IOTA (MIOTA), förkortning av Internet of Things Application, är en plattform som föreslår ett revolutionerande sätt att behandla transaktioner och dataöverföring mellan IoT-enheter.

Vad är IOTA?

Blockchain-tekniken används av ett stort antal kryptovalutor och projekt som fungerar i branschen. IOTA arbetar dock med ett annat tillvägagångssätt där det syftar till att avlägsna behovet av block, vilket förbättrar skalbarheten och eliminerar behovet av avgifter. Till exempel bearbetas Bitcoin-transaktioner för närvarande av gruvarbetare i grupper som kallas block, och det finns en gräns för hur många transaktioner nätverket kan bearbeta.

Faktum är att Bitcoin har en konsensusalgoritm som heter Proof-of-Work (PoW), där gruvarbetare verifierar transaktioner med kraftfulla datorer som kallas ASIC. Dessa gruvaktiviteter är mycket dyra att utföra och de förbrukar stora mängder energi, vilket oroar många entusiaster och individer runt om i världen. Bitcoin gruvarbetare tjänar belöningar för detta arbete de gör. 

Samtidigt finns det andra blockchain-nätverk som fungerar med en konsensusalgoritm som kallas Proof-of-Stake (PoS). Istället för att säkra nätverket med ASIC-gruvarbetare tillåter PoS-nätverk användare att sätta en del av sina mynt i det nätverket för att bekräfta transaktioner och tjäna belöningar.

Till skillnad från de flesta blockchain-baserade projekt tillåter IOTA vem som helst att skicka in en transaktion så länge som två andra tidigare transaktioner är verifierade. Detta innebär att det inte finns någon centralbok i IOTA och därmed inget behov av gruvarbetare att faktiskt driva nätverket. Således skiljer sig sättet på vilket IOTA fungerar från hur traditionella blockchain-nätverk för närvarande fungerar på marknaden.

Allt detta är möjligt tack vare en teknik som heter “Tangle” som i grunden är en DAG, förkortning för Directed Acyclic Graph. Denna distribuerade huvudbok säkerställer att IoT-enheter i nätverket är ansvariga för att verifiera varandras transaktioner.

Härva

Tangle är en av de mest revolutionerande och intressanta funktionerna i IOTA. Som nämnts tidigare är Tangle baserad på datastruktur som kallas Directed Acyclic Graph (DAG). Det betyder att när en person eller ett företag vill utföra en transaktion, måste den godkänna två tidigare transaktioner i nätverket genom energi från den enhet från vilken transaktionen behandlas.. 

Med detta nya system kan det vara möjligt för nätverket att expandera och bli mer skalbart när det växer. Ju fler individer och företag som deltar i ekosystemet, desto snabbare och skalbart skulle nätverket fungera.

Andra blockchain-nätverk kräver att gruvarbetare bearbetar dessa transaktioner och använder stora mängder energi. Genom Tangle kommer deltagarna själva att ge ett litet PoW till nätverket. Medan andra nätverk blir överbelastade när de ökar antalet transaktioner och användare blir IOTA mycket mer konkurrenskraftiga och snabbare.

Detta resulterar inte bara i snabba transaktioner, eftersom Tangle också kan bearbeta mikrobetalningar eller nanobetalningar som de också kallas mellan IoT-enheter.

Traditionella kryptovalutanätverk är ännu inte redo att stödja applikationer på företagsnivå. IOTA-skapare anser att det är absolut nödvändigt att skapa ett inkluderande och tillståndsfritt kryptonätverk som skulle möta de krav som för närvarande finns på marknaden.

Genom Tangle kommer IoT-enheter att anslutas via intermittenta nätverk som gör det möjligt för dem att göra transaktioner på ett mer effektivt och kostnadseffektivt sätt. I stället för att använda blockchain-teknik arbetar de genom en ström av enskilda transaktioner som är sammankopplade och skapar hela nätverket.

Härva

Hur IOTA förbättrar skalbarheten

Till att börja med är det viktigt att notera att IOTA inte bygger på blockchain-teknik. Teamet bakom IOTA har skapat Tangle, ett system som är ansvarigt för konsensus. Konsensus uppnås baserat på verifieringsnät. Kort sagt, varje transaktion är direkt kopplad till de två transaktionerna som den tidigare har verifierat och kommer så småningom att kopplas till framtida operationer som verifierar den.

Systemet eliminerar behovet av blockbrytning och löser följaktligen det skalbarhetsproblem som vanligtvis är förknippat med de flesta blockkedjesystem.

