Den 26 juni 2020 hade våra sex rekryterade mentees ytterligare en 30-minuters mentorsession med sina mentorer: OKEx vd Jay Hao och direktör för finansmarknader Lennix Lai.

Kolla in insikter från den första sessionen här.

Nedan följer en sammanfattning av intressanta och insiktsfulla ämnen som diskuterats under sessionen.

Phillip Taffley: Deflation är en tydlig möjlighet i många länder på grund av effekterna av coronavirus. Om deflation inträffar, vad tänker du är effekten på kryptomarknaderna?

Lennix: Jag tror fortfarande att deflation är mer av ett kortsiktigt fenomen på grund av COVID-19. Det påverkar definitivt vissa grundläggande industrier (t.ex. flygbolag och turism), men det finns fortfarande inga bevis för strukturella förändringar när det gäller efterfrågesidan inom makroekonomin. Du kan se det från aktiemarknaden. Crypto, speciellt Bitcoin, är ett värdelagringsinstrument som kan användas för att säkra den inneboende risken för överkvantitativ lättnad – vilket blir mer sannolikt på grund av COVID-19: s effekter som varar längre än förväntat.

Guillaume Girard: Har du följt COMP-lanseringen? Vad är din åsikt om likviditetsbrytning som ett sätt att distribuera tokens?

Lennix: COMP (liksom andra avkastningsodlingstecken) är en annan typ av token-distributionmekanism i motsats till en IEO eller ICO. Effekten är uppenbar: Som du kan se slår AUM i DeFi rekordhöjder – vilket är risken. Tokenomics snedvrider räntan på utlåningsmarknaden. Det är därför det finns stora chanser att modellen inte är särskilt hållbar. Det fanns en mekanism för handel-gruvdrift tidigare, och den var inte vacker.

Phillip Taffley: Det verkar som att Bitcoin har varit nära korrelerat med S&P 500 för de senaste veckorna nu. Vad tror du är orsaken till det, när det tidigare hade funnits liten korrelation?

Lennix: Ja. Efter den stora kryptokraschen den 12 mars, korrelationen mellan BTC och S&P500 har varit högre. Jag tror att en av de främsta orsakerna är att handlare anser att Bitcoin är en alternativ riskfylld tillgång. Så när den allmänna marknaden kraschade till en viss nivå, utsattes Bitcoin också för risk-off-handel. Ur datasynpunkt gav Bitcoin viss säkerhet i himlen på grund av dess grundläggande attribut, men inte definitivt. När tröskeln bryter letar näringsidkare efter risk-off.

Guillaume Girard: Idag var det största alternativet för Bitcoin. Tror du att detta är en långsiktig trend? Vad är OKEx strategi att vinna marknadsandelar på optionsmarknaden?

Lennix: Det är ett obestridligt faktum att friktionen (dvs. regleringsrisk och kostnad) för att få tillgång till Bitcoin blir trivial. Föreställ dig att bara 1% av amerikanernas förmögenhet tilldelades Bitcoin. Jag tror att det är en långsiktig trend – som ni ser är det öppna intresset för CME också rekordhöga. På OKEx bygger vi fortfarande vår produkt. För närvarande förstår vi att vår produkt är välbyggd, men vi måste arbeta med UI / UX och portföljmarginal. Vår plan att ta marknadsandelar bör vara relaterad till strukturprodukter, så handeln med strukturella produkter skulle kunna säkra på optionsmarknaden. Ett annat instrument som kan listas är VIX-futures, också baserat på underförstådd volatilitet i OKEx-alternativ.

Virginia Mijes Martin: Jag ledde det första pilotprogrammet blockchain och cryptos för privata skolelever i Spanien. Först utbildade jag lärarna och eleverna och integrerade dem sedan i deras träningsplan, som inkluderade design, sociala och ekonomiska överväganden, liksom det teoretiska och sedan praktiska genomförandet av en blockchain. Nu kan jag sälja programmet till skolor. Förhoppningsvis. Juniortalangen är nyckeln i fem år. Vilka initiativ har OKEx och vilka råd kan jag få för utbildningsvägledning?

Jay: Jag tror att du har en mycket bra inställning här. Det måste börja med grunderna först med dagliga livsexempel, eftersom målgruppen är studenter.

