Förra veckan såg Bitcoin (BTC) upp från cirka 9000 dollar på måndagen, registrerade en vinst på 4% på tre dagar och slog sedan en veckopris på 9.470 dollar enligt OKEx Spotpris. Det gick dock över $ 9 400 i mindre än en halv dag innan det släppte och har sedan dess handlats i ett snävt intervall på 9 100 $ till 9 350 $ och slutade veckan på 9 275 $ med en vinst på 2,31%.

Enligt BTC.com, Bitcoins hash-hastighet fortsatte att stiga den här veckan och nådde en heltidshöjd på 123,46 EH / s. När nya gruvutrustningar börjar arbeta upplever Bitcoin återigen en cykel med ökande gruvkraft. Om några timmar förväntas Bitcoins svårighet öka med 9,52% till följd av denna hash-hastighetsökning.

Under tiden nådde Bitcoins enmånaders volatilitet ett årligt lägsta värde på 30% på söndag – det berättar dock ingenting om den riktning Bitcoin kommer att röra sig. Förra gången vi såg en sådan låg volatilitet var i slutet av mars 2019, följt av en ökning med 30% per vecka. Innan det dock, i november 2018, föll Bitcoin nästan -50% på två veckor efter en period med låg volatilitet. 

BTC / USD realiserad volatilitet. Källa: Skev

Med Bitcoin som går i ett tätt intervall är detta en möjlighet för altcoins att starta igen. Alla större kryptovalutor överträffade Bitcoin förra veckan. Cardanos Ada (ADA) pressade upp ytterligare 32,84% och vann för femte veckan i rad. XRP och Bitcoin SV (BSV) steg 13,59% respektive 19,65%, medan Ether (ETH) ökade relativt blygsamt 6,5%. 

Priset på oracle-protokollet ChainLink (LINK) överträffade $ 8 – ytterligare ett rekordhögt – upp 67% under den senaste veckan. Det har ökat med över 400% om vi beräknar från kraschen i mitten av mars när LINK sjönk under $ 2. ChainLinks marknadsvärdering har också successivt överträffat EOS och Litecoin idag.

Inom DeFi-sektorn har Akropolis (AKRO) hoppade över 70% förra veckan medan Aave (LÅNA) och syntetisk (SNX) såg tvåsiffriga ökningar. Det totala marknadsvärdet på DeFi-tokens närmar sig 8 miljarder dollar, jämfört med förra måndagens 7,35 miljarder dollar, enligt DeFi Market Cap. För två månader sedan var DeFi-tokens totala marknadsvärde bara cirka 1 miljard dollar.

Veckovis avkastning av större kryptovalutor, 7 / 6–7 / 12. Källa: TradingView

Det har ökat tal om en “altcoin-säsong” den Twitter, eftersom Bitcoins dominans har sjunkit från majs högsta nivå på 69% till 63,5%, enligt uppgifter från TradingView. Det kan finnas två skäl till varför marknadsaktörernas uppmärksamhet har återvänt till alts. Det första är att de bästa kryptovalutorna är på väg att nå sina milstolpar, till exempel Cardano’s Ada, som har slutfört sin mycket deltagande Shelley-uppgradering. För det andra har den rikedomskapande effekten av DeFi och staking-relaterade kryptovalutor lett till ett inflöde av detaljhandlare. Till exempel rankade Kyber Network (KNC) fjärde i juni, när det gäller spothandel på OKEx, bara eftersläpande BTC, ETH och BCH. 

Teknisk analys

BTC går fortfarande under sitt 60-dagars glidande medelvärde, som ligger runt 9 380 dollar. Den ledande digitala valutan steg kort över detta glidande genomsnitt förra onsdagen, men en baisseartad RSI-avvikelse följde på fyra-timmarsdiagrammet, varefter priset sjönk till 9 150 $.. 

Slumpmässiga rörelser inom detta snäva intervall kan fortsätta på kort sikt. Bitcoin presenterar inte en tydlig handelsmöjlighet för tillfället, vilket ger fler chanser till altcoins.

OKEx BTC Perpetual Swap 4h-diagram. Källa: OKEx, TradingView

LINK har haft en väldigt hausseartad fart sedan förra veckan och hoppade från $ 4,8 till en heltidshöjd på $ 8,6. Medan vi kan se en baisseartad avvikelse på 4-timmars RSI-indikatorn, eftersom handelsvolymen ökar, verkar LINKs flytt till 10 USD realistiskt, efter lite korrigering på kort sikt. 

OKEx LINK Perpetual Swap 4h-diagram. Källa: OKEx, TradingView

Ada bildar ett potentiellt dubbeltoppmönster med en neutral RSI-avläsning på 4-timmarsdiagrammet. Eftersom priset går i toppklass med sjunkande handelsvolym kan Ada möta mycket försäljningstryck över 0,14 dollar. På nackdelen är $ 0,126 en kritisk supportnivå, som, om den går förlorad, kan leda till att priset kollapsar och testar $ 0,11.

OKEx ADA Perpetual Swap 4h-diagram. Källa: OKEx, TradingView

Ser framåt den här veckan 

Eftersom Bitcoins korrelation med aktiemarknaden fortfarande är hög, behöver vi fortfarande fokusera på traditionella tillgångar, som verkar ledas av tekniska aktier.

Nasdaq ökade med 4% förra veckan och stängde rekordhögt. Men vi har sett en ökad institutionell säkringsefterfrågan inför det nya finanspolitiska kvartalet, eftersom Put-to-Call-förhållandet på CBOE steg till 1,64 från 1,59 jämfört med förra veckan. Bitcoin kommer sannolikt att utsättas för mer tryck om aktiemarknaden går in i en korrigeringsfas.

I krypto släpps Bancor (BNT) 2.0 i juli. DeFi-relaterat bZx-protokoll (BZRX) förväntas den 13 juli och Cosmos (ATOM) förväntar sig en lansering av testnät den 27 juli. 

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal. Följ OKEx Insights på och .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me