Ethereum Classic berodde på en hård gaffel från den ursprungliga Ethereum blockchain. Liksom Ethereum har den också en inbyggd token som heter Ether, men med ETC-ticker. Se mer täckning om ETC här.

Gå med i kryptovalutans framtid och byt dina favoritmynt på Binance!

Det är för närvarande bland de 20 bästa kryptovalutorna, och även om det kanske inte har så mycket lagringsalternativ som ETH-motsvarigheten, har det några plånböcker som finns tillgängliga på marknaden. Nedan är vår lista med de bästa ETC-plånböckerna som du kan använda för att lagra din Ethereum Classic.

Ledger Nano Ethereum Classic

Källa: tokenclub.co

1. Ledger Nano S

Plånbokswebbplats:  https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s

Plånbokstyp:  Hårdvara, multivaluta, kompatibel med Windows, MAC, Linux

Enkel användning:  Hård

Säker:  Ökad säkerhet

Kosta: Betald

Ledger Nano S är en av de mest ansedda hårdvaruplånböckerna, eftersom den har de bästa säkerhetsimplementeringarna för lagring av Ethereum Classic. Plånboken kan anslutas till vilken enhet som helst som har en USB-port och stöder hundratals kryptovalutor utöver Ethereum Classic, till exempel Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Den USB-liknande enheten har en OLED-skärm, där du kan verifiera transaktionsinformation genom att trycka på knapparna.

Säkerhet är det som gör Ledger till en av de bästa Ethereum Classic-plånböckerna. Backup-seed, 2-faktor autentisering, säker PIN-kod, är bland implementeringarna som gör den här enheten extremt säker.

Trezor Ethereum Classic

Källa: toshitimes.com

2. Guarda Ethereum Classic Plånbok

Guarda Wallet-webbplats:  https://guarda.co/

Plånbokstyp: Mobil, Desktop, Web, Chrome Extension

Användarvänlighet: Lätt

Safe: Safe

Kostnad: Gratis

Guarda är en icke-förvaringsplånbok för kryptovaluta som gör det möjligt för användare att hålla, lagra, skicka och ta emot digitala valutor. Ethereum Classic (ETC) -användare kommer att kunna hantera denna digitala tillgång och hantera ett brett utbud av andra kryptovalutor. Några av dem inkluderar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB) och många andra. 

Eftersom Guarda-plånboken erbjuder Ethereum Classic-användare möjligheten att hantera många mynt via samma gränssnitt, ger den också en plattformslösning för individer som vill handla digitala valutor via en rad plattformar, inklusive webb, skrivbord, Google Chrome-tillägg och mobil. 

Guarda har arbetat under de senaste åren för att erbjuda lösningar för kryptovalutainvesterare som vill hantera och hantera sina digitala valutor på ett snabbt och enkelt sätt. Specifikt har Guarda kallats den officiella Android-plånboken på Ethereum Classic-webbplatsen. 

En av kunderna, J.J. Palmer, kommenterade om det:

”Jag är ETC-användare, fick reda på Guarda-appen på den officiella webben osv. Älskar gränssnittet och idén att vara privat nyckel på enheten. ”

Det är också värt att påpeka att Guarda har cirka 84% av det positiva rykte på Trustpilot. Dåliga recensioner står för bara 9% av totalen. De flesta av användarna hävdar att Guarda inte bara erbjuder en kryptovaluta-plånbok med flera plattformar och flera tillgångar utan också bra kundsupport som fungerar 24/7. 

3. Atomic Wallet

Atomic Wallet

Ett av de bästa alternativen för att lagra din ETC kan vara Atomic Wallet. Det är en programvaruplånbok som inte är vårdnadshavare med ett användarvänligt gränssnitt och stöd för över 40 separata blockkedjor och 500 tokens, inklusive alla ERC-20-tokens. Atomic grundades 2018 och har vunnit stor popularitet bland sina 500 000 användare på alla större stationära plattformar, Android och iOS, och erbjuder enastående service och ett brett utbud av funktioner. 

