Kanske det mest kända och mest ansedda “sekretessmyntet”, Monero har huggit ut en nisch på kryptomarknaden som har upphetsat många. Det exemplifierar vad krypto ursprungligen var designad för: frihet från censur eller extern kontroll, med förmågan att omvandlas direkt och över gränserna.

Läs vidare för att ta reda på hur du köper Monero-tokens genom att köpa dem på Binance utbyte.

Vad är Monero?

Monero (känt av tickersymbolen XMR) är ett mynt gjord för transaktionsanvändning, uttryckligen för privata transaktioner. För mynt som Bitcoin kan allt spåras på en offentlig huvudbok, från transaktioner till plånbokadresser. Även om denna öppenhet är välkommen i vissa kretsar är det en allvarlig oro för andra.

Monero behandlar integritetsproblemet i krypto med flera imponerande funktioner. Detta inkluderar fördunkning av transaktionsbelopp och destinationer och “smygadresser”, som döljer de verkliga adresserna på båda sidor av en transaktion. Som sådan kan användare skicka och ta emot Monero utan att oroa sig för att spåras.

Utöver deras sekretessfunktioner, som framställs som de bästa på marknaden, introducerade Monero nyligen en ny uppdatering som drastiskt minskade avgifterna för XMR-transaktioner. Detta innebär, privatliv åt sidan, Monero erbjuder ett billigare och mer effektivt sätt för alla att handla med krypto.

Låt oss nu se hur du kan köpa Monero-mynt.

Steg 1: Registrera dig för ett konto på Binance

Som med många mynt just nu kan det vara svårt att köpa Monero med kredit- eller bankkort eller via banköverföring. Så för syftet med den här guiden visar vi dig hur du köper XMR med Bitcoin eller Ethereum.

Det första steget, om du inte redan har gjort det, är att öppna ett konto hos Binance. Processen är i allmänhet snabb och enkel och är öppen för användare nästan var som helst i världen.

binansregister

Steg 2: Verifiera ditt konto

Innan du kan börja handla måste du skicka in flera verifieringsdokument till Binance-teamet. Se också till att ställa in 2-faktor autentisering för att skydda ditt konto.

Steg 3: Skicka BTC eller ETH till ditt Binance-konto

När du har slutfört verifieringsstegen behöver du BTC eller ETH i din Binance-plånbok.

Om du inte har något av dessa mynt redan kan du köpa antingen med kredit- eller bankkort på en webbplats som Coinmama eller Changelly, eller på en fiat-utbyte som Coinbase.

För att skicka mynt till din Binance-plånbok, gå till Binance-plattformen och välj “Fonder” och sedan “Insättningar”. Välj det mynt du vill skicka från rullgardinsmenyn.

insättningsbalans

Du får en plånbokadress att skicka mynt till. Se till att du bara skickar det angivna myntet till den här adressen (dvs. BTC till BTC-plånboken eller ETH till ETH-plånboken). Alla andra typer av mynt som skickas hit kan gå förlorade.

Steg 4: Vänta på bekräftelse

Vänta tills Binance bekräftar din insättning. Transaktioner rensas ofta mycket snabbt, men beroende på nätverksbelastningen kan det ta flera timmar.

Steg 5: Hitta och välj BTC- eller ETH-paret

När din insättning har slutförts kan du gå till utbytesdelen på webbplatsen. Gör det genom att välja “Exchange” och sedan “Basic”.

Gå till sökrutan på höger sida. Välj det mynt du handlar med och sök efter “XMR”. Välj det par som kommer upp (dvs. XMR / BTC eller XMR / ETH).

XMR-binans 1

Valfritt: Använd Binances avancerade verktyg för att köpa vid rätt tidpunkt

Binance erbjuder data som diagram i realtid och orderhistorik för att hjälpa dig att spåra ett mynts resultat och köpa vid bästa tidpunkt.

Börsen låter dig också ställa in köp- eller säljgränser. Det betyder att du kan välja ett pris (i BTC eller ETH) som du vill köpa. När priset når den punkten kommer bytet automatiskt att göra din handel.

Steg 6: Välj mängden XMR att köpa

Välj det pris du vill köpa XMR, eller välj “Marknad” för att köpa till det aktuella priset (detta är bra för nybörjare / nybörjare). Ange sedan mängden XMR att köpa. Du kan välja en specifik mängd XMR eller 25%, 50%, 75% eller 100% av BTC / ETH-mynt i din Binance-plånbok.

XMR binance 2

Steg 7: Köp Monero!

Klicka på den gröna knappen “Köp XMR” och när Binance bekräftar din transaktion är du klar!

Steg 8: Flytta dina mynt till en säker Monero-plånbok

Den bästa metoden i krypto är att hålla dina mynt från en börs när du inte handlar, i en säker plånbok som du kontrollerar. På det här sättet har du total kontroll över dina tokens säkerhet och du litar inte på börsens säkerhetsprocedurer.

För att göra det behöver du en plånbok som stöder Monero. För högsta säkerhetsnivå, en hårdvaruplånbok som Trezor Model T eller Ledger Nano S rekommenderas. Alternativ från XMR dev-community inkluderar GUI plånbok för Desktop eller MyMonero online plånbok.

När du har en XMR-plånbok klar och klar kan du ta ut dina mynt från Binance-börsen. Gör detta genom att gå till menyn högst upp på webbplatsen och välja “Fonder” och sedan “Uttag”.

Välj XMR i rullgardinsmenyn.

XMR binance 3

Lägg till adressen från din Monero-plånbok och den mängd Monero du vill ta ut. Dubbelkolla adressen är korrekt och tryck sedan på “Skicka”. Kontrollera att din transaktion har slutförts.

…och det är allt! Det är allt du behöver veta för att köpa Monero (XMR) på Binance.

Läs mer

Monero är ett av de mest spännande blockchain- och kryptovalutaprojekten där ute. Som vi skrev är Monero XMR det bästa sekretessmyntet på marknaden just nu. Du kan också läsa om Moneros skottsäkra uppdatering och vår Monero XMR Price Prediction-artikel. Senast lär du dig hur du lagrar XMR på Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me