Skapades långt tillbaka 2014 av kryptavunden Dan Larimer, BitShares (BTS) är ett av de äldsta blockchain-projekten, eftersom det brukade gå under namnet ProtoShares (med intilliggande PTS-token).

Plattformens huvudmål är att underlätta finansiella transaktioner och interaktioner i en decentraliserad fråga via ett tekniskt avancerat utbyte som stöder både skapandet av kryptovalutor och handel. Kort sagt var den utformad för att hjälpa alla människor runt om i världen som inte har direkt tillgång till klassiska finansiella tjänster.

I huvudsak ger BitShares en unik möjlighet för de “obankrade” att bli deras egna banker tack vare säkra och decentraliserade verktyg som backas upp av blockchain-teknik.

BitShares

Allt om Graphene

Ett annat intressant faktum är att BitShares är baserat på Grafen, en öppen källkod, C ++ blockchain-implementering utformad för att fungera som en konsensusmekanism. Du kan se några av Graphenes verkliga verktyg bakom projekt som Steemit.com och PeerPlays.com.

Ett anmärkningsvärt faktum är att Graphene kan hantera så mycket som 100 000 transaktioner per sekund och har en blocktid på bara 1,5 sekunder. Därför kan BitShares hantera fler transaktioner varje sekund än MasterCard och Visa finansiella tjänster tillsammans. Hittills har BitShares fortfarande rekordet för det största antalet transaktioner på en enda dag, någonstans omkring 920.000 transaktioner registrerades den 13 september 2017..

BitShare: s decentraliserade tillgångsbyte

De BitShares-utbyte var utformad för att säkerställa skyddet av alla sina transaktioner, utan att ha de typiska gränserna för handel och uttag. Det är ett av de billigaste börserna där ute och alla handlare har lika rättigheter och fördelar.

På BitShares decentraliserade börs kan du snabbt och billigt handla två typer av tillgångar: smartcoins och användarutgivna tillgångar.

För att sätta det i perspektiv spårar dessa kryptobaserade tillgångar verkliga tillgångar som US-dollar, även känd som bitUSD. När det gäller smartcoins, notera att dessa mynt är programmerade att alltid vara ungefär samma värde som deras representativa tillgångars verkliga värde. De speglar alltid sitt associerade fiatvärde. Till exempel är en bitUSD utformad för att ha samma värde som en US-dollar.

Användarutgivna tillgångar skapas av plattformens användare. Alla som äger BTS kan utfärda sin egen tillgång. Dessa tillgångar är anpassade tokens som kan registreras på plattformen. Det bästa är att användarna får full kontroll över hur de skapar dessa tillgångar, eftersom de kan välja tillhörande struktur och värde. Den som skapar en tillgång måste också ange namn, distribution, beskrivning och annan information som krävs.

Börsen inkluderar stöd för tillgångar som spårar inflation, aktier, obligationer och till och med index. Du kan handla i princip vad som helst, förutsatt att din tillgång har tillräckligt intresse. Några relevanta exempel är kryptovalutor, fiatvalutor, guld, gas, olja och andra värdefulla material.

Decentraliserade autonoma företag (DAC)

BitShares interna administration styrs av ett så kallat Decentralized Autonomous Company (DAC), ett ramverk som är särskilt utformat för att hjälpa BitShares-innehavare att bestämma framtiden för BTS. BitShares i sig kan betraktas som en DAC, eftersom den är utformad för att säkerställa tillräcklig kompensation för alla människor som är involverade i utvecklingen av plattformen.

Varje medlem kan i princip bli anställd, eftersom BitShares myntinnehavare kan bestämma hur medlen ska fördelas inom plattformen. Ju fler mynt någon har satsat, desto högre kommer deras röst att vägas. Det finns tre typer av arbetare: vittnen, delegater och arbetare.

Delegerat bevis på insats (DPoS)

Den första typen av arbetare, vittnen, är de som får betalt för att behandla transaktioner och för att säkra nätverket. Delegaterna är däremot obetalda, men de håller sin ståndpunkt baserat på deras bidrag, vilket innebär att de kan föreslå olika uppdateringar för plattformen som helhet. Slutligen är arbetarna de som kan föreslå projekt och, om och när deras projekt röstas, börjar de få betalt för att gå vidare med sin utveckling.

För att ytterligare förenkla allt: vittnen gör “tunga lyft”, vittnen och arbetarna betalas av blockchain, och vittnen hålls ansvariga.

Traditionellt bevis på arbete (PoW) (som används av de flesta kryptovalutor, inklusive Bitcoin) anses redan vara en föråldrad lösning eftersom den använder betydande datorresurser. BitShares använder en delegerad Proof of Stake (DPoS) konsensusmodell. Den är utformad för att förbättra utformningen av Proof of Stake (PoS) och eliminera behovet av en PoW-modell.

Schemalagda betalningar på BitShares

En anmärkningsvärd fördel som BitShares har jämfört med andra smarta kontraktsplattformar är dess stöd för schemalagda betalningar som gör att du kan skapa ett auktoriserat uttag från ditt konto. Bättre än, plattformen har också stöd för återkommande betalningar, vilket gör att månatliga prenumerationsbetalningar verkar som en promenad i parken.

Allt du behöver göra för att ställa in återkommande betalningar är att ge uttagningsrättigheter och välja uttagsgräns per period.

Program för remissbelöning

I likhet med de flesta blockchain-plattformar erbjuder BitShares också ett remissprogram med belöningar. Den är utformad för att gynna plattformen och alla som redan finns i nätverket som lyckas ta in fler människor, så att säga. Programmet ger dig $ 80 USD för varje Lifetime-medlem du registrerar dig. $ 80 USD kommer från $ 100 USD-avgiften som varje Lifetime-medlem måste betala när de registrerar sig.

Hänvisning

Than Team

BitShare: s offentliga representant är Dan Larimer, dess skapare. Som tidigare nämnts är BitShares en DAC, så det är inte förvånande att det finns mycket lite känt om resten av laget. I teorin är praktiskt taget alla användare som aktivt engagerar sig i plattformen genom skapande, röstning, insats och utveckling medlem.

Hur man köper BitShares BTS

Du kan köpa BTS på BitShares tillgångsbyte genom att handla någon annan kryptovaluta för den eller direkt från några av de mest populära börserna. Dessa inkluderar ZB.COM, Binance, Huobi, Poloniex, Gate.io och många andra.

Slutsatser och risker

BitShares är utan tvekan en mycket kraftfull plattform baserad på en genomtänkt arkitektur och som erbjuder sina användare många användbara decentraliserade finansiella tjänster. Det ger sina användare möjligheten att utfärda smartcoins (bitAssets), det har potential att hantera mer än 100.000 transaktioner per sekund, och det lägger till ett nödvändigt styrskikt via sin delegerade Proof of Stake (DPoS) -algoritm.

Ingen symbol är emellertid för närvarande immun mot radikala värdeförluster. Risken för en “Black Swan Event” är fortfarande mycket närvarande och, om det händer, kan plattformen potentiellt förlora förmågan att genomföra stabila transaktioner i stor skala.

Om inget annat är BitShares ett riktigt uttalande om att företag faktiskt kan bedrivas med hjälp av en decentraliserad metod. Det är dock en experimentell teknik, så det finns fortfarande en lång väg att gå tills BitShares blir osynlig för sådana oförutsedda händelser, FUD och till och med säkerhetsöverträdelser och attacker.

BitShares-kontakter och ytterligare information:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me