Indien har fått min uppmärksamhet för sin snabba kryptoutveckling. I världens näst största befolkade land ökar krypto tack vare den aggressiva penningpolitiken från dess centralbank som svar på den ekonomiska nedgången orsakad av COVID-19-pandemin. Länder runt om i världen är upptagna med att skriva ut pengar för att hålla kvar marknadslikviditeten, men det minskar gradvis köpkraften för sina lokala valutor. Fler människor märker detta och har börjat säkra sina portföljer mot krypto som ett investeringsalternativ, särskilt i Indien. Idag omfamnar fler indianer krypto för att kompensera för avskrivningen av indisk rupie.

Jag tror att det finns flera faktorer som bidrar till utvecklingen av krypto i Indien. Crypto används för två stora applikationer i landet – ett gränsöverskridande överföringsmedium och en fordonsvaluta för att konvertera rupier till mer stabila fiatvalutor, till exempel US-dollar.

Crypto for International Remittance

Även världens största befolkningsutflödesland, Indien, hade mer än 17 miljoner invandrare under 2019, vilket bidrog till den starka efterfrågan på internationell överföring.

Ändå är de globala remitteringsavgifterna i Indien orimligt höga på grund av den stora efterfrågan (landet noterade 5,67 miljarder USD i remitteringsavgift 2019). Uppenbarligen behöver indianerna en bättre väg ut för sin gränsöverskridande betalning. Att använda Bitcoin eller andra kryptovalutor som ett gränsöverskridande betalningsmedium är den bästa möjliga lösningen för dem.

Sedan den 4 mars 2020 har Högsta domstolen i Indien avskaffat Bankbankens (RBI) bankförbud mot kryptovalutor, Indiens övergripande kryptovalutamarknad har blivit välmående igen, särskilt återspeglat i kryptobörsens handelsvolym. På grund av stor efterfrågan på överföringar tror jag att det kommer att driva välståndet för tillväxt av digital valuta i Indien under lång tid.

Crypto som fordonsvaluta för att konvertera rupier till mer stabila fiatvalutor

Deflation deprecierar värdet av indisk rupie, särskilt under COVID-19-epidemin, där växelkursen mellan rupien och den amerikanska dollarn fortfarande klättrar.

Indien har alltid haft en stor efterfrågan på US-dollar för onlineshopping, strömmande prenumerationer etc. Oavsett om det beror på bevarande av rupier eller konsumenternas efterfrågan, med den konstanta deprecieringen av rupien, har indianerna ett stort behov av att konvertera sin rupie till en mer stabil fiatvaluta. De strikta valutareglerna har dock gjort det mycket svårt att konvertera rupier direkt till dollarn, så de flesta indianer väljer att konvertera rupee till Bitcoin och sedan till dollarn via P2P-handelsplattformar eller chattgrupper, som WhatsApp, Telegram och Facebook.

Efter att det tvååriga förbudet mot kryptohandel i landet upphävts förväntas den indiska ekonomin gå mot en friare och rättvisare marknad där de får fritt byta ut US-dollar med Bitcoin. Enligt data från Similarweb har webbtrafiken för större kryptobörser från Indien ökat under Q1 2020. Bland dem var OKEx besök från Indien den högsta ökningen och nådde 545,56%. Det är förutsägbart att marknadskonkurrensen i Indien kommer att bli allt hårdare.

OKEx India-planen

För närvarande är det indiska kryptokurrencyekosystemet fortfarande under utveckling och förbättras gradvis när det gäller utbyten, media och infrastruktur. Här på OKEx vill vi komplettera kryptohandelsekosystemet i Indien genom att ansluta indiska användare till de internationella handelsmarknaderna.

För att klara av den ökande efterfrågan lanserar vi tjänster som är skräddarsydda för den indiska marknaden för att underlätta handeln med folket. Håll dig uppdaterad med min Twitter eller OKEx officiella kanal för tillkännagivandet!

Under tiden, om du är intresserad av att veta mer om det nuvarande kryptoekosystemet i Indien, har OKEx samarbetat med Coinpaprika och skrivit en rapport för att dela insikter ur ett globalt perspektiv. De OKEx x Coinpaprika-rapport – Kartläggning av Indiens Blockchain-ekosystem diskuterar olika nya marknader som växer snabbt över hela världen när det gäller handelsvolym. Du kan ladda ner rapporten här.

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me