Varför IOTA är gratis att använda

Frånvaron av avgifter är en av IOTAs viktigaste egenskaper. Detta gör att IoT-enheter kan transakera små fraktioner av valuta med mycket hög frekvens. Alla i nätverket bidrar till sin datorkraft, så kostnaden för att använda den är oändlig.

I grund och botten är den enda kostnaden den som krävs för att driva en enhet för att verifiera de två andra transaktionerna. Tack vare Tangle är IOTA mer distribuerat än något annat blockchain-baserat system.

M2M-transaktioner

Ett av lagets primära mål är att skapa plattformen för maskin-till-maskin-transaktioner. Tingenes internet är redan en stor sak nuförtiden och det kommer säkert att visa ännu mer tillväxt under följande period. Med stor erfarenhet inom IoT-området förstår teamet vikten av resursallokering.

Med IOTA kan enheter köpa alla resurser som krävs för att arbeta så effektivt som möjligt och sälja eller dela dem om de inte behövs.

Laget

Som tidigare nämnt, laget består av flera individer med stor erfarenhet inom IoT-området. Det mest framträdande namnet är grundaren, Serguei Popov, professor i matematik med starkt fokus inom Sannolikhetsteori.

Sergey Ivancheglo och Dominik Schiener är två andra stora namn, eftersom det är de som har implementerat IOTAs protokoll. Den första sägs också vara grundaren av NXT, ett annat betalningsnätverk med öppen källkod baserat på kryptokurrency som ursprungligen lanserades under pseudonym BCNext.

Teamet distribuerade alla IOTA-token genom en branschstandard ICO. Den totala insamlingen var cirka $ 584.000, varav en del har använts för att skapa Iota Foundation i Tyskland, en institution som ansvarar för projektets utveckling.

team

I varje enskilt företag eller organisation är teamet bakom huvudprojekten en av de mest värdefulla tillgångarna. Att arbeta under olika förhållanden, med erfarenhet från marknaden och andra branscher, skulle kunna driva adoption, öka medvetenheten och hjälpa det virtuella valutaprojektet att expandera ytterligare.

Hur man köper IOTA (MIOTA)

Kryptovalutan lanserades den 11 juni 2016 och den totala myntförsörjningen är 2.779.530.283. IOTA är minsta möjliga enhet i token och på grund av det höga antalet tokens är det listat på de flesta börser som MIOTA (1.000.000 IOTA).

IOTA kan handlas på några av de mest populära kryptobörserna som finns Binance, Bitfinex, OKEx, Coinone, Exrates, och Huobi. Mer information finns på CoinMarketCap.

En av de bästa plattformarna för att köpa denna digitala valuta är Binance. Detta kryptovalutautbyte är ett av de största i världen och det har varit verksamt på kryptovalutamarknaden sedan 2017. 

Detta kryptovalutautbyte tillåter användare att köpa ett brett utbud av digitala tillgångar. Plattformen är känd för att ha en av de bästa likviditeterna för altcoins i världen. Binance har den näst största likviditeten för IOTA i hela ekosystemet och står för över 27,5% av all handelsvolym relaterad till denna kryptovaluta.. 

De tillgängliga handelsparen inkluderar IOTA / BNB, IOTA / BTC, IOTA / ETH och IOTA / USDT. Det snabbaste sättet att förvärva denna virtuella valuta är att köpa BNB, BTC eller ETH med ett kreditkort och byta ut de mottagna medlen mot IOTA. IOTA står för 0,2% av hela handelsvolymen på Binance.

IOTAs förflutna, nutid och framtid

Som med alla sådana innovativa projekt av detta slag har IOTA sett sin rättvisa andel av tekniska problem och kritik. Ett team på MIT publicerade en artikel där de beskrev sin grundliga undersökning av IOTA. Den största avslöjade frågan är det faktum att IOTA-teamet har utvecklat sin egen kryptografiska hashfunktion, i grunden skapat ett kryptografiskt system från grunden.

Eftersom effektiv kryptografi kräver en omfattande period av utveckling och testning har detta lett till stora bekymmer angående IOTA: s säkerhetsproblem. Teamet har sedan dess löst problemet; Denna situation har dock lett till prisinstabilitet för IOTA-token.

