Priserna på finansiella tillgångar återhämtade sig men stabiliserades inte under den senaste veckan. Den finansiella tumulten har fortsatt eftersom fler regeringar lanserar aldrig tidigare skådade åtgärder för att begränsa spridningen av coronavirus, inklusive reseförbud och stad avstängningar.

Bitcoin och amerikanska aktier visar tecken på frikoppling

Efter att ha sett rekordlåg de senaste två veckorna, lager stängdes högre torsdagen den 18 mars efter en rad svar från den amerikanska centralbanken. Bitcoin (BTC) var den snabbast återkommande tillgångsklassen den här veckan.

Även om Bitcoins (BTC) 90-dagars korrelation med S&P 500-index nådde ett all-time high förra veckan har den gradvis frikopplats (se diagram nedan) efter varandra handelsstopp i amerikanska aktier den 16 mars. Jämfört med aktier visar Bitcoin en relativt mindre nedgång och en snabbare återgång.

Guld vs OKEx BTC-index vs S&P 500 timpris. Källa: Tradingview

Bitcoin slog igenom måndagens högsta på torsdag och gjorde en ny nyligen höjd på 6 948 dollar fredagen den 20 mars före en annan retracement. Den övergripande trenden är klart bättre än andra tillgångsslag.

OKEx BTC-prisindex har återhämtat sig nästan 60 procent från den lägsta 12-13 mars på 3 890 dollar och handlas för närvarande strax under 6 000 dollar. Bitcoins återhämtning har också bidragit till att öka altcoins. Vissa kryptovalutor, inklusive BCH och BSV, har ökat mer än 15 procent under de senaste sju dagarna.

OKEX BTC-indexpris. Källa: OKEx

Tekniska data visar en köpsignal

Det 200 veckors glidande genomsnittet är en mycket viktig trendlinje i Bitcoins prishistoria. Bitcoin har bottnat runt detta rörliga genomsnitt i varje större marknadscykel. Färgvärmekartan nedan är baserad på procentuella ökningar av det glidande genomsnittet på 200 veckor.

200 veckors glidande värmekarta. Källa: lookintobitcoin.com

Historiskt sett, när orange och röda prickar visas på värmekartan, överhettas marknaden. När lila prickar dyker upp ligger priset nära den här viktiga raden, som historiskt sett varit en bra tid att köpa.

Bitcoins rally till över 200 veckors glidande medelvärde efter den plötsliga kraschen den 12-13 mars visar också att denna trendlinje fortfarande är en viktig supportnivå. Vi har dock aldrig sett ett fall av en V-form-vändning på värmekartan. Mer troligt kommer vi att se en långvarig krökt botten efter att ha snabbt närmat oss det 200 veckors glidande genomsnittet.

Långsiktiga “hodlers” köper bitcoin dessa dagar, enligt uppgifter från Glassnod. “Hodler Net Position Change” -måttet visar den månatliga positionsförändringen för långsiktiga investerare. När mätvärdet är i den gröna zonen betyder det att hodlers har börjat ackumulera Bitcoin.

Hodler Net Position Change. Källa: Glassnod & Arcane Research

Sentiment signalerar en potentiell vändning i priset

De Crypto Fear & Girighet Index visar också en potentiell köpmöjlighet, efter att ha blinkat in i “Extreme Fear” -zonen. Enligt indexet:

Kryptomarknader har handlat i ”Extreme Fear” sedan 9 mars, enligt index. Efter marknadskraschen den 12-13 mars nådde index den lägsta nivån sedan augusti 2019.

Dessutom, enligt ett blogginlägg från Chainalysis publicerad den 18 mars såldes majoriteten av överskott av BTC som anländer till börser och det värsta av överutbudet verkar vara klart för nu.

Crypto Fear & Girighetsindex under det senaste året. Källa: alternative.me

Vi kan använda OKEx-handelsdata för att hitta kortsiktigt marknadssentiment. BTC Long / Short Ratio – som visar förhållandet mellan användare med nettolånga kontra korta positioner under en viss tidsperiod – förblev nära 1,0 i början av denna vecka.

Förhållandet började sedan en snabb nedgång fredagen den 20 mars. Det går för närvarande tillbaka till 0,87. Antalet användare med korta positioner är fortfarande högre än längder. Det nuvarande intervallet för “BTC Long / Short Ratio” indikerar att marknadsaktörerna fortfarande inte är optimistiska om Bitcoins pris inom en snar framtid.

BTC lång / kort kvot 3 / 15-3 / 22. Källa: OKEx-derivathandelsdata

Dessutom återhämtade sig OKEx: s BTC-marginalutlåningsgrad – som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra att låna BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod – från ett historiskt lägsta värde på 0,1 under förra helgen.

Förhållandet har stigit så högt som 0,3, vilket indikerar att korta positioner dominerar på den hävstångsutlåningsmarknaden. Extrema antal av detta förhållande har historiskt visat en omvänd tid.

BTC-marginalutlåningsförhållande 3 / 15-3 / 22. Källa: OKEx Spot Market Trading Data

Priset på Bitcoin på kort sikt är fortfarande svårt att förutsäga, även om flera data tyder på att detta kan vara en bra tid att samla kryptovalutan, som diskuterats ovan. Traditionella finansmarknader kommer att möta fortsatta tester efter den öppna klockan idag, 23 mars.

Bitcoin kan ha visat tecken på frikoppling från amerikanska aktier, men är fortfarande svårt att rita en oberoende ljusstake direkt.

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me