I korthet

 • BTC återhämtade de psykologiska 10000 nivåerna igen på tisdag Asien; altcoins var mestadels i greenen.
 • Tekniska indikatorer visar att BTC kan börja spela inhämtningsspelet, med känslan förblev mestadels positiv.
 • ETH fortfarande under altcoin-rampljuset eftersom priset på den näst största krypton nådde 250, medan ADA och LTC var också i fokus.

Marknadsöversikt

Marknaderna för kryptovalutor var i stort sett gröna under den tidiga Asien-sessionen på tisdag, när handlare och investerare uppmuntrades av hoppet av BTC priser, som skickade den ledande krypton tillbaka över de viktigaste 10000-nivåerna och nådde en ny tre månader hög.

Marknader kan undra om det nuvarande BTC rally kunde fortsätta på över 10000 nivåer, visar en undersökning att det positiva sentimentet förblev intakt. Sentix Bitcoin Time Differential Index mäter skillnaden mellan den kortsiktiga känslan och de medelfristiga uppfattningarna, Indexet nådde -0,3 förra veckan och återhämtade sig något den här veckan. Patrick Hussy, VD på Sentix, sa, "den strategiska köpvilligheten är kopplad till en liten känsla av känsla, vilket skulle leda till stigande Bitcoins-priser de närmaste veckorna. ”

Figur 1: Sentix Bitcoin tidsdifferentialindex

Källa: Sentix

Figur 2: BTC 25d skev

Källa: Skew

Dessutom kan derivathandelsdata också stödja a BTC rallyfall. Data från Skew visar att BTCSnedvridningen av alternativen förblev i det negativa territoriet (-8%), trots att antalet återhämtat sig från nedgångarna (-11.7%). En negativ skevhet indikerar vanligtvis att den kortsiktiga volatiliteten kan öka och kan gynna ett drag uppåt. Detta kan dock bara vara en del av bilden; handlare och investerare vill förmodligen inte missa resten av handeln med derivat om OKEx Dashboard av Skew.

Någon annanstans, ETH fortsätter i rampljuset, eftersom priserna på den näst största krypton har testat de viktigaste 250 nivåerna. NEO och ONT överträffade större altcoin, ökade mer än 8%. På baksidan, MKR och HBAR handlade cirka 1% lägre.

TRX är uppsättning att göra ett nytt produktmeddelande nästa måndag, vilket kan vara ett stort fokus för tron tittare. Under tiden, XMRTekniska konferens MoneroKon förväntas starta i mitten av månaden. Det årliga evenemanget är fokuserat på frågor om integritet och finansiell teknik.

Prisanalys

BTCUSDT – Början på ett nytt rally?

 • BTCUSDT gav ett positivt genombrott från det föregående triangelmönstret och nådde ett högsta tre månader. Diagrammässigt tror vi att det kan vara början på ett medellång sikt.
 • Den dagliga MACD producerade precis en hausseartad crossover, vilket signalerar att uppåtgående momentum har byggts upp, medan RSI fortfarande inte är i den överköpta zonen ännu, vilket tyder på att det fortfarande kan finnas utrymme för att möjliggöra fler uppåtrörelser.
 • Samtidigt märkte vi att svårighetsbandet hade klämts igen, vilket innebär att några av gruvarbetarna kunde ha kapitulerat. Som den kända analytikern Willy Woo förklarade, vändningen av svårighetsbandet kan signalera början på en tjurkörning. Även om hur länge kommer att klämma sist är en annan fråga.
 • Vi tror att 10500 fortfarande kan vara en betydande motståndsnivå, och att paret kanske inte lyckas återvinna sådana nivåer med bara ett försök. Vi tror att de tidigare två höjderna på 10077 och 9955 kan vara viktiga på kort sikt. Om återkravet av dessa två nivåer bekräftas kan det stärka grunden för att gå över 10500.

Figur 3: BTCUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Tecken visar att tjurar blir trötta?

 • ETHUSDT producerade en ännu mer betydande breakout från det föregående triangelmönstret, och rallyet har fortsatt sedan dess. Vissa tecken visade dock att rallyt snart kunde bli trött.
 • Vi ser att MACD förblev positiv, vilket betyder att uppåtrampet fortfarande var något intakt. Emellertid har RSI redan varit i överköpta zonen, vilket signalerar att tjurarna kan behöva mer konsolidering innan de fortsätter.
 • Dessutom har de två stokastiska linjerna blandats i det överköpta området, vilket kan vara ett annat oroande tecken för ETH tjurar, eftersom det också kan stärka fallet med att rallyt börjar bli trött.
 • Vi tror att april 30 högt nära 227 kan vara den första nivån att titta på nedre sidan, medan 8 mars hög nära 251 kan vara ett annat område att titta på.

Figur 4: ETHUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

ADAUSDT – Dags att vända?

 • ADAUSDT har förstärkts av det senaste meddelande av den kommande Shelley hårdgaffeln, och paret har varit en av de bäst presterande kryptona de senaste sju dagarna.
 • Vi tror dock att rallyt kan vara hälsosammare om konsolidering realiseras.
 • Momentum-indikatorer kan också stärka fallet med priskonsolidering, eftersom stokastiken ursprungligen producerade en baisseartad crossover i den överköpta zonen. Samtidigt var RSI djupt i det överköpta området.
 • Också den ultimata oscillatorn var i en baisseartad divergens, med priset producerade några högre toppar, medan UO inte följde.
 • Det idealiska fallet skulle vara en konsolidering på nuvarande nivåer, istället för en omprövning av stödet vid kanalens botten nära 0,057.

Figur 5: ADAUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

LTCUSDT – Ställer in för att testa 200 MA

 • LTCUSDT förväntas testa det 200-dagars glidande medelområdet, som för närvarande är strax under 50, och nära det övre motståndet i triangelmönstret. Detta är också ett område som inte testats sedan början av mars.
 • Vi tror att den nuvarande svaga momentum kanske inte tillåter att priset går över sådana nivåer på kort sikt, även om MOM har något breakout från den nedåtgående kanalen.
 • Eftersom RSI når de överköpta nivåerna förstärker det fallet att testa det nedre stödet i triangeln innan det skapas en breakout.

Figur 6: LTCUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

Författare: Cyrus Ip – Forskningsanalytiker

Publicera av: OKEx

02 juni 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me