IOTA tar med sig mycket att glädja sig genom att använda teknik som en dag kan förändra IoT-världen och vårt dagliga liv tillsammans med den. Det är sant att tekniken är ganska ny, och det krävs mycket mer testning, men om teamet lyckas uppnå till och med hälften av vad de skjuter för, kan IOTA bli nästa anmärkningsvärda framsteg i kryptosfären.

Det faktum att IOTA är skalbart och inte kräver avgifter bör vara tillräckligt för att fånga smarta investerares uppmärksamhet. Precis som de flesta beslut av detta slag bör en potentiell investering dock baseras på korrekt forskning och en grundläggande förståelse för vad plattformen erbjuder.

Funktion

IOTA-pris

IOTA-kryptovalutan är för närvarande den 19: e största på marknaden enligt CoinMarketCap. Det har också en värdering på 731 miljoner dollar och ett pris på 0,26 dollar per mynt. Denna virtuella valuta har dock inte alltid handlats på samma sätt. Precis som andra digitala tillgångar upplevde IOTA volatilitet. 

IOTA nådde sitt högsta pris i december 2017 när det översteg $ 5,55. När det gäller BTC slog den virtuella valutan 0,00044686 BTC i december samma år. Men en björnmarknad följde 2018, något som påverkade de flesta digitala tillgångar runt om i världen. Faktum är att den virtuella valutan föll till 0,2 USD i december 2018, vilket motsvarar en prisnedgång på 96,3% på bara ett år. När det gäller BTC nådde IOTA sin lägsta punkt för några veckor sedan när den handlades runt 0,00002126 BTC per mynt. 

När det gäller den digitala valutans framtid är det viktigt att förstå hur teamet bakom den kommer att utöka sina användningsfall. Dessutom kan det vara mycket hausse för den digitala valutan att omfamnas av företag runt om i världen som skulle utnyttja Tangle-lösningen. 

Priset kommer att variera i enlighet med trenderna på makrokryptovalutamarknaden och med hänsyn till olika utvecklingar som kommer att påverka denna digitala tillgång. 

Partnerskap

IOTA arbetar också och samarbetar med många olika företag runt om i världen. Enligt IOTA-arkiv, det finns universitet, flygbolag, energiföretag, banker och andra företag som arbetar eller visar intresse för IOTA. 

Några av dessa företag inkluderar Accenture, Audi, American Airlines, Banco Santander, BBVA, DZ Bank, Infosys, KPMG, NVIDIA, Refunite och många andra. 

Till exempel Accessec presenteras dess IOTA CarWallet vid den femte VDI-konferensen om cybersäkerhet för fordon, vilket visar att det finns ett tydligt användningsfall för IOTA inom bilindustrin. Dessutom har de också publicerat en artikel om hur digitala patienter kan öka sin integritet genom IOTA. 

Besök den 5: e #VDI Konferens om ämnet #Cybersäkerhet för # Fordon vid #Hilton i #Duesseldorf. Mer information finns här: https://t.co/sqDLxkDVZW @VDI_Tagungen

– accessec GmbH (@AccessecG) 10 juli 2019

Utöver det, Den Norse Bank värd ett möte med sina partners, inklusive Entra, DNV GL Veracity, IOTA Foundation och många andra intressenter. Dessutom har DNB ASA tecknat ett samförståndsavtal (MoU) med IOTA Foundation för att samarbeta för att utforska nya innovationer i det tekniska landskapet. 

Slutligen har Deutsche Bahn också letat efter en mjukvaruutvecklare eller affärsingenjör med praktisk erfarenhet av IOTA. Företaget har skapat ett blockchain-team som arbetar för att hitta lösningar för de utmaningar som företaget just nu står inför. 

Några av dessa partnerskap hade en momentan inverkan på priset på denna digitala tillgång. Detta har gjort det möjligt för IOTA att vara ett av de mest erkända nätverken på kryptomarknaden.

Slutsats

I den här artikeln kunde du se vilka som är de viktigaste egenskaperna och funktionerna i detta kryptonätverk och hur teamet bakom det fungerar för att göra IOTA till ett revolutionerande projekt.

Även om priset har släpar efter jämfört med andra digitala tillgångar (IOTA var bland de 10 bästa digitala valutorna och är nu nära 20: e plats), har organisationen och samhället potential att föra IOTA till många andra företag världen över. 

För närvarande finns det många företag och institutioner som visade intresse för IOTA och som arbetar sida vid sida med IOTA Foundation för att kunna utnyttja fördelarna med Tangle och IOTA-ekosystemet.

PIOTA ytterligare kontakt och information:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me