Kryptovalutamarknaderna sjönk kraftigt under helgen, där de flesta toppmynt fick en mild återgång i morse, måndagen den 30 mars.

Bitcoin (BTC) har ökat med cirka 3 procent under det senaste dygnet – handlat runt 6 300 dollar, efter att ha sjunkit under 6 000 dollar på söndag.

Ether (ETH) följde ett liknande mönster, nu upp med cirka 2,3 procent för att handla till $ 132 efter att ha sjunkit så lågt som $ 123 under helgen.

Ripples XRP förblir nära sin kortsiktiga motståndsnivå på $ 0,175 och rör vid $ 0,18 under helgen innan den glider ner igen. Den tredje största kryptovalutan ser för närvarande strax under 1 procent tillväxt på dagen.

Bitcoins rebound vacklar, tjurar ser ut att stabilisera sig över $ 6,3K

4H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Souce: OKEx.com

BTC hade handlat i sidled över $ 6400 i nästan en hel vecka men misslyckades med att fortsätta den storskaliga reboundtrenden under helgen. På lördagen den 28 mars sjönk priset kraftigt och sjönk under 6000 dollar på söndagskvällen. Efter att ha stabiliserat sig nära 5 850 dollar har Bitcoin nu återhämtat sig till cirka 6 300 dollar efter presstid.

OKEx: s marknadsanalysgrupp anser att när mängden baisseartad volym ökar och priset har sjunkit under den hausseartade trendlinjen, betyder det att återhämtningen i detta skede har upphört. Downside-utrymmet beror dock på styrkan på den kortsiktiga rebound-nivån.

Om priset snabbt kan stiga tillbaka över $ 6300 och stabiliseras där, kommer $ 5850 att bli en relativt stark botten. Omvänt kan priset sjunka ytterligare till närheten av 5 500 $ och flytta sig ur ett dubbelt bottenmönster.

BTC-handelsvolymerna är fortfarande låga

Bitcoins 1-dagarsdiagram ovan visar att den senaste uppgången har blockerats av MA (30) eftersom detta glidande medelvärde alltid kommer att vara det första motståndet när priset pumpar. Under de första dagarna i mars hade MA (30) visat sig vara en effektiv motståndsnivå, och detta är andra gången dess styrka testades.

Volymdiagrammet visar att den totala volymen förra veckan sedan den föregående marknadskraschen för två veckor sedan. Detta tillstånd gör det så att rebound inte kan bryta $ 7.000. De goda nyheterna för tjurarna är dock att den aktiva försäljningsvolymen inte heller är tung just nu, så det blir inte lätt för en större dumpning på kort sikt.

$ 5,600 kommer att vara en avgörande position som avgör den kommande tendensen. Om priset kan stödjas under en tid över 5600 $ kommer det att vara tidigare att testa 7000 $ igen i framtiden. Annars kan trenden testa djupare till cirka 5 000 dollar för att hitta en annan botten, vilket sannolikt kommer att bilda ett dubbelt bottenmönster.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortsiktigt motstånd: 6300 $
 • Motstånd på medellång sikt: $ 6.450
 • Korttidsstöd: 6000 dollar
 • Medellångsiktig support: 5850 $

ETH-pris undertryckt av $ 134-nivå

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

ETH sjönk till så lågt som $ 123 under helgen, vilket är mycket nära den starka supportnivån på $ 120. Därför finns det inte mycket utrymme för fortsatt nedåtgående tryck.

För närvarande undertrycks priset med $ 134. Om trenden bryter igenom denna punkt kan den fortsätta att återhämta sig. Omvänt finns det möjligheten att fortsätta testa supportområdet $ 123 eller till och med $ 110 – $ 120.

Investerare bör lägga märke till att om $ 123 kan vara ett effektivt stöd på kort sikt kan tjurarnas styrka återhämta sig snabbare. Men om priset på ETH dumpar under den nivån betyder det att den absorberande aktiviteten fortfarande är i process med majoriteten av fonderna och priset sannolikt kommer att sluta sjunka runt $ 110 – $ 120.

Det verkar som att marknadssentimentet på måndag är lite mer positivt än förra veckan, det är en bra signal för marknaden eftersom det kan komma nya medel som strömmar in.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 134
 • Motstånd på medellång sikt: $ 145
 • Korttidsstöd: $ 123
 • Medellångsiktig support: $ 120

XRP-handelsaktiviteten är hög

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

Under helgen toppade XRP en gång på $ 0.1800. Men när hela marknaden försvagades sjönk priset snabbt under 0,1650 dollar och återhämtar sig nu under det starka motståndet på 0,1750 dollar. Tjurarna har varit starkt undertryckta i detta område och kommer sannolikt att falla tillbaka till cirka 0,1680 dollar under dagen.

Det är möjligt att behandla den senaste timmen som en M-botten. Om priset inte kan bryta 0,1750 $ på kort sikt kan det betyda att detta mönster kommer att bildas, och det ger en baisse vändning.

Investerare bör också lägga märke till att, jämfört med BTC och ETH, är XRP-handel för närvarande mer aktiv. Detta innebär att fluktuationsområdet för myntet kan vara större, så det är ännu viktigare att kontrollera risken när handeln är.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,1750
 • Medellång sikt motstånd: $ 0,1820
 • Korttidsstöd: 0,1650 USD
 • Medellångsiktig support: 0,1610 USD

varning: Detta material ska inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken och ta hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och sök oberoende finansiell rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me