På OKEx ser vi ständigt framåt – och vi tror att det betyder decentraliserad finansiering.

För att sprida budskapet håller vår VD, Jay Hao, en ny virtuell OKExDeFi Roundtable-samtalserie med ledare från olika branscher för att diskutera deras DeFi-framsteg, insikter och framtida planer.

I den här rundabordet intervjuar Jay Stani Kulechov, grundaren och VD för Aave. År 2017 släppte Stani ETHLend, en av de första DeFi DApps som någonsin skapats. Sedan dess har han gjort sitt uppdrag att skapa verktyg för ett öppet, öppet och rättvist ekonomiskt ekosystem genom Aave-protokollet.

Här är de viktigaste höjdpunkterna från rundabordet.

Jay Hao: Aave fick nyligen landningstillstånd i Storbritannien. Är det därför du har en fiat-gateway på webbplatsen och skulle du använda någon från tredje part?

Stani Kulechov: Vi fick en licens för elektroniska pengar, så tanken på det är: Aave-protokollet är decentraliserat, men det vi vill göra är att skapa åtkomstpunkter i de decentraliserade protokollen och hjälpa människor att gå från fiat till krypto, eller sätta in i Aave protokoll. Så det är vårt mål att öka mainstream-antagandet och föra fintech och decentraliserad teknik närmare varandra.

Det finns två portar vi för närvarande använder. Vad det tillåter oss att göra är att gå från en banköverföring eller en så kallad IBAN-överföring i Europa och kreditkort till insättningar i Aave. För att sätta in på Aave behöver du inte alltid göra insättningar – du kan bara köpa en token när du sätter in på Aave. Till exempel, för 100 USDT får du 100 A USDT i retur. Denna A USDT är räntebärande USDT, som algoritmiskt kommer att växa i ditt saldo. Det är en-mot-en med vad du sätter in där, så det är ett sätt att se hur din balans växer. Det betyder också att du kan gå till vilken marknad som helst där A-tokens handlas och bara köpa dem. Då har du tillstånd utan tillgång till ett globalt sparkonto. Det här är väldigt coolt, speciellt om du befinner dig i ett land som har hög inflation. Om du har en port för att gå från fiat till A-tokens, är det i princip allt du behöver.

Jay Hao: Det finns mycket spännande nyheter här – Aave v2 kommer snart! Förutom optimering av transaktionsavgifter och andra funktioner kommer Aave v2 att samarbeta med ett fastighetsföretagsföretag, RealT och öppna privata marknader för att stödja tokeniserade tillgångar av alla slag. Vad är anledningen till detta drag och hur utvärderar du rollen som verkliga tillgångar i DeFi?

Stani Kulechov: Det här är en intressant fråga eftersom jag är övertygad om idén om tokenisering av saker – att vi kommer att få fler och fler tillgångar tokeniserade, vilket innebär att vi tar värde från verkliga livet och lägger det i kedjan, gör det tillgängligt och tillåtet för alla att använda i form av fakturering, eller bara handla värdet eller använda det som säkerhet.

Eftersom Aave är ett utlåningsprotokoll är vårt mål att använda denna verkliga tillgångssäkerhet och frigöra den likviditeten ur den. Vårt mål är att använda dessa tokeniserade fastigheter som säkerhet i Aave, en separat penningmarknad med separata riskparametrar och justeringar. Tanken är att den som äger dem – och by "ägande," Jag menar att hålla dessa tokens av dessa fastigheter – kan faktiskt låna stablecoins mot dem. Detta gör att du kan ta ut kapital från dina verkliga tillgångar.

Jag tror att vi kommer att se fler drag i den här riktningen eftersom vi har tokeniserat det viktigaste i blockchain-rymden, dollar. Vi har så många tokeniserade dollar och de är ganska breda. Jag tycker att det är ett naturligt steg att gå framåt och symbolisera saker som vi ännu inte har gjort.

Jay Hao: Vad mer hoppas du att centraliserade spelare som OKEx kan göra för att underlätta DeFi-utrymmet?

Stani Kulechov: Jag tror att det finns många möjligheter för centraliserade marknadsaktörer att utforska DeFi. Jag skulle vilja se insättning i DeFi och protokoll, som Aave, som gör det möjligt för användare att tjäna intresse på ett decentraliserat sätt.

Jag ser definitivt att decentraliserad teknik är naven som alla kan delta i. Det är också ett bra tillfälle för centraliserade utbyten att delta. Definitivt är jag väldigt hausse att centraliserade börser kan vara en mycket stor del av DeFi och mycket viktigt för infrastrukturer som användare ombord.

Jay Hao: Föreslå ett ord för att beskriva framtiden för DeFi – och varför?

Stani Kulechov: Jag skulle säga "tillståndslös" – inte bara som en förmåga att använda DeFi, utan att vem som helst kan bygga vidare på DeFi.

Vem som helst, i någon del av världen, kan skapa några intressanta DeFi-pengar-legos genom att bara använda något protokoll – som, låt oss säga, Aave och något annat – och bara bygga sitt eget protokoll på toppen av det och ta bort traditionell ineffektivitet. Jag älskar verkligen denna idé att alla får bygga saker och få tillgång till saker. Jag tror att det är DeFis största värdeförslag för mig.

Gå med i våra kanaler för att lära dig mer om blockchain, kryptovaluta & DeFi:

Jay Hao, VD för OKEx

OKEx officiell

https://www.instagram.com/okex_exchange/

Tack till vår OKExDeFi Roundtable Guest:

Stani Kulechov, grundare & VD @Aave

https://twitter.com/stanikulechov

https://se.linkedin.com/in/stani-kulechov-361284132

Aave

https://twitter.com/AaveAave

https://www.linkedin.com/company/aaveaave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me