VAD ÄR SIACOIN?

Kryptovalutor blir snabbt populära dagligen. Anledningen till den enorma tillväxten är inte långt ifrån och förväntas i hög grad, även när den nya tekniken ständigt utvecklas. För närvarande, det finns över 1500 kryptovalutor på marknaden och antalet ökar ständigt. Under tiden är inte alla kryptovalutor värda att investera i eftersom de flesta av dem inte klarar sig. Detta kan bero på den ena eller den andra anledningen till att flera faktorer påverkar överlevnaden av ett mynt, som det var. Mot bakgrund av detta presenterar vi dig för att ha gjort det behövande, SiaCoin, SC vilket är värt att investera i och mest märkbart på grund av dess erbjudanden.

SiaCoin är en distribuerad molnlagringsplattform som frigör oanvänt lagringsutrymme. Det konkurrerar med centraliserade äldre konkurrenter som Dropbox, Amazon, Äpple, och Microsoft. Det är en decentraliserad lagringsplattform som skyddas av blockchain-tekniken. Lagringsplattformen använder underutnyttjad hårddiskkapacitet runt om i världen för att skapa en datalagringsmarknad som är mer tillförlitlig och till en lägre kostnad än de tillgängliga traditionella lagringsleverantörerna. Idén med SiaCoin tillåter alla över hela världen att hyra ut sitt lagringsutrymme och i gengäld belöna dem för deras bidrag. Dessutom är förvaringstjänsterna för närvarande decentraliserade och data lagras på en tredjepartsserver. SiaCoin tillåter lagring att decentraliseras eftersom alla användare bidrar med alla resurser. Att använda SiaCoin gör dina filer helt privata eftersom Sia krypterar och distribuerar filerna över ett decentraliserat system. I själva verket kan alla användare styra sina privata krypteringsnycklar och de äger sina data.

HUR SIA FUNGERAR

Som redan nämnts är Sia en molnlagringsplattform som Google Drive, Dropbox och Amazon Cloud. Det som skiljer Sia från andra traditionella molnlagringsleverantörer är att det är ett open-source, blockchain-baserat, decentraliserat molnlagringssystem. Sia erbjuder användarna ett peer-to-peer-lagringsekosystem som gör att alla runt om i världen kan hyra ut eller dra nytta av det extra hårddiskutrymmet. Sia belönar vem som helst i nätverket med SiaCoin, och det är åtminstone något att le om. Alla transaktioner i nätverket skyddas genom arkiveringskontrakt och lagringsbevis. Sia accepterar inte heller betalningar från kunder utan tillåter snarare betalning på sin plattform. Detta kan vara början på framtidens värd där den inte enbart baseras på centrala servrar längre.

FÖRVARINGSEKOSYSTEMET

Ekosystemet möjliggör flexibla lagringsalternativ. Kunder och leverantörer utför transaktioner i systemet. Leverantörerna kallas också värdar som tillhandahåller lagringsutrymme för klienterna och de får betalt i Sia. Leverantörerna kan ställa in pris, annonsering och standarder för påföljder. Kunderna har också möjlighet att ställa in sina standarder och de kan välja att ge incitament till leverantörerna baserat på kvaliteten på den service som erbjuds.

FILKONTRAKT

När en affärstransaktion görs mellan en klient och leverantör skrivs ett arkiverat kontrakt av båda parter, och detta lagras i Sias blockchain. Detta möjliggör en straffavgift om någon av partierna har försummat sig. Filavtal garanterar inte bara en säkerhetsnivå i nätverket. När ett arkiverat kontrakt skapas av en klient deponerar han en balans på SiaCoin i kontraktet som används vid en senare tidpunkt när transaktionen genomförs. Dessa filkontrakt på Sia blockchain säkerställer att både värdarna och användarna är nöjda.

FÖRVARING AV LAGRING

Bedrägliga handlingar förhindras i ekosystemet eftersom det finns ett obligatoriskt lagringsbevis som tillhandahålls av leverantören. Bevis för lagring måste tillhandahållas av leverantören innan betalning kan tas emot, och detta innebär att om leverantören inte tillhandahåller bevis för lagring under en period kommer kontraktet att sägas upp.

SIA-FÖRDELAR

I jämförelse med det traditionella lagringssystemet har SiaCoin en fördel med följande fördelar:

Sekretess: All data som behandlas i Sia-nätverket är säker och leverantören kan inte komma åt dem. Enbart en privat nyckel är känd för användaren kommer att behövas för att komma åt lagringen. Detta är mycket bättre än den traditionella modellen eftersom värdmolnlagringsföretagen har tillgång till filerna.

Säkerhet: Sia skyddar kundens data från en enda felpunkt, och detta uppnås via ett decentraliserat system som också gör det möjligt att dela upp uppladdade dokument mellan olika leverantörer..

Prisvärdhet: Prissättningen i Sia är flexibel och marknadsdriven. Även om priset kan vara mycket lågt jämfört med de traditionella modellerna, bjuder kunderna på lagringsutrymmet vilket leder till lägsta möjliga pris och de betalar med SiaCoin som antingen kan brytas eller handlas.

HANDELSHISTORIK

Sia lanserades i Cryptocurrency-utrymmet den 7 juni 2015 och började handlas till 0,000046 USD per SiaCoin. Siacoin upplevde dock en explosion mellan november – december 2017 med ett pris på cirka 0,09 dollar. Det handlas för närvarande till 0,017 $ och rankas på 37: e plats på myntmarknad.

VAR FÖR ATT KÖPA OCH FÖRVARA SIACOIN

SiaCoin kan köpas på Bittrex, Upbit eller Poloniex med antingen Bitcoin eller Ethereum. Bittrex och Upbit har högre procentandelar av SC jämfört med Poloniex. Upbit och Bittrex tar både Bitcoin och Ethereum medan Poloniex bara tar Bitcoin. För att köpa SiaCoin måste du ha bitcoin eller ethereum, varefter du sedan kan byta ut ditt bitcoin eller Ethereum till Siacoin vid någon av börserna. Nästa steg är att lagra din SiaCoin i en Sia-plånbok. Sia stöder endast skrivbordsplånböcker på Linux-, Mac- och Windows-plattformar.

Färdplan och vad som ska komma

Tjänsterna på Sia förbättras ständigt. De planerar att implementera videostreaming, skala tjänsten för att stödja filer som är större än 10 TB åt gången, låta användare dela filer med plattformar utanför Sia och implementera lätt klient- och mobilstöd, konkurrera med molnlagringsplattformar som Dropbox, Google Drive och OneDrive. I framtiden kommer en tvåvägs ped att implementeras för att finansiellt koppla samman Bitcoin och SiaCoin Blockchains.

I blockchain-utrymmet är Sias direkta konkurrenter Storj och MaidSafe, men Sia påstår sig vara bättre med kryptering och decentralisering. Behovet av datasäkerhet, integritet och decentralisering är mycket stort just nu, och man kan säga att Sia har kommit vid den lämpligaste tiden. Framtiden är verkligen lovande för SiaCoin!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me