Viktiga takeaways

 • Fed: s “QE Infinity” -meddelande har fortsatt att driva kryptotjurar på tisdag i Asien eftersom marknaderna tror att de globala lättnadsåtgärderna kan ytterligare devalvera fiatvalutor.
 • Data visar att långsiktigt BTC-sentiment verkar mer positivt, medan kortvariga handlare ser mindre hoppfulla ut.
 • Tekniskt föreslår att volatiliteten i altcoin-utrymmet kommer att öka på medellång sikt.

Marknadsöversikt

Den hausseartade känslan på kryptovalutamarknaden har fortsatt, som den amerikanska centralbankens överraskning meddelande att köpa obegränsade mängder statsobligationer, värdepapper med säkerhet i pant för att hålla lånekostnaderna extremt låga. Marknader tycks tro att de samordnade åtgärderna från globala centralbanker ytterligare kan påskynda devalveringen av fiatvalutor i allmänhet. Denna miljö kan gynna bitcoin och andra kryptovalutor på medellång / lång sikt. Särskilt vid den tidpunkt då bitcoin verkar vara botten i USD4400-4800-området i mitten av mars. BTC: s långsiktiga hausse har återspeglat priserna på de längre tenorterminerna. Grunden för OKExs terminsfinansiering två gånger per kvartal har varit över kontantpriset, medan de kortare tenorterminerna förblev under. Detta kan indikera skillnaderna mellan kortsiktiga handlare (mindre hausseartade) och långsiktiga investerare (mer hausse).

Figur 1: OKEx BTC Basis tvåveckors futures (Källa: OKEx) Figur 2: OKEx BTC Basis Bi-Quarterly Futures (Källa: OKEx)

Under tiden verkar en vändning på gång i altcoin-utrymmet. Total Ex-BTC Market Cap har bildat ett triangelmönster, vilket tyder på att ett breakout snart kan hända. Om den positiva känslan på den totala kryptomarknaden var intakt, kan det öka fallet med att ha en positiv breakout, och stora altcoins kan dra nytta av det.

Figur 3: Total Crypto Market Cap Ex-BTC (Källa: Tradingview)

Prisanalys

BTCSDT – Testa om de lägre 6000 nivåerna innan du går upp?

 • BTCUSDT har gjort några 6-timmars högre sänkningar efter försäljningen i mitten av månaden och verkar nu ha bildat ett triangelmönster, vilket tyder på att en breakout kan vara i början.
 • Kraften har verkat något avtagande under de senaste 18 timmarna med RSI har avtagit, MACD: s snabba linje och långsamma linje har rört sig närmare varandra och signaliserat att rallymomentet har avtagit. Denna situation stärkte fallet med pristestet 6100 till 6200-området.
 • Om stödet vid den nedre triangeln förblir giltigt kan det öka sannolikheten för att den nuvarande rallyt fortsätter till 7500-området.
 • De nuvarande nivåerna 6400-6500 var dock några starka stöd i november och december 2019, och nu verkar det vara ett motstånd. Det kommer att bli intressant att se om det kan göras om till nästa supportnivå.

Figur 4: BTCUSDT 6-timmarsdiagram (Källa: OKEx)

ETHUSDT – Fortfarande saknas bakom?

 • Vi har sett kortsiktiga möjligheter i ETHUSDT eftersom paret också bildade ett triangelmönster; dock, den dagliga MACD producerade initialt en hausseartad crossover, vilket kan tyda på att den uppåtgående fart har byggt upp.
 • Även om RSI och UO kanske inte ger så mycket information vid denna tidpunkt, men om RSI kan producera en högre höjd de kommande dagarna, kan det stärka ett kortvarigt hausseartat fall för ETH.
 • Om en ny rally ses kan högsta 20 mars nära 152 vara det första motståndet; det är också här 20-MA finns.

Figur 5: ETHUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

BSVUSDT – Rally som tar slut ånga?

 • BSVUSDT har överträffat BTC och andra stora altcoins eftersom paret redan har handlat över 20-MA på ett dagligt diagram (visas inte här) och 6-timmarsdiagrammet (nedan).
 • Men rallyet verkar ha tagit slut. RSI har producerat en trippel momentumdivergens; detta har ansetts vara en stark signal om att en trend går tom för ånga medan UO verkar ge en liknande signal.
 • Dessutom verkar en MACD baisseartad crossover i början.
 • Den första nivån att titta på kan vara området mellan 150 och 153, vilket är stödnivån i början av denna vecka. Om det ingår, kan priset testa supporten på 130.

Figur 6: BSVUSDT 6-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

HBARUSDT – Sideway-handel innan en breakout?

 • HBARUSDT har mest handlat i sidled efter den bredare kryptomarknadsförsäljningen i mars, och prisvolatiliteten kommer att öka eftersom paret har bildat ett sjuttimmars fallande triangelmönster.
 • Medan tidpunkten för breakout kan vara svår att avgöra, verkar dock 0,029 anständigt stöd för paret, och 6-timmars 100-MA-området förblir ett betydande motstånd.
 • Näringsidkare kan dra nytta av dessa nivåer på kort sikt så länge dessa nivåer förblir giltiga.

Figur 7: HBARUSDT 6-timmarsdiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me