Market Watch Weekly är en recension av kryptomarknader och utveckling varje vecka.

De preliminära resultaten av det amerikanska presidentvalet har avslöjats. Efter några dagars osäkerhet förklarade stora medienätverk Bidens seger under helgen. Det kan ta lite tid för den slutliga avvecklingen, men den största osäkerheten som har plågat marknader under senare tid är slut. Framöver kommer sannolikt marknaderna att fokusera på den makroekonomiska framtiden för i år och nästa år.

I synnerhet ökade marknaden och Bitcoin (BTC) sköt upp till $ 15 969, enligt OKEx BTC-indexpriset, efter att omröstningarna i flera stater vände sig till Biden på torsdag kväll. Men efter att media äntligen kallade Bidens seger på lördag, drog Bitcoin sig tillbaka med mer än $ 1000 för att sjunka så lågt som $ 14 357.

Den ledande digitala valutan har sedan återhämtat sig och handlas över $ 15 000, och den avslutade veckan med vinster på mer än 13%. Medan marknadens obeslutsamhet visas, tar priset slut på det kritiska månatliga motstånd som bildades i december 2017 och januari 2018.

OKEx BTC-indexpris från kl. 12 UTC den 9 novemberOKEx BTC-indexpris från kl. 12.00 UTC den 9 november. Källa: OKEx, TradingView

Från de stora altcoinsna var det bara Ether (ETH) som överträffade Bitcoin den här veckan med en vinst på 14,26%, vilket förstärktes av att ETH 2.0-insättningsavtalet var släppte. Andra altcoins med goda vinster inkluderade Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) och Cardano (ADA), som skörde mellan 8% och 10% veckovinst.

Samtidigt noterade vi att Bitcoin Cash (BCH) och Bitcoin SV (BSV), som historiskt sett varit nära knutna till Bitcoin, misslyckades med att dra nytta av förra veckans rally. Marknaden är inte särskilt aktiv när det gäller den kommande BCH-hårddisken, som är inställd på 15 november.

Veckovis avkastning av större kryptovalutor, 11 / 2–11 / 8. Källa: TradingView

Med ETH bekvämt över $ 400 har DeFi-tokens också återhämtat sig snabbt sedan förra fredagen och avslutade två raka månader av nedgångar. Aave var den största veckovinstaren – med en ökning varje vecka på 66,78% – steg från torsdagens botten på $ 26 till en topp på $ 56 på tre dagar.

Dessutom nådde priset på Uniswap (UNI) $ 1,8 och slog sedan ett starkt motstånd på $ 3. yearn.finances (YFI) -resultat var ännu mer fantastiskt, från två $ 7500 till $ 17 538 på två dagar – även om det nu har löst sig och handlar inom $ 14 000 $.

Samtidigt fortsatte DeFi-protokollets nyckeltal att växa, vilket backade upp returen med starka grundläggande faktorer. Det totala värdet låst i DeFi-protokoll ökade från 13,8 miljarder dollar till 14,9 miljarder dollar, med Uniswaps TVL på 2,9 miljarder dollar som ledde rankningen.

Varje vecka returnerar större DeFi-tokens, 11 / 2–11 / 8. Källa: TradingView

CME släppte den senaste (från och med 3 november) Bitcoin futures positionsdata den 7 november. Bitcoins faktiska prisrörelse var begränsad under denna rapporteringsperiod, men det är värt att notera att BTC uppvisade en stark acceleration i sitt pris nära slutet av denna period.

Öppet ränta sjönk från 12 665 till 11 278 under den senaste perioden och slutade en fyra veckors ökning. Detta visar mer eller mindre att institutionella investerare började ta vinst eller avveckla sina positioner.

Kapitalförvaltarkontoernas långa positioner ökade från 770 till 800, medan korta positioner var oförändrade på 0. Detta visar dessa kontors starka hausseinriktning och resultaten visar att kapitalförvaltare återigen har gjort rätt förutsägelser.

Under tiden sågs hävstångsfonderna av att deras långa positioner sjönk från 5 462 till 4 379 under den senaste rapporteringsperioden, medan deras korta positioner föll i takt från 9 010 till 8 007. Som ett resultat kunde inte hävstångsfonder dra nytta av följande uppgång under andra halvan av förra veckan.

Vi kommer att fortsätta se om kapitalförvaltare fortsätter att lägga till sina långa positioner eller ta några vinster efter förra veckans betydande ökning.

CME Bitcoin futuresdata – Antal hävstångsfonder, longs kontra shorts. Källa: Quandl

Med Bitcoin som stiger över $ 15.000 börjar vissa marknadsdata visa tecken på överhettning. Enligt leverantör av beteendekonomidata sentix GmbH, sentimentet för Bitcoin nådde en ny rekordhög nivå och överträffade den tidigare toppen under marknadsboomen 2017. Under tiden har BTC-terminer öppet ränta, enligt skews data, staplat upp till 5,6 miljarder dollar, 0,1 miljarder dollar lägre än någonsin den 17 augusti. Dessa monteringsvärden återspeglar en dramatisk ökning av risken.

Sentiment för Bitcoin och Bitcoins pris. Källa: sentix GmbH

Ser framåt den här veckan

Efter det amerikanska valet har Cboe Volatility Index, VIX, fallit kraftigt – från 40 till cirka 25. Historiskt sett har VIX i ett lägre intervall vanligtvis gynnat Bitcoin-prisuppskattning. Dollarindexet har också sjunkit tillbaka till sina tidigare nedgångar i 92-området. Guld steg nästan $ 100 förra veckan från $ 1880 på grund av den svaga dollarn, och marknadsaktörerna bör hålla ett öga på Bitcoins reaktion på förändringar efter valet.

I krypto kommer Bitcoin Cash att starta sin hårda gaffel den 15 november, medan ETH kan fortsätta att reagera på den kommande lanseringen av Ethereum 2.0.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me