Ett brev av OKEx Chief Strategy Officer Alysa Xu för att fira hennes första årsdag med OKEx

Kära OKEx-användare,

För ett år sedan, den 1 april 2019, var det dagen jag gick med i OKEx och början på min heltidskrypteringsresa. Potentialen i kryptovalutor är värt att utforska. Trots många oväntade utmaningar varje dag bland pågående tävlingar är min bestämning av krypto intakt eftersom jag har en stark tro på hela branschen och OKEx.

Mycket hände i kryptorummet förra året. Marknaden studsade från botten av björnmarknaden. Fler utbyten försökte utnyttja kryptoderivat. Decentraliserad ekonomi (DeFi) började växa fram. OKEx blev också ett mer integrerat kryptovalutautbyte genom att optimera sina produkter, företag, varumärkes- och talangutvecklingsstrategier. Vi investerade för att uppgradera våra teknologier och produkter samtidigt som vi driver samhällstillväxt, vertikal integration och globalisering. Förutom att utveckla vår likviditet på marknaden, diversifierade vi också våra erbjudanden genom fyra viktiga affärsområden, nämligen fiat gateway, kryptovalutahandel, kryptotillgångshantering och OKEx Academy, som tillgodoser olika användares behov i olika stadier av deras handelsresor. Jag säger ofta att vi har många kort i ärmen och vi går framåt i vår egen takt. Från och med Q4 2019 har vi påskyndat vår produktinnovation och utvecklingen av nya företag. Under de första månaderna 2020 är de produkter och åtgärder vi har meddelat verkligen branschledande.

Men 2020 är en ovanlig tid. COVID-19-pandemin har slagit den globala ekonomin hårt. Både efterfrågan och utbudssidan över hela världen har dämpats bland koronaviruslåsningar. Tyngd av en världsomspännande likviditetskris är globala aktier, obligationer och råvaruprestanda till och med under genomsnittet under den finansiella oron under 2008. Kryptovalutor står också inför hot från ekonomins påfrestande effekt. Bitcoin såg en snabbkrasch den 12 mars som nästan tvingade Antminer S9 gruvarbetare att stänga av. Kryptomarknadspriset nådde en gång ett lågt värde på 120 miljarder USD, nära det i slutet av 2018. En sådan svart svan har kompenserat optimismen om Bitcoin-halvering i maj. Många kan därför undra vart kryptomarknaden kommer att gå nästa.

Det utbredda viruset förväntas dämpa tillväxten åtminstone fram till tredje kvartalet 2020 och den globala lågkonjunkturen verkar oundviklig. Återhämtning kommer tillsammans med stimulansplaner som införs av globala regeringar, men det tar lite tid. Den amerikanska aktiemarknaden som stöds av återköp av aktier och utdelning av utdelningen i 10 år kommer inte längre att vara hausseartad. För tiotusentals företag där ute är det av yttersta vikt att överleva krisen och göra rätt förändringar.

Tre viktiga trender kommer att forma ekonomin efter koronavirus

Jag tror att där det finns utmaningar finns det också möjligheter. När det gamla steady state bryts bildas ett nytt steady state. Medan paradigmet förändras växer vissa trender fram trots omvandlingen av internationella marknader.

1. Teknik kommer att driva ekonomisk tillväxt och den digitala ekonomin kommer att ta ledningen

Teknikomvandling accelererar i denna tid. En ny våg av tekniska uppfinningar, inklusive 5G-teknik, artificiell intelligens, big data, blockchain och Internet of Things, har nått oss tidigare. I synnerhet kan blockchain-tekniken stödja ett socialt kreditsystem som hjälper till att minimera ekonomiska och sociala kostnader.

Virusutbrottet förändrar vårt sätt att arbeta, spendera och underhålla oss själva. Ännu viktigare är att nätverkstrafiken och värdet som skapas av extra krav som migreras från offline till online kommer att påskynda populariseringen av kryptokonomin ytterligare.

2. Kryptomarknaden kommer att njuta av en längre tjurcykel och återhämta sig snabbare än traditionella marknader

Eftersom kryptomarknaden har en mindre storlek är dess likviditet relativt känslig för kapitalinflöden. Dessutom går vissa kryptovalutor, som Bitcoin och Ether, från sina låga nivåer till rimliga värderingsnivåer efter att ha dragit sig tillbaka från 2017-topparna. Medan miljön nära nollräntan eller nollräntan sannolikt kommer att stanna, kommer investerare att vända sig till hög avkastningspotential för kryptovalutor, som kommer att bli ett populärt investeringsmedel, i nästa cykel.

Med tanke på Bitcoins historia skapades den i början av 2009, ungefär ett halvt år efter finanskrisen 2008, och började inte handlas förrän 2010, följt av andra kryptotillgångar vid en senare tidpunkt. Därför har hela kryptomarknaden aldrig testats av en global finanskris förrän nu. Den nuvarande nedgången är den största utmaningen någonsin för krypto, men jag tror att det i slutändan kommer att stärka rosiga utsikter för hela kryptoekonomin.

I början av 2020 förväntade jag mig det 1) 20% av de globala hushållen skulle fördela kryptovalutor i sina investeringsportföljer vid årets slut. 2) Handelsvolymen för kryptoderivat skulle fördubblas och 3) Offentliga kedjebaserade DeFi-applikationer skulle utvecklas snabbt. Trots den dystra marknaden är jag säker på att kryptoderivat och DeFi kommer att fortsätta att dra mest uppmärksamhet. Bitcoin kommer att bli en viktig typ av tillgångar efter denna pandemi. Det är bara en tidsfråga för riktmärkningskrypto att locka investeringar från 20% eller fler hushåll över hela världen.

