Den 31 juli var OKEx värd för en eldchatt med titeln "Dödläge eller Power Shift: Utforska möjligheterna för en tillväxtvåg & större konvergens med traditionella marknader."

När det digitala tillgångsområdet växer hoppar fler och fler spelare in på marknaden för att erbjuda tillgängliga lösningar för kryptokonsumtion och handel. Å andra sidan väcker Bitcoins senaste prisåtgärd – tillsammans med DeFi-bommen – nya frågor för marknadens framtida och hållbara tillväxt.

Är det troligt att en ny fas av kapitalallokering kommer fram eller kommer allt att vara "återställs till ordning"? Hur påverkar de skiftande trenderna handeln med kryptohandel och den bredare branschens relation till "traditionell" världen själv? Vi diskuterade allt detta i vår eldchatt, vars sammanfattning är nedan.

Gäster

Brandchatten modererades av Selim Baek, OKEx: s affärsutvecklingschef för APAC. Bland gästpanelerna ingick Benjamin Roth, det globala handelschefen för Kenetic Tradings; Jae-Hong Kim, den ledande kvantitativa näringsidkaren på WaveBridge; Danny Yuan, en av grundarna av 8 Blocks Capital; och Justin d’Anethan, en försäljningschef för Diginex.

Se diskussionen här.

Kort utdrag

Selim: Vi ska börja med vad som händer med Bitcoin-priset. Sedan idag slog vi 11 000 dollar, jag ville bara höra din åsikt om den plötsliga ökningen och prisvolatiliteten vi såg den här veckan och den sista.

Kommer vi äntligen att se ett annat mönster växa fram eller kommer marknaden att återgå till ett dödläge? Jay, jag vet att du är en ledande kvanthandlare på WaveBridge, har du någon åsikt om den aktuella situationen? Vad är din syn på BTC-prisnivåerna nuförtiden? 

Jay: Som du nämnde observerade vi nyligen historiskt låg volatilitet och volymnivåer sedan koronakraschen som stoppade marknaderna fram till för en vecka sedan – när vi började observera kraftiga vinster.

Enligt vår analys kan den senaste ökningen förknippas med den kumulativa ökningen av pengar som flyter till börser samt den exponentiella ökningen av DeFi, vilket i sin tur har ökat efterfrågan på Ethereum- och ERC-tokens.

När det gäller kryptoderivat har vi sett att volymerna nästan har fördubblats sedan förra året, och vi ser detta som ett positivt tecken på att marknaden mognar ytterligare.

Vi såg också gynnsamma tillsynsmeddelanden nyligen, vilket bara kan vara goda nyheter för krypto. När det gäller vad detta innebär under överskådlig framtid leder en ökning av volatiliteten till en ökning av volymen – det innebär alltså bara fler möjligheter för nya aktörer på marknaden. Enligt vår uppfattning bör en ökning av volatiliteten totalt sett inte ses som en fråga utan en möjlighet att mogna.

Selim: Ben, som det globala handelschefen för ett högfrekvent handelsföretag, vad är din syn på det övergripande mönstret på marknaden hittills?

Ben: Jag håller med Jay! Det är bra att vara utanför det intervallet som vi tycktes ha fastnat i – åtminstone när det gäller Bitcoin.

Det leddes, antar jag, av Ethereum, som i sig själv leddes av uppkomsten av DeFi, vilket jag tror vi kommer att prata om senare i panelen. Det är ganska intressant. Jag har många tankar kring det.

För Bitcoin fanns det en betydande konsolidering inom det intervallet, och människor såg i stort sett området 10 000–10 400 dollar som ett motstånd. När vi väl kom igenom det sköt vi överraskande ytterligare 10%.

Sammantaget är jag hausse. Men den enda varningen är att alla är hausse. Vad som vanligtvis händer i den här typen av miljö är att även om du får mer pengar till utrymmet kommer du att få några ganska skarpa vändningar – eftersom många människor förmodligen är lite sena till rallyt och du vet en många svaga händer.

Vi har faktiskt redan sett det under de senaste dagarna, med att marknaden slipats högre och sedan plötsligt fallit 5% inom ett fem minuters ljus. Jag förväntar mig mer av det framöver, vilket för oss är bra, som ett högfrekvent företag. Det är dessa villkor som vi har, och jag tror att en stigande marknad med högre volymer och högre volatilitet är den perfekta stormen för alla. De flesta tjänar pengar, du ser högre volymer och det ger fler människor in i rymden.

Du ser också det gynnsamma regelverk som Jay nämnde. Jag tror att det finns mycket medvind där, men jag skulle vara försiktig och försiktig med mängden hävstång eftersom det förmodligen kommer att vara flyktigt.

Selim: Vad är din allmänna syn på handel med kryptoderivat den här veckan? Vad förutser du??

Danny:  Som ett högfrekvent handelsföretag också, echo typ av vad Ben säger. Under den senaste månaden har vi sett BTC-priset ganska stabilt runt nivån på 9000 dollar. Vi har sett på Twitter att folk har sagt "åh, underförstådd volatilitet vid en lågtidsnivå, realiserad volatilitet är på en lägsta tid." Men under den senaste veckan har BTC ökat med 20%, så volatiliteten har också varit 20–30 poäng från det låga 30-40-intervallet. Under den kommande månaden eller två tror jag att volatiliteten kommer att vara i linje med vad jag förväntar mig, och jag förväntar mig inte att den kommer att gå mycket högre.  

Om du till exempel tittar på optionsmarknaden på OKEx vet du att en månads volatilitet kom ungefär som den realiserade volatiliteten i tre månader, ungefär. Som jag tror inte att volatiliteten kommer att bli högre just nu.

Ben: Jag ska hoppa in – Jag håller med, Danny! Jag tror att marknadsstrukturen tenderar att leda till högre volatilitetsutbrott. På nackdelen är många derivatprodukter myntmarginerade, så du får denna konvexa situation på nackdelen där människors säkerhetsvärden sjunker.

Samtidigt som marknaden går ner tenderar den att accentuera extrema nedrörelser. Så på en hausseartad marknad skulle jag förvänta mig vad Danny sa att även om vi har fått lite rörelse nu är det osannolikt att det är enormt volatilt om vi inte bryter rekordhöga tiden på 20 000 dollar. Jag håller inte andan för detta de närmaste månaderna, men förhoppningsvis – jag är optimistisk – vi kan testa det 2021.

Denna sammanfattning har redigerats för tydlighetens skull.

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me