⦁ Vad är marginal och hävstång

Till höger om kontraktsnamnet kan vi klicka för att välja marginalläge och välja en hävstångsnivå. Genom att använda "inflytande", du kan använda kapitalet för handel och generera mer avkastning, men det multiplicerar också risken samtidigt.

När man använder hävstång för terminshandel bör användarna placera en viss mängd fond som säkerhet. Det kallas a "marginal".

Marginaler anges i underliggande kryptovalutor i myntmarginalhandel. För USDT-marginalhandel anges marginaler i USDT (se BTCUSDT kvartalsavtal nedan).

I handelsgränssnittet kan vi ställa in hävstångsnivån genom att ange en multiplikator eller rulla stapeln horisontellt för att välja en. Systemet beräknar det maximala värdet på din position (enhet = BTC eller antal kontrakt) baserat på hävstångseffekten och den marginal som krävs för att behålla din position.

* Observera att följande scenario kan uppstå: om du ökar hävstångseffekten, maximalt tillgängligt antal kontrakt (BTC) < maximalt antal kontrakt (BTC) som krävs av positionskursen kommer det tidigare att öka. Men när du ökar hävstången kommer du närmare nivågränsen. Sedan, när maximalt tillgängligt antal kontrakt (BTC) < maximalt antal kontrakt (BTC) som krävs av positionskursen, är den tidigare lika med den senare. Klicka på Sidofält för mer information om positionsgränser >> Positionsnivåguide.

Hur beräknar jag marginaler? (skillnad mellan läge med fast marginal / gränsöverskridande läge)

OKEx erbjuder två marginallägen, nämligen läget för marginal och fast marginal. När du har valt ett marginalläge gäller det bara för den typ av kontrakt och underliggande kryptovalutor du har valt på sidan, medan andra kontrakt och kryptovalutor förblir opåverkade. (Obs! Vi erbjuder fyra typer av kontrakt: myntmarginerade futures, myntmarginerade eviga swap, USDT-marginal futures och USDT-marginal eviga swap).

Till exempel, om du väljer gränsöverskridande läge i BTC-myntmarginerad terminshandel, betraktas ditt tillgängliga kapital på ditt handelskonto som marginalen. Då positionsmarginal = nominellt värde * antal kontrakt / senaste märkpris * hävstång. Mängden positionsmarginal varierar beroende på marknadspriset.

Som en uppföljning av ovanstående, om du väljer läge med fast marginal i BTC-myntmarginerad terminshandel, beräknas och avvecklas marginaler för vecko-, två-, kvartals- och två-kvartals långa och korta kontrakt och deras marginaler separat. Då positionsmarginal = nominellt värde * antal kontrakt / senaste märkpris * hävstång. Mängden positionsmarginal förblir oförändrad.

Om du vill avveckla dina positioner separat eller börja handla med hög leverans och samtidigt undvika risker genom att inte ta alla dina positioner som en enda handel, kan du i allmänhet välja fast marginal.

Eftersom gränsöverskridande läge låter dig använda din tillgängliga fond som marginal sänks risken för tvångslikvidation när du inte använder hela din tillgängliga fond för att öppna kontrakt

Du kan välja ett marginalläge som passar dina behov flexibelt.

Hur man skiljer mellan nominell hävstång och faktisk hävstång?

Nominell hävstång avser den hävstång som du väljer i handelsgränssnittet. Efter att ha ställt in hävstången beräknar systemet maximalt tillgängligt antal kontrakt och hur mycket marginal som krävs för att öppna en position.

Faktisk hävstång avser den faktiska hävstången som beräknas baserat på värdet på dina innehav och den marginal som krävs. I läget med fast marginal motsvarar den faktiska hävstången den nominella hävstången. Men i gränsöverskridande läge, om du når det maximala tillgängliga nr. av kontrakt du kan öppna (dvs. du använder hela din tillgängliga fond för att öppna kontrakt), är den faktiska hävstången lika med den nominella hävstången. Men om du inte använder hela din tillgängliga fond för att öppna kontrakt är den faktiska hävstången inte lika med den nominella hävstången, och riskkapitalet matchar inte den nominella hävstången.

Du kan beräkna den faktiska hävstången enligt följande:

Myntmarginerad handel: antal hållna kontrakt * nominellt värde / (senast handlade pris * Eget kapital) , eller antal tokens som innehas / eget kapital

USDT-marginalhandel: antal hållna kontrakt * nominellt värde * senast handlade pris / eget kapital , eller antal USDT som innehades * senast handlade pris / eget kapital

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me