Först och främst, förutom att skicka och ta emot din ETC, BTC, ETH, LTC, XRP, XMR, ZIL eller annan krypto som du väljer kan du enkelt byta, köpa och sätta digitala tillgångar i plånboken. Dessutom, för varje direkt och anonymt utbyte (60+ kryptopar) får du cashback som går med i Atomics medlemsprogram. 

Dessutom är köpkryptoalternativ nu tillgängligt för 19 bästa digitala tillgångar med ett bankkort på 17 lokala fiatvalutor, inklusive USD, EUR, BNP, RUB, AUD, etc. Dessutom ger Atomic sina användare belöningar på decentraliserad insats med 5 -23% APR för 10 PoS som XTZ, ATOM, ZIL, KMD, etc., och snart ICX, DOT och ADA.

Slutligen, för att använda Atomic Wallet, kan du vara anonym eftersom ingen verifiering, skapande av konto och KYC krävs. Din ETC och alla andra tillgångar är garanterade säkra eftersom ingen utom du tar kontroll över dina medel med de privata nycklarna krypterade endast på din enhet. Sist men inte minst, om du någonsin stöter på några problem med appen, nå den utmärkta supporttjänsten som är 24/7 redo för att ge ett sammanhängande och snabbt svar.

4. TREZOR  

Plånbokswebbplats:  https://trezor.io/

Plånbokstyp:  Hårdvara, multivaluta, kompatibel med Windows, MAC, Linux

Enkel användning:  Hård

Säker: Ökad säkerhet

Kosta: Betald

TREZOR är en annan hårdvaruplånbok som har imponerande säkerhetsegenskaper och har kompatibilitet med ett stort antal krypton. Enheten ser annorlunda ut än en USB, men den är liten, bärbar och har en inbyggd skärm och fysiska knappar för transaktionsbekräftelser.

Förutom ETC kan du också lagra Ethereum, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dash (DASH) och mer. För att få åtkomst till enheten måste du ange en PIN-kod och ett 24-ords återställningsfrö genereras första gången du anger din plånbok. Denna Ethereum Classic-plånbok är en av de bästa och säkraste lagringsalternativen på marknaden.

De appar som kan installeras på plånboken är TREZOR Wallet, Mycelium och Multibit HD.

Plånboken är kompatibel med Windows (version 7 och senare), OS X (version 10.8 och högre), Linux och Android-enheter.

bild6 4

Källa: finder.com

5. Coinomi

Plånbokswebbplats: https://www.coinomi.com/en/

Plånbokstyp: Multikurrency, kompatibel med mobil- och stationära system

Enkel användning: intuitivt GUI

Säker: Hög

Kosta: Fri

Coinomi-plånboken är en populär mobilplånbok som gör det möjligt för användare att lagra många krypton på ett ställe. Applikationen stöder Ethereum Classic, Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash och ytterligare 200 tokens. En stationär version har också släppts.

Coinomi är en HD-plånbok som använder speciella algoritmer för att skapa en enkel fröfras så att du säkerhetskopierar ditt konto. HD-plånböcker genererar också nya adresser för varje transaktion, vilket gör det svårare att spåra en serie transaktioner till en adress. Coinomis servrar anonymiserar också IP-adresser.

Ingen information krävs för registreringsprocessen. Shapeshift-integrering gör det möjligt för användare att göra kedjebetalningar och skicka mynt till andra adresser från plånboken.

Trust Wallet för Ethereum Classic

Källa: bitcoinexchangeguide.com

6. Lita på plånboken

Plånbokswebbplats: https://trustwallet.com/

Plånbokstyp: Mobil plånbok, Android och iOS.

