Crypto Market Weekly

Trots att vi började förra veckan med 10 000 dollar i korten, Bitcoin (BTC) priserna förblev obeslutsamma eftersom måndagens uppgång helt ångrades på tisdag, följt av handel med intervall till slutet av veckan.

Söndagens slut på 9 746 dollar, enligt OKEx Spot-pris, var dock den högsta veckostängningen sedan mitten av februari, vilket markerade en vinst på 3,3 procent för den ledande digitala valutan, trots det starka försäljningstrycket som indikeras av den långa veken på toppen.

Under tiden, Cardano (ADA) var den största vinnaren bland de 10 bästa altcoinsna med kapitalisering och gav en avkastning på 17,39 procent. Vid $ 0,086 är ADA nära 52-veckors högsta på $ 0,098, i väntan på en positiv Shelley Testnet utvecklingsuppdatering.

Ethereum (ETH), den näst största digitala valutan, avslutade veckan med en prisökning på 5,48 procent. De ETH / BTC paret har ökat med 17 procent under de senaste tre veckorna, vilket visar en hausseartad fart fram till dess bevis för insats, förväntat under tredje kvartalet. EOS ökade mer än 3,4 procent på fredagen på grund av nyheten att EOSIO-drivna sociala nätverk RÖST kommer officiellt att lanseras den 4 juli mottagen minst 150 miljoner dollar i investeringar från Block.one, företaget bakom EOS.

veckokrypto returnerar 7 juniVeckovis avkastning av större kryptovalutor 6/1 – 6/7. Källa: Tradingview

Bitcoin Hashrate stiger efter svårighetsjustering

De Bitcoin (BTC) nätverket genomgick ytterligare en svårighetsjustering vid block 633 025 förra veckan. Svårigheten har nu kommit ner till 13,73T – en minskning med 9,29 procent per Bitinfocharts data. Som vi noterade i fredagens Market Daily uppdatering, tidigare svårighetsjusteringar och prisrörelser indikerar att droppar på nio procent eller mer vanligtvis signalerar bottnar.

Bitcoin hashrate och svårigheterBitcoin betyder hashfrekvens och svårighet. Källa: Coinmetrics

Efter svårighetsjusteringen har hashraten dock ökat till nästan alla toppar, vilket resulterar i att Bitcoin-block produceras vid 7-minuters intervall, jämfört med tio minuters måltid. Om denna trend fortsätter kommer vi att se ett hopp i svårigheter vid nästa justeringstidsstämpel, nio dagar senare.

Just nu är det inte klart om denna höjning av hashfrekvensen är direkt relaterad till den kommande översvämningssäsongen i sydvästra Kina, men kostnaden för el under översvämningssäsongen förväntas sjunka 40 procent från 0,25 Yuan ($ 0,035) per KWH till 0,15 Yuan ($ 0,021) enligt BeatleNews data.

Bitcoin Outlook

Vi noterade i vår förra veckans Market Watch Weekly det sentimentet blev hausse på optionsmarknaden eftersom samtal är dyrare än sätter, och risken för volatilitet är mer uppåt – den trenden fortsätter fram till nu.

Tjurarna gick all-in och försvarade framgångsrikt 9 300 $ till 9 400 $ kritisk supportnivå på söndag kväll (UTC). Den veckovisa stängningen på $ 9.746 har varit över den tidigare högre toppen av veckostängningen den 17 maj, vilket är en bra indikator på att den hausseartade momentum kan fortsätta.

Men om vi kan se en daglig avslutning över det årliga högsta värdet på 10 502 $, kommer det att ge Bitcoin mycket utrymme på ovansidan. Men på kort sikt har det starka motståndet på 10 200 $ upprepade gånger spelat en viktig roll för att undertrycka eventuella uppåtgående åtgärder.

OKEx BTC-platsOKEx BTC-spotpris. 1H-diagram. Källa: OKEx

Ser framåt den här veckan

De Nasdaq nådde en rekordhög rekord på fredagen och slog den tidigare rekordhöga nivån på 9 838 poäng och lyckades uppnå en v-formad vändning. S&P 500 futures hoppade också högre på måndagens öppning.

Federal Reserve kommer att tillkännage resultaten av dess FOMC-möte på onsdag. Trots utbredda förväntningar på att räntorna kommer att förbli oförändrade kan Fed: s beslut påverka marknaden.

I krypto, Tron (TRX) har ett projektmeddelande på måndag tillsammans med Maker (MKR) noteras på Coinbase Pro. De Coinbase noteringseffekt kan driva MKR-priset högre den här veckan. Under tiden, Zilliqa (ZIL) kommer att slutföra insatsstöd den här månaden.

Ansvarsfriskrivning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me