• Marknaderna delades med tanke på BTC priser efter förra veckans rally, som skickade den ledande krypton till 9400 nivåer.
 • Ökar samtal runt XRP priserna på marknaden som den tredje största krypton fortsätter att stabilisera sig nära 0,22.
 • Mindre altcoins i fokus med namn som DGB, ALGO, och THETA överträffade sina större kamrater.

Marknadsöversikt

Kryptovalutamarknaderna var i stort sett gröna på Asiens tisdag, som bitcoin har bytt händer i intervallet 8600 till 8900 efter förra veckans rally. Marknaden har fortsatt att fokusera på den kommande bitcoinbelöningshalveringshändelsen, som är ungefär en vecka ifrån nu.

Marknadsaktörerna verkar dock ha en alltmer olika syn på priset före / efter halveringen av den ledande krypton efter förra veckans rally.

Känd kryptoanalytiker Nick Chong tror det där bitcoin priserna kan nå ett nytt årligt högt inom några veckor. Chong betonade att faktorer som BTCVeckors tekniska indikatorer har blivit positiva, frikopplingen från aktier och den nya höjden av hashfrekvensen kan ytterligare ge tjurarna.

På baksidan, en ny undersökning från Sentix visar att BTC investerare kunde ha varit övertygade under detta rally. Patrick Hussy, verkställande direktör på Sentix, sade: ”Investerare bör inte bli förblindade av den nuvarande goda känslan." Han tillade det "Denna övertillitssignal bekräftades återigen i den senaste investerarundersökningen. Luften för ytterligare prisvinster blir därmed tunnare. ”

Figur 1: Bitcoin timmars hashfrekvens

Källa: Glassnode

Figur 2: Sentix Bitcoin Sentiment Index

Källa: Sentix

Även om deltagarna kan ha haft olika åsikter har vår tidigare forskning redan påpekat att maj kan vara en av de mest fruktbara månaderna för BTC investerare. Vår tidigare publikation <Bitcoins säsong> framhöll att bitcoin har den bästa genomsnittliga månatliga prestationen i april, maj, oktober och november sedan juli 2010.

Med halveringens bakgrund kan denna maj bli en av de mest spännande månaderna att titta på för alla kryptomarknadsaktörer. För mer diskussioner om bitcoinhalvering kommer OKEx Financial Markets Director Lennix Lai att hålla ett OKEx-samtal webinar med experter och analytiker den 7 maj, registrera dig här.

I altcoin-utrymmet har vi sett att några små cap-namn överträffade sina stora kamrater, med DGB och HBAR båda ökade mer än 8%, medan XRP fick cirka 2% och ETH var mestadels platt. Marknaderna har sett fler samtal runt XRP priserna efter den tredje största krypto efter marknadsvärde berörde 0,22 handtag tidigare. Men känslor runt XRP verkar mer på den baisse sidan.

Prisanalys

BTCUSDT – Kortsiktigt obeslutet, medellång sikt har fortfarande utrymme att gå?
 • BTCUSDT var i intervallhandel efter rallyet förra veckan. 3-timmarsdiagrammet visar att paret har bildat ett triangelmönster, antyder att kortvariga handlare kan ha väntat och väntat.
 • Momentum-indikatorer var en blandad påse i 3-timmarsdiagrammet, med RSI långsammare, och en baisseartad crossover verkar på gång i stokastiska. MACD kan dock utveckla en positiv vändning härifrån.
 • Vi tror att 8400 och området nära 9200 är nycklar att titta på på kort sikt. En tillbakadragning till 8400 kan få björnarna att ta över, medan brott över 9200 kan sätta scenen för omprövning av trendlinjen i juni 2019.
 • För långsiktiga investerare kan utvecklingen denna vecka vara avgörande. Även om den veckovisa MACD har blivit positiv, och fart ser ut att förbli intakt, BTCUSDT på OKEx har aldrig producerat mer än sju positiva veckostearinljus. Det kommer att bli intressant att se om paret kan göra åtta positiva veckoljus i följd (sista veckan stängd kl 8814.1).
 • Vi tror också att området 9400 är kritiskt att titta på i veckodiagrammet, det beror på att det är nära den långsiktiga trendlinjemotståndsnivån.

Figur 3: BTCUSDT 3-timmarsdiagram Figur 4: BTCUSDT veckodiagram

Källa: OKEx; Tradingview Källa: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Rally ser trött ut?

 • ETHUSDT har varit i en rally sedan mitten av mars. Men rallyt kan ta slut ånga.
 • Vi har sett den dagliga MACD har sänkts, med en chans att producera en baisseartad crossover. Dessutom har RSI gått under trendlinjen. Dessa kan vara indikationer på avtagande fart.
 • 61,8% Fibonacci retracement nära 211 kan vara en nyckelpunkt för paret. Om stöd på en sådan nivå bekräftas kan tjurarna fortfarande ha kontroll. På baksidan kan ett 100-dagars glidande medelvärde nära 189 vara de lägre nivåerna att titta på.

Figur 5: ETHUSDT Daily Chart

Källa: OKEx; Tradingview

XRPUSDT – Fortfarande bra så länge det är i form?

 • XRPUSDT kan möta ytterligare ett kritiskt ögonblick när paret har närmat sig de övre motståndsnivåerna i sitt 3-timmars fallande triangelmönster.
 • Även om ett sådant mönster kan vara ett tecken på baisshet, har vi dock sett att momentumet har tagit upp något, med 3-timmars MACD blev positiv, och RSI har initialt brutit över trendlinjen.
 • Den långa övre skuggan på det föregående ljuset kan emellertid signalera att tjurarna har varit relativt svaga.
 • Trots att paret kanske kan hoppa över triangelns trendlinje, kan området nära den tidigare höjden på 0,2266 fortfarande vara en betydande motståndsnivå. Å andra sidan kan 0,2 vara den kritiska linjen för tjurarna till försvar.

Figur 6: XRPUSDT 3-timmarsdiagram

Källa: OKEx; Tradingview

XTZUSDT – Dags att vända?

 • XTZ har varit en av de bästa artisterna i altcoin-utrymmet under tisdagsasien. Det handlades 6% högre mot USDT.
 • En baisseartad händelse härifrån kunde dock inte uteslutas, eftersom flera tecken har visat att det senaste rallyt kan behöva ta en paus.
 • En MACD-baisseartad crossover verkar på gång, vilket signalerar att den positiva drivkraften har avtagit. Utöver det var RSI redan i en baisseartad divergens, med några lägre toppar, när priset mestadels låg.
 • Om nedåtgående fart ökar härifrån kan det lätt bryta den nuvarande uppåtgående kanalen.
 • Området 2,55 kan vara den första nivån att titta på. Om det ses kan det utlösa ytterligare nedåtrörelser.

Figur 7: Dagligt XTZUSDT-diagram

Källa: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me