I en gemensam insats av Commodity Futures Trading Commission (CFTC) och Securities and Exchange Commission (SEC) har kryptovalutahandelappen Abra och dess partner Plutus Technologies fått böter på 300 000 dollar. Den totala summan representerar två $ 150 000 böter, var och en betalas till CFTC och SEC.

Böterna utfärdades av de två regleringsorganen för ”att erbjuda och sälja säkerhetsbaserade swappar till privatinvesterare utan registrering och för att inte ha genomfört dessa swappar på en registrerad nationell börs”. För mer information kan du granska CFTC-order och den SEC-order.

En kort tidslinje

Även om det finns tillfällen där företag överträder regelbundet, är situationen med Abra och Plutus inte så enkel.

Frågan uppstod ursprungligen för över ett år sedan, när Abra hade sin första inlöpning med SEC. På den tiden erbjöd Abra sina kunder en ‘syntetisk exponering’ för amerikanska värdepapper. Detta uppnåddes genom att Abra gav sina kunder tillgång till investeringar i form av ett kontrakt som efterliknade värdepapperen utan att faktiskt köpa den underliggande tillgången..

Som ett resultat av att erbjuda denna tjänst ägde flera händelser rum.

  • SEC identifierar Abra säkerhetsbytestjänst som bryter mot reglerna
  • Abra stänger av säkerhetsbyte, efter att ha hittat serviceinvesterare i USA
  • Abra flyttar olika operationer till Filippinerna
  • Säkerhetsbytestjänster startas om, med åtkomst återkallad till amerikanska baserade investerare.

Tyvärr för Abra och Plutus ansåg tillsynsmyndigheter att det inte räckte med att upphöra med tjänster för amerikanska investerare och att flytta en del av sin verksamhet till Filippinerna. Det konstaterades att mycket av designens och de operativa aspekterna av tjänsten fortsatte att inträffa inom USA, vilket gjorde det underkastat amerikanska regler.

Representanter från CFTC och SEC kommenterade detta. De berörde hur reglerna fortfarande gäller, trots investerarbegränsningar.

Daniel Michael, chef för SEC Enforcement Division’s Complex Financial Instruments Unit, uppgav,

”Företag kan inte ignorera registreringskraven som är utformade för att förse investerare med den information som är nödvändig för att utvärdera värdepapperstransaktioner … Dessutom kan företag som strukturerar och genomför säkerhetsbaserade swappar kanske inte undvika de federala värdepapperslagarna bara genom att handla främst med icke-amerikanska detaljinvesterare och fastställa upp en utländsk enhet att agera som motpart, samtidigt som de bedriver viktiga delar av sin verksamhet i USA. ” 

Avgifterna

Medan både CFTC och SEC var inblandade i utfärdandet av dessa böter var deras beslut oberoende. I båda fallen kunde Abra och Plutus betala böterna utan att erkänna något fel. Följande var tillsynsorganens resultat.

CFTC – Abra / Plutus i strid med, “… att ingå olagliga valutaswappar i digitala tillgångar och utländsk valuta med amerikanska och utländska kunder och registreringsöverträdelser.”

SEC – Abra / Plutus i strid med, “… federala säkerhetslagstiftning om oregistrerade erbjudanden och försäljning av säkerhetsbaserade swappar och kräver att vissa swaptransaktioner sker på en registrerad nationell börs.”

Pengar att skona

För ungefär två månader sedan rapporterade vi om en investering på 5 miljoner dollar i Abra, av Stellar Development Foundation (SDF). Denna åtgärd fångade vår uppmärksamhet vid den tiden, eftersom den markerade potentialen för Abra att så småningom skjuta in i världen av stallmynt och digitala värdepapper. SDF har visat intresse för dessa typer av investeringar, vilket framgår av en liknande investering i säkerhetstokenplattform, DSTOQ.

Med denna böter verkar det som om Abra handlade med värdepapper hela tiden – även om de inte insåg det.

Trots att han måste betala de böter som diskuteras här idag verkar Abra osannolikt fasas in. Mellan den tidigare nämnda investeringen från SDF och andra har Abra höjt norr om 45 miljoner dollar sedan starten.

En bh

Grundades 2015, En bh är en investeringsapp för kryptovaluta, baserad från Mountain View, Kalifornien. Sedan lanseringen har Abra blivit en populär plattform för investerare. Det ger åtkomst och handelsstöd för en mängd digitala tillgångar.

vd & Grundare, Bill Barhydt, för närvarande övervakar företagets verksamhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me