Enkel användning:  Användarvänlig

Säker: Låg

Kosta: Fri

Trust plånbok är en enkel och praktisk att använda plånbok för mobilanvändare. Denna ETC-kryptoplånbok stöder Ethereum Classic-, Ethereum- och Ethereum-baserade ERC20-tokens och ERC223-tokens. Nackdelen är att inget Bitcoin stöds. Appen är kompatibel med Android- och iOS-enheter.

Förutom Ethereum Classic (ETC) kan du också stödja Callisto (CLO) och över 30 000 ERC20-tokens, som OmiseGO, Qtum, Kyber Network, EOS, BAT, TenXPay och Augur.

Ingen registrering eller personlig information behövs. Plånboken låter Android-användare köpa ETH via Coinbase, Shapeshift eller Changelly.

Interaktioner med dApps kan också utföras direkt från appen, och plånboken kan fungera som en Web3-webbläsare. Ett backupfrö genereras i installationsprocessen som gör det möjligt för användare att återställa sina plånböcker på mindre än 30 sekunder.

bild2 5

Källa: captainaltcoin.com

7. Exodus för Ethereum Classic

Plånbokswebbplats:  https://www.exodus.io/

Plånbokstyp:  Stationär plånbok, Multivaluta, kompatibel med Windows, Mac OS och Linux

Enkel användning:  Enkelt gränssnitt

Säker:  Måttlig

Kosta: Fri

Exodus är en kryptovalutaplånbok för stationära datorer som stöder ETC-lagring och hantering. Dessutom använder den cirka 30 tokens och altcoins, inklusive Ethereum, Bitcoin, Litecoin, Dash, Zcash och EOS.

Exodus är en av ETC: s bästa plånböcker för nya handlare som letar efter ett lättanvänt gränssnitt som innehåller väldesignade funktioner och kartverktyg. Det inkluderar också ShapeShift-integration som möjliggör kryptoutbyte i plånboken.

Alla kryptotillgångar är krypterade och lagras direkt på din enhet, vilket innebär att du behåller kontrollen över dina medel. Ett säkerhetskopieringssystem är tillgängligt och ett e-postmeddelande med en säker länk kommer att skickas för att reagera plånboken utöver fröet. Länken är säkerställd med ett ord på 12 ord och nyckel.

Guarda Wallet Ethereum Classic

Källa: coindoo.com

8. Guarda för Ethereum Classic

Plånbokswebbplats:  https://guarda.co/

Plånbokstyp:  Multikurrency, Multi-Platform

Enkel användning:  Intuitivt gränssnitt

Säker: Måttlig

Kosta: Fri

Guarda är en kryptovalutaplånbok som kan användas via webb-, mobil- och skrivbordsapp på alla större operativsystem (Androids, iOS, Windows, Linux, macOS, Chrome-tillägg). Denna Ethereum Classic-plånbok stöder också mynt och token som Bitcoin, Ethereum (och ERC20-tokens), Zcash, Ripple, DASH, EOS, Monero och andra. Dess tillförlitlighet och plattformskompatibilitet är det som gör det här till Ethereum Classic-plånböckerna för mångsidiga handlare.

Fördelen med den här plånboken är att Guarda inte registrerar någon känslig personlig information, privata nycklar eller plånboksdata. De privata nycklarna förvaras i enhetens minne och när du loggar ut från plånboken raderas den automatiskt.

Användare kan skicka och ta emot valutor, använda ett inbyggt växel, kontrollera transaktionshistorik, göra köp med fiatvaluta samt importera och exportera privata nycklar. En säkerhetskopieringsfunktion finns också.

Ingen registrering, begränsningar eller komplexa verifieringsförfaranden krävs. Dess användargränssnitt är lätt att använda på alla plattformar som har alla dess funktioner.

Sammanfattning

Det finns inte så många plånböcker som stöder Ethereum Classic jämfört med Ethereum, men det finns många alternativ som du kan hitta. Beroende på dina handelsbehov, systemkompatibilitet, säkerhetsåtgärder och gränssnittsanvändbarhet finns det olika ETC-plånböcker som är idealiska för att lagra detta mynt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me