Efter att ha varit en grundpelare i början av början av börsens börsvärde sedan december 2017 är ADA – kryptotoken i Cardano blockchain – redo att springa på marknadsledarna. Nästa generations blockchain-teknik har många människor glada över sin potentiella tillväxt under de närmaste åren. Vissa projicerar det till och med för att komma över Ethereum, snarare än senare.

För att komma in innan nästa tjurkörning, vill du veta hur du får tag på ADA-tokens. Den här guiden kommer att visa dig hur du gör det, så att du kan börja handla på en populär börs som Binance.

Vad är Cardano?

Kallad del av “Blockchain 3.0”, Cardano är en smart kontraktsplattform som syftar till att vara en förlängning av vad Ethereum startade. Plattformen grundades av Charles Hoskinson, ett av Ethereums ursprungliga kärnteam.

Cardano använder en Proof of Stake-konsensusmekanism, ett alternativ till de makt-hungriga Proof of Work-systemen som används av tidigare blockchain-iterationer. Den består av två lager – Cardano Computational Layer (CCL), på vilket smarta kontrakt och decentraliserade applikationer körs. Och Cardano Settlement Layer (CSL), ett redovisningsskikt som använder ADA för att tillhandahålla komplexa ekonomiska applikationer.

Omfattningen av vad Hoskinson och hans team försöker göra med Cardano är varför det har genererat så mycket hype. Inte bara försöker de skapa ett självhållbart, decentraliserat datorsystem. ADA och Settlement Layer fokuserar på att få finansiella tjänster till miljarder runt om i världen som bor på tillväxtmarknader med liten eller ingen tillgång till pålitliga banksystem.

Enligt IOHK förklarar företaget som arbetar bakom Cardano att projektet är en blockchain-plattform med avancerade funktioner som syftar till att lösa många av de problem som andra blockchain-nätverk står inför, inklusive Ethereum (ETH)..

Låt oss nu se hur du får dina första ADA-tokens och börjar handla.

Cardano plånböcker

Att hålla krypto på en börs är riskabelt. Av den anledningen vill du få en säker plånbok som stöder ADA för att hålla dina mynt medan du inte handlar.

Daedalus plånbok är för närvarande den enda plånboken som officiellt stöder Cardano. Utvecklat av Cardano-teamet själva, är Daedalus en öppen källkodsplånbok. Den framtida färdplanen för Daedalus kräver tillägg av Android- och iOS-versioner och stöd för fler mynt som Bitcoin och Ethereum. Det kommer så småningom att bli en appbutik för decentraliserade appar byggda på Cardano blockchain.

För att få Daedalus plånbok, gå till deras hemsida och ladda ner den gratis. Ställ in säker autentisering och din återställningsfras, och när plånboken synkroniseras med Cardano blockchain är du redo att gå.

När Cardanos marknadsandel växer är det möjligt att fler kommer att lägga till Cardano. De Ledger Nano S, en av de mest populära hårdvaruplånböckerna idag, har meddelat planer på att lägga till Cardano, men i skrivande stund har inget datum specificerats.

Det finns många andra Cardano-plånböcker på marknaden som har utvecklats av många företag. Några av dem inkluderar ADA Lite Wallet, Infinito Wallet, Yoroi och Trezor Wallet. Det bästa du kan göra är att alltid lagra virtuella valutor i plånböcker för hårdvara. 

Hur man köper Cardano

Medan ADA-token inte är lika tillgänglig som andra stora kepsar (särskilt Bitcoin, Ethereum och Bitcoin Cash), kan du fortfarande få tag på det ganska enkelt. Den bästa metoden beror på om du vill köpa in (betala för ADA med Fiat, som USD eller EUR), eller om du redan har krypto och vill byta dina befintliga mynt till Cardano.

Jag har redan krypto

Om du redan investerat i kryptovaluta och vill handla eller flytta en del av din portfölj till ADA, behöver du ett börs som listar ADA. Även om inte alla börser har stöd för Cardano-handel, finns det säkert ett antal stora volymer. Huobi och Bittrex är två exempel, liksom världens största kryptobörs, Binance.

Binance är ett utmärkt ställe att handla krypto, eftersom de erbjuder handel mellan Bitcoin eller Ethereum för nästan varje mynt som är värt att veta om.

Om du inte har registrerat dig ännu måste du skapa ett konto.

