På OKEx ser vi ständigt framåt – och vi tror att det betyder DeFi.

För att sprida budskapet håller vår VD Jay Hao en ny virtuell #OKExDeFi-rundbordssamtalsserie med ledare från olika branscher för att diskutera deras framsteg, insikter och framtida planer för decentraliserad finansiering.

I det här rundabordet intervjuar Jay Jordan Momtazi, en kärnbidragsgivare på Synthetix. Jordanien har hjälpt till att leda Synthetix-protokollet från vitboken till att vara det tredje största DeFi-projektet i krypto. Han leder verksamheten för projektet och kommer med en mängd start- och företagsupplevelser, inklusive PayPal och Singtel.

Här är de viktigaste höjdpunkterna från rundabordet.

Jay: Förutom att tillhandahålla on-chain exponering för alla tillgångar, särskilt verkliga tillgångar, på ett decentraliserat sätt, tillåter Synthetix användare att handla derivat av dessa tillgångar – från råvaror till aktier. Hur ökar Synthetix användarnas tillgänglighet till traditionella finansmarknader?

Jordan: Det första uppenbara vi verkligen förespråkar är plattformens tillståndlösa natur. Det är decentraliserat och det blir gradvis mer decentraliserat, men det är tillståndlöst. Det finns ingen registreringsprocess för kontot, det finns inga begränsningar – det är bara ett protokoll som tillåter användare att interagera med dessa tillgångar.

Utanför själva Synths och exponeringen du kan få för dessa tillgångar har vi också byggt ett gränssnitt för binära optioner. Ett binärt alternativ är ett sätt för användare att använda de tillgångar som vi har och förstås förutsäga resultatet om vissa händelser eller mål. Vi bygger också en futuresplattform, som liknar dYdX och en massa andra kommande decentraliserade futuresplattformar.

Vi strävar efter att vara den decentraliserade BitMEX, så vi försöker verkligen få den lösningen på ett decentraliserat och tillståndslöst sätt för användarna. Det finns ett antal produkter som vi antingen har eller kommer att ha, och totalt sett är temat att det är tillåtet och allt är på nätet.

Jay: För nästan en vecka sedan, Synthetix Foundation avvecklades och nu tar tre DAO över: ProtocolDAO, GrantsDAO och SynthetixDAO. Hur markerar dessa förändringar ett fasförskjutning i Synthetix-styrning? Vad betyder det för Synthetix-communityn?

Jordan: Det var en stor milstolpe för Synthetix – så tillkännagivandet var uppenbarligen vid den tidpunkt då allt hade genomförts och överförts över … men detta var ett pågående arbete under ett tag. Nu har vi tre DAO: er som täcker tre olika stödområden.

Vi har GrantsDAO, som är där för att finansiera allmänna nyttor – så vi har en uppsättning människor, mestadels samhället, som faktiskt är involverade i GrantsDAO. GrantsDAO röstar i princip om vilka projekt som ska stödja som bygger verktyg eller någon annan typ av ekosystemstöd. GrantsDAO är där för att främja utveckling och verktyg runt ekosystemet.

Vi har ProtocolDAO, som i huvudsak är en fyra-av-åtta multiseg som gör alla kärnuppgraderingarna – så allt som har att göra med att kontrakten uppgraderas eller att produkter läggs till går igenom ett ProtocolDAO, som är en separat grupp människor.

SynthetixDAO är i huvudsak skattkammaren. Synthetix DAO finansierar alla grupper som är inblandade och ansvarar i huvudsak för finansieringen av ekosystemet och själva kärnprotokollet.

Anledningen till att detta är viktigt är att det här är ett steg mot att inkludera samhället i beslutsfattandet i uppgraderingsprocessen – och det är ett steg mot någon typ av röstning eller deltagande av tokeninnehavare..

Jay: Vad hoppas du att de centraliserade spelarna som OKEx kan göra mer för att underlätta DeFi-utrymmet?

Jordan: DeFi klarar sig relativt bra just nu. Uppenbarligen blir det alltmer känt som en kategori inom krypto men, jag menar, antalet och publiken som grupper som OKEx har – vi är ingenstans nära det just nu.

För alla projekt i DeFi tycker jag att det är nära att arbeta nära etablerade spelare – att utnyttja kunskapsbasen som ni har men också försöka använda plattformarna som ni har byggt som ett sätt att sprida medvetenhet som ett sätt att förstärka meddelandena och möjligheterna inom DeFi.

Jag tror att det kommer att finnas en konvergens mellan de två typerna av världar – de decentraliserade och centraliserade världarna. Jag tror att någon positionerad som OKEx skulle vilja utbilda mycket och öka medvetenheten om de typer av saker som DeFi faktiskt försöker göra.

Jay: Föreslå ett ord för att beskriva framtiden för DeFi – och varför?

Jordan: Ett ord … Jag skulle säga att det skulle vara "unik." Jag tror att dessa typer av koordinationsspel och koordinationssystem aldrig har gjorts tidigare i denna skala. Kompositionsförmågan hos DeFi, hur produkter har byggts ovanpå produkterna, är väldigt, mycket unik. Det är ganska spännande att vara mitt i det.

Denna sammanfattning har redigerats för tydlighetens skull.

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me