Trådlösa 5G-nätverk är redo för bästa tid i år. Enligt prognoser kommer 5G-utgifter för trådlös infrastruktur att öka till cirka 4,2 miljarder dollar 2020, jämfört med 2,2 miljarder dollar förra året, eftersom fler länder antar denna nya teknik. 

Dessutom representerar den senaste innovationen inom telekom ett stort skifte i branschen. Stora aktörer och regeringar har drivit på att integrera 5G. Denna teknik gör det möjligt för andra tekniker att blomstra. Med andra ord är det en kraftmultiplikator, en som kommer runt bara varannan år. Som sådan kommer telekommarknaden och alla förvaltningar sannolikt att anta denna nya teknik, och företag som utnyttjar kommer att uppleva en enorm tillväxt. 

Med det nedan är två fantastiska 5G-aktier att se upp för 2020. 

Resonant Inc. (NASDAQ: RESN)

Resonant Inc. är baserat i Goleta, Kalifornien och är huvudsakligen involverat i att designa filter för radiofrekvenselektronik som används i smartphones. Med ett marknadsvärde på 80 miljoner dollar är företaget inte lönsamt än, och inte som ett fritt kassaflöde. Men när företaget flyttar för att tillgodose 5G-behov på en RF-filtermarknad som kan växa till 28 miljarder dollar i årlig försäljning 2025, kan det dock vara en nästan två-bagger. 

Den ökade efterfrågan på “strömmande video och ökade bandbreddskrav” kommer att driva på mer tillväxt i detta fall, eftersom 5G behöver kräva bättre teknik för att tjäna detsamma. Dessutom har 5 olika analytiker som erbjöd en 12-månaders prisprognos för detta aktie ett medianmål på 4,50, med en hög uppskattning på 7,00 och en låg uppskattning på 3,50. Denna uppskattning representerar en + 63,64% ökning från föregående pris. 

Dessutom ligger 5G-aktien mitt i en bred stigande trend på kort sikt och förväntas därmed stiga 15,17% under de närmaste 12 veckorna och med 90% sannolikhet. Stockinvest.us säger att Resonant Inc. håller flera positiva signaler och bör betraktas som en djärv och ansamlad kandidat. 

Ändå bör investerare ännu inte glömma 4G eftersom det kommer att fortsätta att vara en stor aktör i denna sektor. Den främsta anledningen är att 5G inte kommer att finnas överallt, och till och med sanna hastigheter kommer inte att upplevas omedelbart, och investerare bör förvänta sig att 4G ger en backstop för 5G-täckningshål. 

Sammantaget har Resonant Inc. en möjlighet att bli en stor aktör inom denna sektor eftersom den utnyttjar revolutionen för att göra RESN till ett av de bästa aktierna att köpa 2020.

CCI – A 5G Tech Stock

Med 5G som snart lanseras är känslan inom den trådlösa kommunikationsbranschen att telekommunikationslagret är på uppåten. 

Tower-, chip- och andra utrustningsföretag som gör infrastrukturen som kommer att fungera som ryggraden i detta avancerade höghastighetsnätverk kommer att ha hektiska dagar när de strävar efter att anta den glödheta tekniken. 

Med detta i åtanke finns det inte en bättre tid att ta några telekomaktier till relativt låga priser och se när de växer för att göra dig rik.

I det här stycket kommer vi att ta en titt på ett hett tekniskt lager som alla intresserade av branschen borde äga; CCI-aktien. 

Kortfattat kommer vi att titta på företagets historia bakom aktien och några anledningar till varför vi tror att detta aktie är på väg upp.

En kort historia om Crown Castle International Corp.. 

Crown Castle International är den största leverantören av delad kommunikationsinfrastruktur i Amerika med över 40 000 celltorn. 

I mars förra året hade företaget också över 70 000 ruttmiljoner fiber som stödde små celler och fiberlösningar på alla större marknader i USA.. 

Crown Castle grundades 1994 i Texas. Med över 100 kontor i USA har företaget mer än 5 000 anställda. 

Det är också en S&P 500-företag som är noterat på NYSE under CCI-tinker med ett företagsvärde på över 70 miljarder dollar.

Anledningar till varför du bör äga några CCI-aktier

Aktier av Crown Castle har presterat bra nyligen. Under de senaste sju månaderna har CCI-aktien ökat med över 9% och lyckats överträffa den trådlösa industrins tillväxt på 4,7%.

Rally väntas fortsätta på kort sikt på grund av flera gynnsamma faktorer. 

På senare tid har företaget arbetat med att utöka sitt fiberavtryck, som fokuserar på möjligheten till små celler genom att köpa flera småcellsdistributionsföretag och fiberoperatörer. 

Detta sätter Crown Castle i en strategisk position för att tillgodose behoven hos både nuvarande 4G och de kommande 5G-distributionerna samt företagets efterfrågan på fiber.

Bolagets finansiella resultat för tredje kvartalet har också varit imponerande. Telekomföretaget rapporterade justerade medel från verksamheten (AFFO) per aktie på $ 1,55 – en siffra som översteg de beräknade $ 1,48, enligt Zacks Consensus Estimate.

Nettoomsättningen uppgick till 1,51 miljarder dollar, vilket tyder på en tillväxt på 10,1% jämfört med året innan. Detta återspeglar företagets höga efterfrågan på infrastruktur, omfattande tornportfölj och sund leasingaktivitet. 

För dem som ännu inte äger CCI-aktien tror vi att det är dags att dra nytta av detta tillväxtbestånd eftersom det är redo att öka i värde.

Faktorer som driver CCI-aktietillväxten

Faktorer som driver tillväxten av CCI-aktier inkluderar; hög avkastning på eget kapital (ROE). 

Företaget har en avkastning på 8%, vilket är betydligt högre än branschgenomsnittet på 4,54%. 

En tydlig indikation på optimalt utnyttjande av eget kapital. Det är en nyckelfaktor som sannolikt kommer att öka investerarnas förtroende för telekomaktien.

Solid FFO-tillväxt – under nästa år beräknas företagets FFO per aktie växa med över 8,9%. Otroligt, under de kommande fem åren förutses FFO per aktie öka med över 15%. 

Baserat på hög efterfrågan på sina torn- och fibertillgångar, projekterar Crown Castle FFO mellan $ 2 539 och 2 584 miljoner dollar.

Slutligen finns det en ökande efterfrågan på företagets småcellstillgångar och torn av trådlösa operatörer när de försöker hantera den växande datamängden som transporteras av trådlösa och trådbundna nätverk.. 

5G förväntas rulla ut nästa år, och eftersom tekniken har ett mycket begränsat utbud, för att överföra den över stora områden, kommer många små celler att krävas. 

Och eftersom Crown Castle är kungen i småcellsområden, är en sak som vi kan förvänta oss att se att CCI-beståndet presterar ännu bättre än det för närvarande gör. Vår känsla är att CCI definitivt är ett lager att köpa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me