Market Watch Weekly är en recension av kryptomarknader och utveckling varje vecka.

Med tre handelsdagar kvar till slutet av denna månad drivs finansmarknaderna nu alltmer av global centralbankspolitik snarare än av grundläggande. Uppåtrisken för en starkare dollar sätter press på priserna på många tillgångar, vilket resulterar i S&P 500 Index registrerar sin fjärde raka vecka med nedgångar. Samtidigt sjönk guldpriset från förra veckans öppningspris på 1 950 dollar till 1 860 dollar. I jämförelse sjönk emellertid Bitcoin (BTC) bara 0,61% under den senaste veckan och är tillbaka över 10 800 $ efter ett rally under helgen, enligt OKEx BTC-spotpriset.

Sammantaget steg marknadsvärdet för kryptovalutor i fyra raka dagar efter försäljningen av den 23 september och återgick till nivåer runt 350 miljarder dollar, enligt CoinGeckos data.

OKExs BTC Spot 1w-diagram – 9/28. Källa: OKEx, TradingView

Medan Bitcoin var stark var stora altcoins en blandad påse förra veckan. Cardano (ADA) ledde vägen med en veckovinst på 15,09% och Chainlink (LINK) och Bitcoin SV (BSV) uppnådde en vinst på cirka 10%.

Polkdot (DOT) förlorade ytterligare 7% förra veckan och sjönk från $ 4,70 till så lågt som $ 3,90 innan det studsade tillbaka till $ 4,30. Priset på Ether (ETH) sjönk på grund av en försäljning i mitten av veckan i den decentraliserade finanssektorn, och den återhämtade sig inte lika starkt som Bitcoin och sjönk 4,46% för veckan. Noterat har den enmånaders realiserade volatiliteten för Ether nu ökat kraftigt till 112%, medan den enmånaders underförstådda volatiliteten har sjunkit till 61%, vilket talar om de prisfluktuationer som visas på marknaderna.

Veckovis avkastning av större kryptovalutor, 9 / 21–9 / 27. Källa: TradingView

CME släppte också den senaste (från och med 22 september) Bitcoin futures positionsdata den 26 september. Bitcoin-priserna slog en stor succé under denna rapporteringsperiod och det öppna räntan sjönk från en rekordhög nivå på 9 383 till 8 426, där de långa positionerna som innehades av kapitalförvaltarkonton sjönk kraftigt från 717 till 285. att den kortfristiga priskorrigeringen väsentligt påverkade marknadsoptimismen.

Enligt rapporten sågs långa positioner från hävstångsfonder från 2 819 till 2 280, medan korta positioner sjönk från 5 224 till 4 480. Under tiden, när det gäller andra rapporterbara konton, föll långa positioner från 1 653 till 1 580 och korta positioner minskade från 2 666 till 2 062. Den stora minskningen av shortsen utlöstes sannolikt av vinsttagande aktiviteter.

Sammantaget kan vi se att den kraftiga prisjusteringen under den senaste rapporteringsperioden utlöste riskkontrollåtgärder från institutionella investerare och att ett stort antal långa positioner stängdes. Vi kommer att fortsätta titta på hur institutionerna reagerar på helgens prisuppgång under nästa rapporteringsperiod.

CME Bitcoin futures data – Antal andra rapporterbara longs vs shorts. Källa: Quandl

Dessutom har data från Bybt visar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) köpte 17 100 BTC under de senaste sju dagarna, vilket ökade sin sammanlagda Bitcoin-position till 449 900 BTC. Denna ackumulering förklarar till viss del varför Bitcoin-priset inte sjönk ytterligare trots starka baisseartade marknadsförväntningar förra veckan.

Grayscale Investments Bitcoin-positioner. Källa: Bybt

DeFi-sektorn svalnade också förra veckan efter Uniswap (UNI) -bommen, och medan den återhöll sig efter mitten av veckans försäljning förlorade många tokens mer än 10% av sitt värde. UNI minskade med 9,92%, medan dess gaffelprojekt, SushiSwap (SUSHI), tumlade 18,34%. De sämsta presterande var dock TRON (TRX) ekosystemtoken, med Jackpool.finance (JFI) och SUN ned 32,22% respektive 31,60%. Detta visar att det underliggande värdet av TRON inte är lika tillförlitligt som Ethereum.

Synthetix (SNX) steg 27,44% förra veckan mitt i antagandet av Layer-2-skalningslösningar. Protokollet är planerat för ytterligare en implementering av ett förslag som heter Deneb den 29 september. Samtidigt ökade yearn.finance (YFII) med 10,85%.

Varje vecka returnerar större DeFi-tokens, 9 / 21–9 / 27. Källa: TradingView

Enligt DeBank, den decentraliserade börsen Uniswap upprätthöll ett rekordvärde låst på 2,2 miljarder dollar från och med i morse före Maker (MKR) och Curve (CRV).

TVL för alla DeFi-protokoll nådde ytterligare en heltidshöjd på 14,74 miljarder dollar idag, vilket tyder på att DeFi-bommen fortsätter trots mitten av veckans försäljning.

Totalt värde låst i DeFi-protokoll – 9/28. Källa: DeBank

Ser framåt den här veckan

Viktiga händelser den här veckan inkluderar den första amerikanska presidentdebatten på tisdag och en omröstning i representanthuset om Demokratiska partiets förslag till en andra omgång av pandemistimulans innan kammaren går i paus på fredagen. För globala tillgångar finns det fortfarande betydande osäkerhet om både tekniska mönster och grundläggande.

I kryptoutrymmet är "Mint Rush" evenemanget pågår för Flamingo, ett nytt DeFi-protokoll som utvecklas av Neo Global Development (NGD) -teamet för Neo blockchain. OKEx-användare kan delta i evenemanget genom att sätta sin OKB via Jumpstart Mining för att tjäna FLM.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me