Bitcoin har äntligen halverats för tredje gången. Jag vet att många av er är angelägna om att veta om BTC-priset kommer att röra sig uppåt eller nedåt. Att döma av tidigare berättelser kommer den att stiga på medellång till lång sikt, men sjunker strax efter halvering. Idag vill jag dela mina åsikter med avseende på de viktigaste uppgifterna om kedjan och marknaden för att bedöma marknadssentiment och prisimplikationer.

Låt oss dyka in.

1. Unika aktiva adresser

En av de mest effektiva kedjeindikatorerna för att bedöma den totala nivån av nätverksaktivitet och värderingen av Bitcoin är de unika adresserna. Den visar hur många adresser som har deltagit i att skicka eller ta emot aktiviteter på blockchain.

Under halveringsperioden är den kontinuerliga ökningen av unik adress avgörande för att hålla BTC-rallyt. Ett högre antal kan indikera att fler användare handlar i nätverket, vilket resulterar i en högre värdering och ett högre BTC-pris. Men efter stupet den 10 maj fanns det ingen märkbar ökning av antalet unika aktiva adresser, vilket kan förklara varför BTC-priset nu svävar runt $ 8000.

2. Hashfrekvens och nätverkssvårigheter

En annan ledtråd att se upp för efter halvering är hashhastighet och svårighet. När halveringen minskade gruvarbetarnas belöning från 12,5 BTC till 6,25 BTC, förväntas ett nedåtgående tryck på gruvdriftens lönsamhet öka, trots att både hashhastighet och svårigheter nästan nådde sin allra högsta nivå före halveringen. Om gruvarbetare är villiga att fördela sin datorkraft i nätverket är en viktig indikator på BTC-priset. Om de är säkra kommer priset att stiga, eller tvärtom.

Inte överraskande har hashgraden nu sjunkit 15% 12 timmar efter halvering på grund av avstängningen av vissa gamla gruvmaskiner (möjligen Antminer S9). När det gäller hur lång tid det tar att återgå till den aktuella nivån beror det på prisförändringen. Om den stiger snabbt kommer även hashhastigheten för hela nätverket att återhämta sig snabbt.

3. Ändring av HODLers nettoposition

Jag beundrar HODLers mycket – de är de sanna troende till Bitcoin, de tror på krypten när ingen annan gör det. Därför är deras inställning till BTC-priset möjligen en annan nyckelindikator för investerare att utvärdera marknaden efter halvering, särskilt ur ett medelfristigt perspektiv, eftersom ackumulering och minskning av BTC kan vara en direkt återspegling av känslan hos HODLers och valar..

Glassnodedata visar att BTC HODLers nettoposition har varit positiv i åtta veckor i rad innan halveringen. Med denna trend pågående tror jag att HODLers kommer att hålla sig hausse en kort tid efter halvering också.

4. Börshandelsvolym

Socialt element är en unik del av kryptomarknaden, det indikerar hur samhället ser Bitcoin under halveringsperioden. Detta ojämna informationslandskap kan stärka investerarnas tendens att fatta handelsbeslut baserat på deras känslor.

När BTC-marknaden förväntas vara en hausseartad marknad kommer fler investerare att komma in på marknaden från börser. BTC-saldot på börser har dock precis nått en 6-månaders låg, och vi förväntar oss inte en stor volym inom en snar framtid (precis som FOMO hände 2017). Som återspeglas i BTC-priset är handlare inte lika positiva som förväntat på kort sikt.

5. MVRV-förhållande & NVT-signal

MVRV-förhållandet hjälper till att förutsäga BTC-pris genom att berätta om tillgången är övervärderad eller undervärderad nuvarande marknadsvärde genom att dela marknadsvärdet (MV) med det realiserade värdet (RV). Om MVRV är mellan 0 och 1 är marknaden i genomsnitt undervärderad.

Bara fyra dagar före halveringen visade data från Santiment att BTC: s MVRV-förhållande låg på 0,99. Vad säger du om idag? Bitcoins MVRV-förhållande är större än 1, trots den nedåtgående trenden efter halvering, vilket indikerar något överbränt och överskattat.

En annan indikator avslöjar också att Bitcoin-marknaden nu är överskattad. NVT-signalen hänvisar till nätverksvärdet med den totala transaktionsvolymen i USD under det senaste dygnet. För handlare som överväger ett kortvarigt köp, föreslår modellen att det finns en möjlighet till en snabb vinst baserat på det realiserade priset och 200-veckors genomsnittet.

För närvarande är NVTS i en nedåtgående trend.

Så vad tycker du? Dela dina tankar om BTC-priset efter halveringsperioden med oss!

Följ OKEx på:

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me