Ontology är en blockchain-plattform byggd för att rymma andra blockchains, i både privat och offentlig sektor så att företag kan utnyttja sin tekniska innovation. Denna guide till ontologi kommer att presentera hur projektet planerar att uppnå detta.

Med ONT-blockchain-inriktade företag ger det företag möjlighet att antingen lagra data privat eller offentligt. Plattformen grundades av Da HongFei och Erik Zhang som också är grundarna av NEO blockchain.

Varför ontologi?

Ontologi skapades för att ge interoperabilitet mellan blockkedjor. Eftersom företag inte vill fylla i all sin information i en offentlig blockchain, med Ontology blockchain, väljer de vad de ska hålla privat och vad de ska öppna för sina konkurrenter.

Till exempel kan en klient vilja öppna ett konto med ett specifikt företag; de kan använda en offentlig blockchain som sedan kommer att gränssnitt med Ontology blockchain för att privat lagra personlig information.

En kort historia av ontologi

Ontology föddes 2017 av OnChain; ett kinesiskt företag som grundades av Erick Zhang och Da HongFei. Överraskande utfärdade inte projektet ett initialt mynterbjudande utan luftdroppade Ontology-tokens tidigt i år på sin värdplattform, NEO blockchain.

Under airdrop gav Ontology-teamet ut 1000 ONT-tokens till sina nyhetsbrevsabonnenter medan de som innehar NEO-tokens belönades med 0,01 ONT-tokens per NEO-token. Dessutom deltog de som deltog i NEO DevCon-händelse delade 500 ONT-tokens.

I juni i år migrerade Ontology till sin egen mainnet som följdes av en serie luftdroppar. Efter migrationen introducerade Ontology-plattformen ett tvåmyntsystem som det är fallet med NEO-blockchain.

Ontologiplattformen introducerade en unik konsensusalgoritm som heter Verifierbar bysantinsk feltolerans (VBFT). Algoritmen kombinerar funktionerna i andra konsensusalgoritmer. d.v.s. den kombinerar Proof of Stake-algoritm (PoS) med Verifiable Number Function-algoritmen (VRF) plus funktionerna i den bysantinska feltoleransalgoritmen (BFT).

Denna kombination driver Ontology Consensus Engine (OCE) som har till uppgift att garantera “Slumpmässigheten och rättvisan hos befolkningen i konsensusgenerationen och se till att statens slutgiltighet kan nås snabbt.”

Systemet med två mynt

Ontology-plattformen har två inbyggda tokens, dvs. ONT- och ONG-tokens. De två tokens funktionalitet är annorlunda.

ONT-token ger sina innehavare en röst medan de fattar beslut i frågor som påverkar Ontology-nätverket. Dess innehavare får också ONG-tokens (Ontology Gas) som genereras av systemet. ONG kommer att användas för att driva genomförandet av smarta kontrakt, nätverkslagring, bland andra verktyg på plattformen.

Genereringen av ONG kommer att äga rum i 22 år med olika generationsprocent per år. Alla ONG-tokens som används på plattformen kommer att distribueras till de som har ONT-tokens.

En miljard ONT-token introducerades på plattformen under skapandet av Genesis-blocket. Dessutom, efter 22 år kommer en miljard ONG-tokens att genereras.

Systemet med två mynt fungerar på samma sätt som NEO skapade. NEO-myntet är den största kryptovalutan i NEO-ekosystemet medan GAS-token används för att betala för nätverksavgifter. NEO-mynt är alltid mer värdefulla än GAS, och båda digitala tillgångarna kan köpas eller säljas i olika börser. 

Det är för tidigt att överväga om ett tvåmyntsystem är ett effektivt sätt att driva ett blockchain-nätverk. NEO har presterat svagt under de senaste två åren, med undantag för tjurmarknaden 2017. Både Ontology och NEO måste visa att de kan utöka sitt erbjudande och sina tjänster, med tanke på att många andra projekt går framåt och släpper nya egenskaper. 

