Att köpa Bitcoin blir vanligare och mer tillgängligt för varje dag. Nu när du är här har du bestämt dig för att köpa Bitcoin Cash. I den här guiden tar vi dig igenom de steg som krävs för att skaffa en BCH-plånbok och hur man köper Bitcoin Cash. Det finns flera alternativ tillgängliga för dig, men först behöver du en plånbok som stöder BCH. 

Olika typer av Bitcoin Cash Plånböcker

Hårdvaruplånböcker 

Dessa plånböcker ger offline-lagringslösning, vilket gör ett av de säkraste lagringsalternativen tillgängliga. Hårdvaruplånböcker tillåter användare att ha kontroll över sina privata nycklar och tillhandahålla 2-faktor autentiseringsstöd, och verifiering av transaktioner görs på skärmar.

Hårdvaruplånböckerna som stöder Bitcoin Cash inkluderar Ledger Nano S, KeepKay och Trezor.

Electron Cash

Detta är en gaffelversion av Electrum-plånboken. Electron Cash finns i både mobila och stationära versioner för Linux-, OX X- och Windows-system. 

Electron Cash är väldigt lätt att använda och tillåter användare att kontrollera sina nycklar och säkerhetskopiera sin plånbok med en fröfras.

BTC.com

Detta är en av de mest populära mobil- och webbplånböcker säkerhetskopierad av Bitmain Technologies. Plånboken är säker och enkel att använda.

BTC.com är en hierarkisk deterministisk plånbok som gör det möjligt för användare att använda en master “seed” för att säkerhetskopiera sina innehav. Plånboken stöder flera signaturtransaktioner och 2-faktor autentisering.

Coinomi

Det här är en populär plånbok som stöder flera digitala valutor. Plånboken är användarvänlig och innehåller ett bekvämt användargränssnitt, vilket gör den till en av de bästa plånböckerna för BCH.

CashAddress

Det här är en pappersplånbok som är tillgänglig för alla som tycker att den här lösningen är det bästa alternativet för lagring av Bitcoin Cash. Det rankas bland de bästa Bitcoin Cash-plånböckerna för att lagra det under lång tid. Men om du glömmer var du har gömt dina nycklar förlorar du den privata nyckeln.

CoinPayments

Det här är en digital webbaserad plånbok med virtuell valuta som kräver noll transaktionsavgift men tar ut en liten avgift för transaktioner. En av de bästa funktionerna med denna plånbok är att den stöder flera digitala valutor och dess synlighet.

Plånboken integrerades nyligen med BitGo, vilket gjorde den till en av de säkraste plånböckerna. En valvfunktion har lagts till för att skydda kryptovalutorna från hackare.

Hur man köper Bitcoin Cash (BCH)

Skaffa först en BCH-plånbok. Metoderna för att köpa BCH varierar beroende på vilken typ av plånbok du använder.

Om du till exempel har en plånbok med full nod (en plånbok som kräver att användare laddar ner hela blockchain), säkerhetskopiera plånboken för att skapa en wallet.dat-fil, som du kan importera till en BCH-plånbok med full nod, där tokens kommer att använt för dig.

Om du använder en plånbok för förenklad betalningsverifiering, som inte kräver nedladdning av hela blockchain, kan du ändå göra anspråk på dina BCH-token.

När du har din BCH-plånbok behöver du din BCH-adress. Eftersom vissa användare kan vara förvirrade och kan börja skicka BTC till BCH-plånböcker, och vice versa, uppfanns ett nytt format för BCH. Det nya formatet innehåller 42 tecken och börjar med ett “p” eller ett “q”.

Obs! Kontantadresser är bara en representation av de ursprungliga tokens. Som sådan kan samma adress representeras på två olika sätt.

För det andra, även om BCH är bland de största digitala valutorna, stöds det inte av alla större börser.

Även om fler börser fortsätter att lista fler mynt har bara ett fåtal börser noterat Bitcoin Cash. De är eToro, Coinmama, CEX.io och Coinbase.

eToro låter dig köpa Bitcoin Cash från hela världen med olika betalningsmetoder. Börsen ger dig inte faktisk tillgång till dina mynt, så du kan inte skicka BCH från börsen till andra användare. Det enda som detta utbyte tillåter dig är att handla BCH mot fiatvaluta. 

Om du använder eToro behöver du inte en plånbok eftersom du inte kommer åt dina mynt.

Coinmama är bland de äldsta börserna. Börsen låter dig köpa Bitcoin Cash med betalkort och kreditkort. Börsen accepterar användare från nästan alla länder. 

CEX.IO är också en annan gammal börs, som den har funnits sedan 2013. Börsen är en mäklartjänst, därmed användarvänlig men dyrare. Börsen accepterar banköverföring, kredit- och betalkort.

Coinbase är ett av de största börserna just nu och ger stöd för BCH-handel. Börsen gör att du kan få konkurrenskraftiga priser om du bor i ett land som det verkar i.

Det finns andra börser som Bitfoliex som inte kräver mycket av nya användare för att köpa Bitcoin Cash. Plattformen strävar efter att upprätthålla sina kunders integritet och nya användare behöver bara en e-postadress för att komma igång med att köpa och sälja krypto på börsen.

Men om du är nybörjare bör du överväga att använda en mäklartjänst, vilket är lite dyrt av lättare. Om du är en avancerad användare kan du dock använda Coinbase Pro för att köpa Bitcoin med lägre avgifter. 

Tänk på att de flesta börser kräver att du verifierar din identitet innan de tillåter dig att börja handla. Dessutom måste du länka ditt växlingskonto till ditt bankkonto. Dessa steg tar oftast flera arbetsdagar.