3. Den globala utmaningen kommer att föda nya branschledare

Nya branschledare dyker upp efter varje kris. Jag förväntar mig att pandemin och den ekonomiska nedgången kommer att driva resurser och kapital att flytta till en säker tillflyktsort. Snabb antagande av en distribuerad affärsmodell kommer att ske på grund av fysiska begränsningar. Onlinekoordinering och delade anställda mellan företag kommer att vara på vår radar. En ny affärsorganisation tar tyst.

Entreprenörer bör alltid ligga i framkant när det gäller innovation och identifiera viktiga trender. De behöver inte bara identifiera risker utan också sätta praktiska mål för att anpassa sig till förändringar. Som Peter Drucker, vördad som modern ledares fader, sa: “Den största faran i tider av turbulens är inte turbulensen – det är att agera med gårdagens logik.”

Under SARS-utbrottet 2003 tvingades 500 anställda i Alibaba att arbeta hemifrån, men deras tjänster förblev opåverkade. Till slut lyckades de överleva krisen och skapade Taobao, Kinas största online-marknadsplats, som ledde den stora vågen av kinesisk e-handel i mer än tio år.

Vid den här kritiska tiden lyckades också 1000+ OKers från många hörn av världen samarbeta online och uppnådde 30% effektivitetstillväxt. Vi är mycket väl förberedda, när det gäller strategier, åtgärder, teknik och kapital, för affärs- och talangutvidgning. Jag tror att 2020 kommer att bli en milstolpe för OKEx och hela blockchain-industrin.

Vi är beredda för framtiden

På grund av begränsningarna i vår systemarkitektur och serverprestanda har vi upplevt problem med systemfördröjning och orderböcker. Dessa erfarenheter fick oss att investera mer tid och budget än våra kamrater i att förbättra IT-systemets prestanda och produktupplevelse. Och jag är stolt över att säga att våra ansträngningar har gett resultat. Den 26 oktober 2019 var vi den enda kryptobörsen som inte led av fördröjning och flashkrasch under den extrema marknadsvolatiliteten. Under den svarta torsdagen den 12 mars 2020 uppnådde vårt system ingen återkoppling för alla kryptovalutor trots minimala tidsfördröjningar. Ingen av våra användare med nettovinster tvingades stänga sina positioner.

Bristen på offentlig kommunikation begränsade utomstående förståelse av OKEx tidigare. Vi lärde oss en lektion och har initierat mer kommunikation via olika kanaler. Under det senaste året har Jay Hao och jag nått ut och engagerat oss med våra användare på Twitter och Weibo varje dag, tillsammans med många intervjuer och AMA-sessioner för att kommunicera vårt arbete på OKEx, hur vi strävar efter säkerhet, stabilitet och tillförlitlighet i våra produkter och tjänster, liksom hur vi utvecklar innovation.

Tack vare de enorma ansträngningarna från vårt produktteam för den oberoende utvecklingen av våra USDT-marginaler och framtida swap, optioner, staking, C2C-utlåning, offentlig kedja och så vidare, så att vi nu kan bli en one-stop-shop för kryptovalutaprodukter av exceptionell kvalitet.

Tack vare vår kundservice, internationella verifieringsteam och institutionella kundteam som alltid svarar på våra kunders behov vid första tillfället. Mycket hyllade för professionalism och effektivitet, lagarna håller sig alltid till vår uppförandekod för att knäcka alla problem för våra användare.

Tack vare våra team för marknadsföring, verksamhet och affärsutveckling når vi längre än någonsin globala handlare och erbjuder tjänster som är mer lokaliserade för användare med olika bakgrund.

Tack vare våra funktionella team för kontinuerlig förbättring av våra interna ledningssystem, vilket ger en solid grund för vår fortsatta tillväxt.

Frågan jag svarade mest på under de första månaderna av min tjänst var “varför valde du OKEx?” Jag svarade med stort förtroende: ”OKEx är det företag som har de bästa grundläggande faktorerna i kryptorummet”. Många förstår kanske inte först, men jag tror att fler och fler håller med mig nu.

Fortsätt trots stormen

Från den traditionella finanssektorn till kryptorummet, från fintech-forskning till start-up inkubation, varje steg i min karriär gnistor nya utmaningar för mig när det gäller produkt-, affärs- och ledningskunskap. Att gå med i OKEx är det viktigaste valet jag någonsin har gjort. Min tro är fast och min ambition är hög. Jag tror bestämt att kryptomarknaden kommer att uppgå till biljoner dollar. Dessutom är vårt mål att omvandla OKEx till ett företag med flera miljarder dollar. Jag har faktiskt arbetat med ett entreprenörsinställning på OKEx. Trots alla svårigheter kommer jag aldrig att ångra vad jag har genomgått så länge de är goda gärningar för företaget och industrin.

Ett stort tack till våra användare för ditt stöd och din motivation. Vi kommer att fortsätta sträva efter excellens.

Ett stort tack till våra kamrater. Vi kommer att fortsätta att förbättra oss själva och driva industrin till nya höjder.

Ett stort tack till alla bidragsgivare till kryptoutrymmet, inklusive media, forskare, utvecklare, säkerhetsleverantörer och värdepappersföretag. Jag hoppas att vi kommer att fortsätta ta hela branschen till en annan nivå.

Jag är tacksam för att ha påbörjat en fantastisk resa i kryptorummet med OKEx. Trots stormen framöver kommer vi att övervinna och bli starkare.

Med vänlig hälsning,

Alysa Xu

Strategisk chef, OKEx

1 april 2020

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/okexofficial_en

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me