Här kommer en bra: Blockchain i sin skolcertifiering. Tänk dig att du kan få din certifiering på blockchain på ett decentraliserat sätt. Ditt certifikat skulle vara digitalt säkert – utan chans att gå förlorat fysiskt – medan andra institutioner kunde spåra posten i en offentlig blockchain. Skulle det inte vara fantastiskt?

Ett annat exempel skulle vara logistiken för kaffebönor. Vi kan vanligtvis inte njuta av legitimiteten för verifiering av källan till kaffebönor i vissa länder. Med blockchain kan vi spåra de verifierade produkterna steg för steg.

OKEx har tagit initiativ inom blockchain-utbildning i flera år. För det första publicerade vi videor och artiklar som förklarar grunderna. Och nu har vi sammanställt en mer systematisk utbildningsplan och lanserat OKEx Academy.

Dmytro Sokoliuk: 2017 hade vi ICO och nästa var IEO. Enligt din åsikt, vad är nästa scen som kan påverka tillväxten av altcoins?

Jay: Ja, så snabbt utvecklas blockchain-industrin. Denna fråga är ganska intressant. Faktiskt är många nu överens om att vi är i altcoin-säsongen, eftersom många högkvalitativa altcoin-projekt kommer till marknaden.

Det verkar som om tillväxten av altcoins liknar aktien:

  • Inneboende värde är viktigt, t.ex. projektens affärsmässiga eller sociala värde, oavsett om det kan ge värde till vissa krav;
  • Social åsikt är också kritisk, eftersom vi befinner oss i en era av sociala medier.

Virginia Mijes Martin och Antoine Wallet: Vad är din åsikt om framtiden för OTC-kryptohandel, OTC-marknader, deltagare, reglering, volym, risk och likviditet? Och vilken roll har utbytena? OKEx har listat en hel del nya tokens – vad gör att du listar ett mynt / token på OKEx istället för en annan?

Jay: På OKEx fortsätter vi leta efter bra och lovande projekt. När det gäller noteringskrav ser vi oss själva som ett opartiskt utbyte som erbjuder lika möjligheter för bra projekt att bli listade. Vi tittar till exempel på projektets vitbok – som borde vara solid – dess samhällskvalitet och dess synergier med utbyten och andra blockchain-projekt. Vi har också tydliga listningskrav och det finns ett separat noteringsteam som hanterar listansökningar.

Antoine Wallet: Vi har sett den enorma utvecklingen av DeFi de senaste åren, vilket är en enorm milstolpe när det gäller adoption och utveckling. Vad är dina tankar om det?

Jay: Det har tillämpats på flera scenarier mycket snyggt:

Plånböcker – DeFi har utvecklats väldigt snabbt, och vi tror att det kommer att bli en viktig del i det traditionella finansiella systemet. Vi har lanserat olika produkter för att låta användare tjäna passiva inkomster enkelt genom DeFi-utlåning, insättning och insättningar.

C2C-lånetjänster skapar i allmänhet en öppen marknadsplats för matchning av utbud och efterfrågan på tomgångskapital. OKEx vill hålla den så transparent som möjligt – till skillnad från andra aktörer på marknaden styrs räntan på OKExs C2C-lånetjänst rent av marknadskonkurrens. Kryptoutlåningstrenden öppnar nya möjligheter för samhället oavsett storleken på deras investering. I detta snabbt växande DeFi-utrymme är vi glada att vara bland de första som erbjuder utlåningstjänster på ett tillståndslöst, öppet och komponerbart sätt.

Vi förstår de senaste månaderna, särskilt de senaste två veckorna, att det finns fler DeFi "jordbrukare" på fältet. Förra veckan bröt det totala värdet låst (eller kort sagt TVL) i DeFi 1 miljard dollar. Nu överstiger TVL för de två bästa DeFi-projekten, Compound och MakerDAO, en miljard dollar.

DeFi tar fart, och OKEx kommer naturligtvis att vara med på det.

Vi har lanserat vår egen blockchain, OKChain, med en första decentraliserad applikation: OKEx DEX. Vi tror att DeFi är nyckeln till ekonomisk inkludering och ekonomisk frihet för alla.

Denna sammanfattning har redigerats för tydlighetens skull.

Följ OKEx på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me