Dessutom varierar transaktionstiderna också beroende på ett börs. De flesta Bitcoin Cash-operationer är dock nästan omedelbara.

Köp Bitcoin Cash On Binance

Det finns två sätt att köpa BCH på Binance; genom krypto eller fiat. (Bitcoin Cash har BCHABC: s tinker på börsen)

Fiat-alternativet introducerades nyligen efter tillägget av kreditkortsköp på plattformen. När det gäller fiat tillåter plattformen BCH-köp i USD och EUR med ett minimum / maximalt köp som är $ 50 och $ 20.000.

Köp BCHABC på Binance idag!

Steg för att köpa BCH med ett kreditkort i Binance

1. Skapa ett konto på Binance om du inte har ett genom att besöka den officiella webbplatsen (binance.com). Klicka på Registrera och fyll i nödvändiga uppgifter. Om du redan har ett konto klickar du på Logga in.

köp Bitcoin Cash på Binance

2. Gå till avsnittet Fonder överst på sidan och välj alternativet “Köp med kreditkort”.

Binance Bitcoin Cash köp

3. Välj BCH och ange ditt orderbelopp. På den andra stapeln ser du det totala beloppet du kommer att debitera, inklusive avgifterna, som vanligtvis är 3,5%.

Köp Bitcoin Cash med kreditkort på Binance

4. Bekräfta din beställning genom att markera avsnittet “Jag har läst och godkänt ansvarsfriskrivningen” som du bör läsa för att säkerställa att du förstår inköpsprocessen bättre. Klicka sedan på gå till betalning.

Bitcoin Cash på Binance

5. Köpet behandlas via Simplex och du måste ange dina personuppgifter om beställningen ska gå igenom. När du är klar med att fylla i detaljer, markera rutan “Allmänna villkor” och klicka på “FORTSÄTT”.

Simplex kommer nu att be dig att verifiera ditt telefonnummer genom en fyrsiffrig kod och e-postadress via en verifieringslänk som skickas till din e-post.

Binance Account Billing Info

6. När du är klar med verifieringen kommer du att bli ombedd att tillhandahålla information om dina Visa- eller Mastercard-uppgifter för att slutföra köpet.

Binance-betalning

Det tar vanligtvis mellan 10 och 30 minuter innan kryptomynten visas på ditt Binance-konto.

Steg för att köpa Bitcoin Cash på Binance med Crypto

Köp BCHABC på Binance idag!

1. Skapa ett konto och fortsätt att logga in om du har ett.

2. Sätt in krypto på ditt konto. Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) är två av de mest bekväma kryptorna att sätta in eftersom båda har många handelspar med en stor majoritet av andra kryptovalutor som är listade på Binance. För att göra insättningen, gå till Fonder och klicka på Insättningar.

3. Välj myntet som ska sättas in genom att söka i sökfältet som visas. Plattformen ger dig en insättningsadress för det kryptomynt du valt. Kopiera adressen och klistra in den på din plånbok. Skicka sedan beloppet som du vill sätta in till adressen du just kopierade. Fonderna kan ta upp till 30 minuter innan de visas på ditt Binance-konto. Ethereum-insättningar är snabbare. Det är också lämpligt att börja med små belopp på din första insättning. Att försöka göra insättningar från en börs till en annan kan begränsas av begränsningar och det är tillrådligt att sätta in direkt från din plånbok.

Köp Bitcoin Cash

4. Gå till navigeringsfältet och kontrollera ditt saldo.

5. I navigeringsfältet, gå till Exchange-avsnittet och välj Basic. I det övre högra hörnet väljer du BTC och söker efter BCH där BCH / BTC-handelsparet kommer att visas.

Binance

Ett prisdiagram visas när du klickar på handelsparet. För att köpa BCH när det är till ett visst pris, använd begränsningen. Ange önskat pris i BTC och mängden BCH du vill köpa och klicka sedan på knappen Köp BCH.

BHCABC / BTC Köp Bitcoin Cash BCHABC

6. För att köpa BCH till sitt nuvarande pris, klicka på fliken Marknad och ange hur mycket BCH du tänker köpa. Beställningen kommer att utföras omedelbart och BCH visas i ditt saldo.

Köp BCHABC på Binance idag!

Peer-to-Peer-handel

Alternativt kan du använda detta alternativ för att köpa Bitcoin Cash. Ett exempel på en peer-to-peer-handelsplattform är LocalBitcoinCash. Denna plattform gör det möjligt för användare att handla BCH för fiatvalutor direkt med varandra. 

Användare kan lägga ett erbjudande och vänta på att en intresserad näringsidkare ska svara, och den tillhandahåller en escrow-tjänst. Men många har uttryckt oro över huruvida denna plattform kan lita på.

För att vara säker, kom ihåg att du kommer att ha att göra med individer, till skillnad från utbyten där du handlar med ansedda företag. Detta ökar automatiskt risken för bedrägligt beteende.

Dessutom, när du handlar peer-to-peer, se till att du alltid bekräftar beloppen, den aktuella växelkursen och din adress, liksom mottagarens. Slutligen, ge aldrig din privata nyckel till någon.

Du kan också boka personliga möten och handla med individen. Detta alternativ är dock mycket riskabelt, eftersom individen kan vara en tjuv och beröva dig din BCH eller till och med skada dig. Bekräfta en persons identitet innan du går med på att träffa dem för utbytet. Du kan ta med en vän och träffas på en allmän plats för att bevara din säkerhet.

Slutsats

BCH har inte accepterats fullt ut av kryptosamhället jämfört med sin äldre bror BTC.

Ändå har myntet accepterats av flera stora börser och är ganska tillgängligt för den genomsnittliga användaren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me