Tisdag 14 april: under det senaste dygnet har kryptovalutamarknaderna sett en liten återgång över hela linjen. De flesta toppmynt ökar bara 1-2 procent på dagen.

BTC är i en periodisk baisseartad trend

1H-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Igår upplevde BTC igen en extrem trend under en kort tidsperiod. Priset sjönk först till 6600 $ och återhämtade sig inom två timmar och undertrycktes sedan efter att långsamt steg till 6 900 $.

OKEx: s marknadsanalysgrupp tror att den rörliga vägen från början av april till 13 april kan behandlas som timnivån för ett huvud- och axelmönster. Den övre delen av den vänstra axeln är lite högre än den högra, men båda är cirka 7 100 $ – 7 200 $, och bildningsperioderna för de två axlarna är också lika.

Därför ser vi ett periodiskt baisse mönster och trenden kan eventuellt testa $ 6500 flera gånger. Investerare bör dock notera att om priset kan stabiliseras på 6500 $ (vilket är startpriset för att bilda huvud- och axelmönstret) betyder det att mönstret framgångsrikt har bildats och en ny trend kan börja.

Om priset sjunker under $ 6500 och visar en signal om att det kommer att testa $ 6000, betyder det att huvud- och axelmönstret ger marknaden en längre baisseartad påverkan.

Rebound är fortfarande ohållbart i detta skede

1D-diagram BTC / USD Perpetual Swap-data. Källa: OKEx.com

Bitcoins dagliga diagram visar att, eftersom den dagliga trenden gradvis minskar, är tjurarnas och björnenas handelsaktivitet svag. Under detta mönster av låg transaktionsvolym kan de gemensamma insatserna från privatinvesterare påverka den kortsiktiga trenden, och valarnas beteende har blivit svårt att upptäcka. De upprepade prisfluktuationerna är in- och utträde för kortvariga handlare, liksom valens process för att samla in diskar.

Att döma av en timmes trend misslyckades rebounden flera gånger med att testa motståndet på $ 6 900 och det slutade i en inverterad hammarform. Till en viss grad bekräftade detta mönster återigen den ohållbara karaktären av returen i detta skede. Innan supporten på $ 6500 visar sig vara ineffektiv kan trenden fortsätta att fluktuera upprepade gånger i intervallet $ 6500 till $ 7000.

Investerare bör notera att det kan finnas en extrem situation där priset snabbt bryter 7 000 dollar eller till och med 7 100 dollar, men då kan tillväxten kraftigt sjunka. God riskhantering är nyckeln just nu.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: 6 950 dollar
 • Motstånd på medellång sikt: 7 100 $
 • Korttidsstöd: 6 750 USD
 • Medellångsiktig support: 6550 $

ETH-tjurar visar försvagning då priset undertrycks till $ 160

1H ETH / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

ETH har brutit under $ 165, vilket var bottenstödet för konsolideringstrenden 7-10 april. Rebounden har inte kunnat återgå till $ 165 sedan. Tvärtom blev den nivån den hårda motståndspunkten för myntet.

Efter en tillbakadragning till det senaste läget runt $ 150 blockerades följande rebound med $ 160. Detta är en hausseartad försvagningssignal eftersom toppen har flyttats ner från $ 177 till $ 165, sedan till $ 160.

Investerare bör notera att det är möjligt för trenden att testa $ 150-stöd efter att ha misslyckats med att testa $ 160 mer än tre gånger. Kom ihåg att en extrem trend kan uppstå och priset kan röra 163 $ på en timme eller till och med minuter, men den försvagade trenden kommer inte att förändras förrän priset kan bryta 165 $ igen.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 160
 • Motstånd på medellång sikt: $ 165
 • Korttidsstöd: $ 150
 • Medellångsiktig support: $ 145

XRP bildar baisseartad kanal

1H XRP / USD Perpetual Swap data. Källa: OKEx.com

XRP-nivån på 1 timme har fluktuerat kraftigt och har bildat positiva och inverterade hammarmönster flera gånger. Det är för närvarande under motstånd på $ 0,1925, med ett svagt stöd över $ 0,1850. Det blir lätt för priset att sjunka under $ 0.1800 om marknaden blir värre.

Diagrammet ovan visar att när varje pullback-botten och varje rebound-topp blir lägre samtidigt kan anslutning av alla bottnar och toppar skapa en baisseartad kanal. Endast om priset kan bryta kanalens övre kant kan vi förvänta oss en rebound.

Eller investerare kan använda en annan metod för att bedöma trenden – om nästa rebound-topp är högre än $ 0,1920, kommer detta drag att ha en liknande effekt som att bryta överkanten.

När det gäller andra och tredje supportnivåer för XRP bör handlare fokusera på $ 0,1760 och $ 0,1660.

Motstånd och stödnivåer

 • Kortvarigt motstånd: $ 0,1850
 • Motstånd på medellång sikt: 0,1925 dollar
 • Korttidsstöd: 0,1760 dollar
 • Stöd på medellång sikt: 0,1660 dollar

varning: Detta material ska inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken och ta hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och sök oberoende finansiell rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me