Till exempel har Travala nyligen meddelat att det kommer att flytta från NEO-nätverket till Binance Chain. Dess digitala valuta AVA, som nu är en NEP5-valuta, kommer att bli en digital tillgång i BEP5 inom en snar framtid. Målet är att söka efter förbättrade lösningar och öka användbarheten och prestandan hos den digitala AVA-tillgången, något som inte kan uppnås genom NEO – i detta speciella fall – utan via andra plattformar.

Ontologis nuvarande och framtida utveckling

De pågående arbetena inkluderar servicepartnerskap, ekosystemapplikationer, ekosystemsamarbete och samhällsutvidgning bland andra.

Innan utgången av detta år försöker Ontology-teamet att utöka sitt fokus från att bara optimera den nyligen lanserade huvudkedjan till att också fokusera på det ONT ID-baserade förtroendeapplikationssystemet. Systemet syftar till att hjälpa individer och företag att skapa en digital identitet i ONT-blockchain.

Sammanfattningsvis kan ONT-token köpas på populära kryptovalutabörser som Binance, Huobi, OKEx, Bibox och andra. ONT-token kan dock inte köpas med fiat och du måste konvertera fiat till ett känt kryptomynt innan du byter ut det med ONT.

Ontology-projektet har också några fantastiska användningsfall som kan se företag som omfattar blockchain-teknik i sin dagliga verksamhet.

Ontologi har också varit arbetssätt med NEO för att skapa en öppen kedjeplattform för nästa generations internet. Sedan juli 2018 har de arbetat med detta projekt som gör det möjligt för dem att införa ett effektivt och inkluderande interoperabilitetsprotokoll som bygger på båda parters ledande positioner på marknaden. 

Några av de viktigaste funktionerna i detta partnerskap inkluderar att skapa ett miljövänligt tillvägagångssätt för medlemskedjor, ett lågt inträdeshinder, transaktionell atomicitet och ge deltagarna ökad säkerhet. 

Grundaren av NEO och VD och grundare av Onchain kommenterade:

”Detta partnerskap representerar nästa steg för inte bara NEO och ontologi utan också blockchainindustrins framtid när vi är pionjärer för ett samarbete för att lösa svåra problem. Genom att bygga grunden för en global tvärkedjeplattform ser vi fram emot att leverera verkliga lösningar och användningsområden för blockchain genom att övervinna utmaningar och problem tillsammans. ”

Li Jun, grundaren av ontologi, förklarade att med skapandet av ett öppet och globalt tvärkedjessystem kommer både NEO och ontologi att främja kedjevärdeutbyte. Detta kommer helt klart att hjälpa till att skapa grundläggande infrastruktur för nästa generations internet runt om i världen. 

Var kan jag köpa ONT?

Det finns olika kryptovalutabörser som gör att du kan köpa ONT-mynt. En av de mest populära börserna för att köpa denna digitala valuta är dock Bibox. Denna plattform har tre olika handelspar, inklusive ONT / USDT, ONT / BTC och ONT / ETH som står för över 25% av den totala ONT-handelsvolymen runt om i världen. 

Det betyder att Bibox har den nödvändiga likviditeten för att erbjuda användarna den bästa handelsupplevelsen vid köp av ONT. För att hantera denna plattform måste användarna skicka USDT, BTC eller ETH till sina konton och byta dem mot ONT. 

Ett annat erkänt kryptovalutautbyte som för närvarande tillåter användare att köpa ONT-mynt är Binance. Binance är ett av de största börserna på marknaden och representerar 2,76% av den totala handelsvolymen för ONT. Binance erbjuder sex olika handelspar, inklusive ONT / USDT, ONT / BTC, ONT / ETH, ONT / BNB, ONT / PAX och ONT / USDC. 

Den största fördelen med att ha Binance som handelsplattform är det faktum att börsen är erkänd för att vara en av ledarna inom altcoins. Det finns flera virtuella valutor som har sin största likviditet i Binance. Även om det traditionella sättet att köpa digitala tillgångar på Binance kräver att du skickar medel (USDT, BTC, ETH, BNB, PAX eller USDC) till börsen finns det ett nytt system som skulle hjälpa dig att göra denna process mycket enklare. 

