedagog. Han har varit med i spelet sedan 2017. Du kan följa honom på Twitter @CryptoMobsterYT.

Denna intervju har redigerats för tydlighetens skull.

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me