Futures Friday är en veckovis recension av kvartalsvisa Bitcoin-futures på OKEx.

Det tumultiga amerikanska valet var utan tvekan den största händelsen som påverkade marknader denna vecka. De flesta av kasta upp staterna var på väg till Trump i början av valnatten, men efter att post-in-omröstningar har börjat räknas, tog Biden tillbaka ledningen i ett antal slagfältstater. Marknaderna reagerade snabbt på denna vändning, då Bitcoin nådde botten tillsammans med aktiemarknaden efter att omröstningarna vänt i Wisconsin på onsdag morgon.

Eftersom valresultaten alltmer gynnar en Biden-seger fortsätter både aktier och kryptovalutor sin hausseartade löpning. Bitcoin uppnådde en höjning på 10% på torsdagen och nådde ett högsta treår på $ 15 968 i morse, enligt OKEx BTC-indexpriset. Just nu handlar OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) till en premie på $ 300, eller 2%, över indexpriset.

I förra veckans Futures Friday-artikel noterade vi hur OKEx-handelsdata återspeglade marknadens förtroende för mellan- och långfristiga priser. Den här veckans snabba uppgång i den långa / korta förhållandet indikerar att detaljinvesterare jagade prisrallyt. Under tiden förstärktes handelsvolymerna från onsdag och åtföljdes av en ökning av BTC-basen.

Dessa tekniska data indikerar att marknadssentimentet gynnar kortsiktig prisuppgång. Dock kommer vinsttagande på spot leveraged marknaden troligen att sätta priset nedåt.

På fyra-timmarsdiagrammet visar glidande medelvärden 30 och 60 en tydlig hausseartad inriktning – och totalt sett förstärks detta sentiment och kommer sannolikt att fortsätta in i den närmaste framtiden.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), klockan 07:00 UTC den 6 november. Källa: OKEx, TradingView

OKEx avläsningsdata

Besök OKEx handelsdatasida för att utforska fler indikatorer.

BTC lång / kort förhållande

Det långa / korta förhållandet var till stor del platt före torsdagen och svävade i området 0,7 till 0,8. Den kraftiga ökningen kom efter att priset på de kvartalsvisa terminerna bröt över $ 15 000 på torsdag morgon, med förhållandet hoppade från 0,8 till 0,95. Detta är också den högsta punkt som denna indikator nått sedan mitten av oktober. Denna uppgång i den långa / korta förhållandet indikerar att detaljinvesterare jagade prisrallyt.

Eftersom finansieringsräntorna på BTC: s eviga swapp fortfarande inte är överhettade kan vi förvänta oss att den nuvarande hausseartade känslan fortsätter på kort sikt.

Tid för datainsamling: 10/30 04:00 UTC till 11/6 4:00 UTC

Det långa / korta förhållandet jämför det totala antalet användare som öppnar långa positioner jämfört med de som öppnar korta positioner. Förhållandet sammanställs från alla futures och eviga swappar, och användarens långa / kortsida bestäms av deras nettoposition i BTC.

På derivatmarknaden balanseras den när en lång position öppnas av en kort position. Det totala antalet långa positioner måste vara lika med det totala antalet korta positioner. När förhållandet är lågt indikerar det att fler har shorts.

BTC-bas

Basen mellan kvartalsvis futures och spot är nu upp till $ 300, eller cirka 2% – upp från $ 180 på onsdag morgon. Denna premie är dock inte så hög jämfört med 350 $, eller 2,7%, den sista söndagen i oktober, då priset slog igenom 13 000 $.

Relativt är den nuvarande premien på hälsosamma nivåer och visar marknadens förtroende. Men under nästa vecka måste marknadsaktörerna hålla ett öga på en potentiellt överhettad bas, vilket signalerar en kommande korrigering.

Tid för datainsamling: 10/30 04:00 UTC till 11/6 4:00 UTC

Denna indikator visar det kvartalsvisa terminspriset, spotindexpriset och även grundskillnaden. Grunden för en viss tid är lika med det kvartalsvisa terminspriset minus spotindexpriset.

Priset på terminer återspeglar handlarnas förväntningar på priset på Bitcoin. När grunden är positiv indikerar det att marknaden är hausse. När grunden är negativ indikerar det att marknaden är baisseartad.

Basen för kvartalsvis futures kan bättre indikera den långsiktiga marknadsutvecklingen. När grunden är hög (antingen positiv eller negativ) betyder det att det finns mer utrymme för arbitrage.

Öppna ränta och handelsvolym

Öppet intresse fortsatte att fluktuera runt 1 miljard dollar fram till onsdagen. Men på torsdagen såg vi att det nådde ett högsta värde på 1,15 miljarder dollar för veckan, vilket indikerar att marknadssentimentet är i linje med prisrörelsen. Handelsvolymerna ökade också efter onsdagen, vilket visar att marknadsaktörerna jagade prisåtgärden.

Tid för datainsamling: 10/30 04:00 UTC till 11/6 4:00 UTC

Öppet intresse är det totala antalet utestående futures / swappar som inte har stängts en viss dag.

Handelsvolym är den totala handelsvolymen för terminer och eviga byten under en viss tidsperiod.

Om det finns 2000 långa kontrakt och 2000 korta kontrakt, kommer det öppna räntan att vara 2000. Om handelsvolymen ökar och det öppna räntan minskar på kort tid kan det indikera att många positioner är stängda eller tvingades avvecklas. Om både handelsvolymen och det öppna räntan ökar, indikerar det att många positioner har öppnats.

BTC-marginalutlåningsgrad

Intressant nog flyttade utlåningsgraden för BTC-marginalen igen i motsatt riktning till lång / kort-förhållandet – det sjönk från 11,5 till 7,8 igår när priset steg. Detta indikerar att handlare på spot leverage-marknaden började stänga positioner och ta vinst.

Vi måste titta på den efterföljande rörelsen av detta förhållande för att se om handlare börjar en ny omgång av hävstångseffekt, vilket skulle vara ett positivt tecken för marknaden.

Tid för datainsamling: 10/30 04:00 UTC till 11/6 4:00 UTC

Marginalutlåningsgraden är handelsmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra upplåning av BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod.

Detta förhållande hjälper också handlare att undersöka marknadssentimentet. Generellt siktar handlare som lånar USDT på att köpa BTC, och de som lånar BTC syftar till att korta det.

När marginalutlåningsgraden är hög indikerar det att marknaden är hausseartad. När det är lågt indikerar det att marknaden är baisseartad. Extrema värden för detta förhållande har historiskt visat trendåterfall.

Handlarinsikt

Robbie, OKEx investeringsanalytiker

Torsdagens ökade kraftigt förbättrade marknadens hausseartade känsla och har potentiellt banat väg för Bitcoin att åtminstone testa dess all-time-high.

Tekniskt sett har den tidigare potentiella baisseartade avvikelsen på fyra timmarsnivån lyfts efter torsdagens pump. Intradagens supportnivå ligger på $ 15650, enligt kvartalsvis futurespris, eller $ 15350 på spotmarknaden.

Men utvecklingen i USA: s val kommer sannolikt att fortsätta att påverka kortsiktiga prisåtgärder och volatilitet.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me