Kryptomarknaderna såg förödande droppar från torsdagen den 12 mars och fortsatte att sjunka över natten.

Priset på Bitcoin (BTC) sjönk från cirka 7 300 dollar till under 6 000 dollar på ungefär en timme på torsdag och tumlade till under 4 000 dollar under de tidiga timmarna den 13 mars..

Från och med fredag ​​morgon har BTC stabiliserats något i intervallet $ 5.000, fortfarande ned nästan 15 procent under det senaste dygnet.

Ether (ETH) såg också en plötslig nedgång igår, förlorade sitt grepp om $ 200 och tumlade under $ 100 över natten. Vid presstiden har den näst största kryptovalutan återhämtat sig något och är en relativt mild 6 procent nere för att handla runt $ 130. 

BTC / USD Perpetual Swap

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: okex.com

Efter att ha dumpat till 3 800 dollar – en minskning med 50 procent i värde från veckans början – igår kväll har priset på Bitcoin äntligen stabiliserats och återgått till $ 5000-intervallet. Nu är de korta motståndspositionerna $ 5 570 och $ 6 680.

I teorin måste trenden korrigeras efter ett stort korttidsfall. Även om det nuvarande tillståndet är översålt, kan det fortfarande upprätthållas om panik på marknaden inte smälts under helgen.

Bitcoins volymdiagram visar en minskning av försäljningsfonderna. Trenden kan dock vända oväntat – som med dumpningen igår kväll. Nu är det viktigt att vänta en längre period för att kunna bedöma om trenden kommer att stabiliseras eller inte.

Innan de två raderna i MACD (Moving Average Convergence Divergence) passerar nolllinjen, kommer alltid risken att priset faller längre. 

Handlare visar pessimism, bottenpriset kan bli ännu lägre

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: okex.com

BTC påverkades av den fortsatta försvagningen av grundläggande faktorer igår. När myntet gled under supportnivån på 7 000 $ slutade det inte och fortsatte att släppa försäljningsvolymen. Inom några timmar sjönk priset tillbaka till cirka 4 000 dollar och har nu kortvarigt stabiliserats till 5 000 dollar.

OKEx-analytiker tror att även om priset den här veckan visade ett svagt mönster efter misslyckandet med att testa motståndet på 8 000 $, är det fortfarande sällsynt att se en nedgång på nästan 40% inom en dag.

Denna kortsiktiga nedgång i vattenfall beror ofta på panik som ett resultat av utbrottet. När det gäller den nuvarande situationen är tecknet att nedgången kommer att upphöra ännu inte uppenbart. Tidsnivån “botten” -fonder är begränsade, vilket bevisar att de flesta investerare fortfarande förväntar sig sämre i framtiden och att deras köpvillighet inte är stark..

På kort sikt rekommenderar vi att man är uppmärksam på om priset kan nå ett nytt lägsta. Om det sjunker under 3 800 dollar kan det fortsätta att testa bottenområdet i början av 2019. Den stabila sidan som visas på daglig nivå kan bilda en botten och sedan komma tillbaka. Eftersom marknadssentimentet ännu inte har stabiliserats finns det fortfarande en betydande risk.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 5 570       
 • Medellång sikt Motstånd: $ 6,680
 • Korttidsstöd: 4590 $
 • Medellångsiktig support: $ 3 800

ETH / USD Perpetual Swap

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: okex.com

ETH sjönk under $ 100 igår och var nära det historiska läget på $ 80. Tjurarna fylldes snabbt på och drog priset tillbaka över $ 120. Vid presstiden följer myntet en uppåtgående trend och handlar strax över $ 130.

Det finns ett starkt motstånd runt $ 145. Aktiv försäljning visade en uppenbar nedgång. Om priset inte understiger $ 100 är sannolikheten för att gå in i en konsolideringstrend hög.

OKEx-analytiker påminner investerare om att om handelsaktiviteterna kan hålla sig på en låg nivå de närmaste dagarna, är det en signal om att dumpningen stoppar – att stabilisera bara några timmar eller till och med en dag inte kan säkerställa att den baisse perioden är över.

Det är en bra chans att komma in i en liten kort position om priset fortsätter att misslyckas med att testa $ 145, medan du ställer in en säker stoppförlust runt $ 150. Att bryta $ 145 kan innebära att man kommer in i en lång position om den första återuppringningen stabiliseras på den.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 150
 • Medellång sikt motstånd: $ 145
 • Korttidsstöd: $ 94
 • Medellångsiktig support: $ 86

Handlarens val: TRX / USD Perpetual Swap

4H TRX / USD Perpetual Swap data. Källa: okex.com

TRX skapade ett nytt lågtal runt 0,006 dollar och återgår nu tillfälligt till 0,01 dollar.

Den första effektiva motståndsnivån är nära $ 0,01080 eftersom den är relativt svag Att bryta denna position kan inte garantera någonting, men att stiga tillbaka till $ 0,01200 är en stabiliserande signal.

Med minskningen av handelsvolymen är det svårt att sjunka under föregående botten. Det kommer troligtvis fler fonder att bygga positioner här, eftersom det nya lågpriset kommer att vara ett lämpligt mentalitetspris.

MACD indikerar att a gyllene kors kommer att bildas under de närmaste timmarna. Detta är en bra signal till tjurar, men investerare bör fokusera mer på motståndet uppåt – risken för fall kommer fortfarande att finnas om det avgörande priset är okrossbart.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,01080
 • Medellång sikt motstånd: $ 0,01200
 • Korttidsstöd: 0,0081 USD
 • Medellångsiktig support: $ 0,068

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me