Intresserade användare kan helt enkelt göra ett köp med kreditkort och köpa BTC-, ETH- eller BNB-mynt. Efter det är det möjligt att byta ut dem mot ONT på marknaden så snart pengarna har deponerats. Detta är ett av de snabbaste sätten att förvärva ONT genom kryptovalutautbyte. 

Efter att du köpt ONT är det bästa att göra att extrahera medlen till en kryptovaluta-plånbok som du har de privata nycklarna från. 

Var kan jag lagra ONT?

Cryptocurrency exchange är inte det bästa stället att lagra pengar. Dessa plattformar kan hackas eller påverkas av olika problem, inklusive attacker. Detta kan ha en negativ inverkan på de medel som användare lagrade på dessa börser. Till exempel förlorade Binance 7000 BTC tidigare under 2019 och Coincheck hackades med 500 miljoner dollar i början av 2018. Även om Binance kunde återbetala användare var Coincheck tvungen att stänga sin verksamhet. 

Den gyllene regeln på kryptovalutamarknaden är “inte dina nycklar, inte dina mynt.” Detta hänvisar till de privata nycklarna som är relaterade till kryptovalutorna som en användare äger. Det bästa sättet att lagra digitala tillgångar är att använda en hårdvaruplånbok som Ledger Nano S eller Trezor. Men inte alla virtuella valutor stöds av dessa två hårdvaruplånböcker. 

Enligt The Ontology Team finns det flera plånböcker som gör att du kan lagra ONT och ONG, inklusive Anypay, AToken, Atomic Wallet, Banko Wallet, BitKeep, Buntoy, Clay, Cobo, Cloudwallet, Cyano, Exodus Wallet, Guarda Wallet, Huobi Plånbok, infinito, Math, Onion, OWallet och många andra. 

Många av dessa plånböcker har utvecklats för att fungera som stationära plånböcker eller på mobila enheter, vilket kan vara lättare för användarna att hantera sina pengar men inte perfekt när det gäller säkerhet, trots att de är säkrare än traditionella börser. 

Ledger Nano S tillåter användare att lagra sina ONT- och ONG-tokens på den här enheten med OWallet-appen som utvecklats av Ontology-communityn. Detta är den bästa lösningen för användare som vill lagra sina digitala tillgångar på lång sikt och vet att de alltid kommer att vara skyddade och redo att användas. Om du vill veta mer om Ledger Nano S och hur du lagrar ONT- och ONG-mynt kan du besöka Ledger’s officiella webbplats

ONT-pris

ONT har ett liknande prismönster som många andra kryptovalutor på marknaden. Den virtuella valutan steg till över $ 10,5 i maj 2018. Sedan dess gick den digitala valutan in på en björnmarknad som finns kvar till nu. I slutet av december 2018 föll till exempel den virtuella valutan till 0,45 USD per mynt och registrerade en prisnedgång på 95%. 

Numera handlas den virtuella valutan runt 0,724 dollar med ett börsvärde på 386 miljoner dollar. Detta visar att den virtuella valutan växte över 60% under de senaste månaderna, i linje med många andra altcoins, men långt ifrån de 200% som registrerats av Bitcoin (BTC). 

När det gäller Bitcoin nådde ONT sitt högsta pris i juni 2018 när det handlades runt 0,00115634 BTC. Slutligen föll ONT till 0.00006769 för några timmar sedan, den lägsta punkten någonsin. Detta visar att Bitcoin förblir starkt och att ONT följer samma trend som andra altcoins på marknaden. För närvarande är Ontology den 26: e största digitala tillgången på marknaden.

Guide till ontologi extra avläsningar

Vill du lära dig mer? Kolla in Ontology Price Prediction och teknisk analys för att se hur ONT-myntet kan prestera 2019. För dem som letar efter nyheter om adoption, läs sedan guiden om ontologins decentraliserade applikationer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me