Binance är en av de bästa plattformarna för att köpa digitala valutor eftersom den är en av de största börserna på marknaden. Det finns hundratals olika handelspar och Cardano har en stor likviditet i denna börs. Cardano kan bytas mot Binance mot ADA / BNB, ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / PAX, ADA / TUSD, ADA / USDC och ADA / USDT. 

Detta kryptovalutabörs registrerade en handelsvolym på 698 miljoner dollar under det senaste dygnet, vilket gör den till den 9: e största börsen när det gäller handelsvolymen enligt data från CoinMarketCap.

binansregister

Registreringen är en liknande process som vilken kryptoplattform som helst. Ange dina uppgifter, ställa in dina säkerhetsåtgärder och autentisering (2-faktor autentisering rekommenderas alltid för den mest säkerheten) och skicka in flera KYC-dokument.

När du är inloggad och ditt konto har verifierats måste du göra en insättning i Binance. Eftersom Binance inte erbjuder kryptoköp med Fiat måste du sätta in krypto på plattformen. Bitcoin eller Ethereum är bäst, eftersom dessa mynt enkelt kan bytas direkt mot altcoin du väljer. Du kan också sätta in altcoins, men de måste konverteras till ett mynt som Bitcoin eller Ethereum innan du kan köpa Cardano.

binance btc-insättning

Binance ger dig en adress för att skicka vilken krypto du vill sätta in. Se till att du dubbelkolla adressen är korrekt innan du skickar, och se till att du bara skickar det angivna myntet. I.E., om du gör insättningar i Bitcoin, skicka bara Bitcoin till den adressen, inget annat.

När du har gjort en insättning i Binance kan du börja handla.

Klicka på länken “Exchange” i rubriken för att börja handla. Det erbjuder dig två alternativ, en grundläggande eller avancerad vy. Grundutbytet rekommenderas för de flesta.

cardano binance-marknaden

När du är på börsen, sök uppe till höger efter “ADA”. Du kan söka efter par med Bitcoin, Ethereum, USD Tether eller Binance Coin (Binances ursprungliga kryptovaluta).

När du väl är här har du flera djupgående prissättningsdiagram för det par du har valt. Under diagrammen har du möjlighet att köpa eller sälja ADA.

köp ada

Du kan välja hur mycket du vill köpa och transaktionen kommer att slutföras inom några minuter. Du har också möjlighet att byta en viss procentsats av din Binance-plånbok mot ADA (25%, 50%, 75% eller 100%) eller ställa in en Stop-Limit-order. Stop-Limit-ordern kommer automatiskt att handla för att köpa eller sälja när myntet träffar ett pris som du anger.

Jag har ingen krypto / vill köpa mer

I det här skedet erbjuder väldigt få börser direkta ADA-Fiat-par, vilket kan göra det lite knepigt för nybörjare att börja handla ADA.

Binance har också släppt en ny tjänst som gör det möjligt att köpa några kryptovalutor med ett kreditkort. Detta är något som liknar det Coinbase för närvarande erbjuder sina användare.

Coinmama är räddaren för investerare som vill komma in i krypto genom ADA. Cardano är ett av de 8 mynt de har att köpa med kredit- eller bankkort. Efter att ha registrerat sig och avslutat KYC-processen kan Coinmama-användare i nästan 200 länder direkt köpa krypto med antingen USD eller EUR.

Coinmama Ada

Alternativet är att köpa ett mynt som Bitcoin eller Ethereum på en börs med Fiat-par – till exempel Kraken eller Flytande. När du väl har antingen BTC eller ETH kan du göra insättningar till Binance och börja handla ADA.

Det är mycket viktigt för användare att ta ut medel från börsen efter att ha köpt de digitala valutorna. Det betyder att när användaren har sina ADA-tokens är det bästa att göra pengarna till en personlig plånbok. Det bästa du kan göra är att alltid använda en hårdvaruplånbok som Ledger Nano S och Trezor.

Sammanfattningsvis

När denna artikel skrivs är Cardano den 13: e största digitala valutan på marknaden och har ett börsvärde på 1,34 miljarder dollar. Utöver det kan varje ADA köpas för $ 0,0516.

När fler börser lägger till ADA-par, och Cardano-plattformen kommer ut med fler utvecklingsinitiativ, kan priset mycket väl nå höjderna i januari 2018 igen … eller till och med mer. Nu är det en bra tid att investera i Blockchain 3.0.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me