Den 6 augusti gick OKEx-vd Jay Hao med i en live Ask Me Anything-session värd Muhabbit, en av de mest populära kryptosamhällena i Turkiet, och svarade på frågor på sin Telegram-kanal för sina 2000+ medlemmar.

Under hela chatten diskuterade Jay OKExs derivathandel och spelplaner för DeFi, liksom utvecklingen av OKChains ekosystem.

Har du någonsin undrat varför OKEx är bäst bland andra börser, eller hur vi kan garantera säkerhet på OKEx? Dessa frågor och mer besvarades av Jay i chatten – som har reproducerats här.

OKEx är ett av de mest populära kryptovalutabörserna i världen. Kan du snälla förklara för oss vad som krävs för att vara bland de bästa inom detta område?

Jag tror att varje börs har sin egen unika position på marknaden – men tack för att du överväger oss för denna ära och erkänner våra team.

På OKEx har vi fyra huvudsakliga fördelar jämfört med andra börser som lockar användare till oss:

  1. Först erbjuder vi ett brett utbud av handelsprodukter till handlare, såsom spothandel, terminshandel, utlåning och lån etc. Detta är en av de främsta anledningarna till att användare kommer att handla på vår plattform.
  2. För det andra vår riskhanteringssystem lockar användare. Ser du, vi har erbjudit futures sedan OKEx först lanserades. Under åren har vi kontinuerligt lärt oss hur denna oförutsägbara marknad fungerar, och vi har perfektionerat vårt riskhanteringssystem för att leverera en pålitlig handelsplattform för våra användare.
  3. För det tredje gäller naturligtvis vårt likviditet. Naturligtvis är vi en av de främsta konkurrenterna inom den här domänen, och du kan berätta detta omedelbart genom att bara undersöka spridningen och djupet i vår orderbok. Våra kryssstorlekar är mycket minimala – dvs. 0,1 för våra spot- och eviga bytesmarknader och 0,01 för terminsmarknader – och du skulle fortfarande kunna hitta ett tjockt djup tillgängligt.
  4. Slutligen vår konkurrenskraftiga avgifter bör vara det lägsta i branschen. Oavsett om du handlar spot, futures eller eviga byten, ju mer du handlar, desto lägre är avgifterna för alla marknader. Just nu, om du har mer än 2000 OKB på ditt konto, kan du få 40% avgiftsrabatt.

Diagram som visar öppet intresse för börser för BTC-terminer. Källa: skew.

Den här veckan uppnådde OKEx-ekosystemet en branschledande derivatomsättning och öppen räntenivå. Förra helgen, mer än 1 miljard dollar i hävstångseffekt kryptovaluta positioner avvecklades i ett plötsligt prisfall. Trots det registrerade 0% clawback och 0% auto-neddragning i vinsttransaktioner tack vare vårt omfattande riskhanteringssystem.

Det finns ständiga uppdateringar och kampanjer, men vilka är de viktigaste senaste uppdateringarna?

Det slutgiltiga målet för OKEx är inte bara att ge användarna den bästa handelsplattformen för kryptoderivat utan också att fungera som en enda lösning för kryptoöverföring.

Vi har länge betraktat decentraliserad finansiering som en av de viktigaste utvecklingsriktningarna för blockchain och kryptovaluta. Med så många högkvalitativa applikationer som utmärker sig 2020 har OKEx aktivt stött DeFi genom att lista de inhemska och styrelsemärkena för de mest framstående DeFi-projekten – som BAL, SNX, CELO och DMG.

Vi utökar också vårt eget fotavtryck inom detta område med produkter som vårt C2C-lån, vilket genererar passiva inkomster för våra användare och utvecklingen av OKChain – som kommer att användas för att stödja den övergripande DeFi-infrastrukturen.

Förutom DeFi-projekt har OKEx mångsidiga derivatmarknad lockat några erfarna och professionella handlare. Förra veckan lades två eviga byteprodukter – DOTUSDT och FILUSDT – till vår plattform. Även om platshandeln för Filecoin och Polkadot för närvarande inte är helt klar på OKEx, kan handlare njuta av att byta byten i dessa innovativa och spännande projekt just nu. På OKEx innoverar vi ständigt inom kryptovalutorummet och hittar nya sätt att ge handlare möjlighet att använda olika handelsstrategier för att dra nytta av volatiliteten i högkvalitativa projekt som dessa för att engagera och locka fler handlare.

Slutligen tillåter vi att OKB, vårt antagna globala verktygstoken, också används som säkerhet i C2C-lån. OKB kan nu deponeras som säkerhet tillsammans med Bitcoin (BTC) och Ether (ETH). Användare kan låna USDT genom att pantsätta OKB med noll serviceavgifter och dra nytta av lägsta ränta på upplåning, som är så låg som 0,01% per dag – för närvarande den lägsta i branschen, eftersom typiska dagliga räntor på andra håll är cirka 0,1%. OKB fokuserar ständigt på att utöka sina applikationsscenarier och vi är glada att kunna erbjuda innehavarna chansen att ta lån med OKB till lägsta ränta. Utöver detta har OKB samarbetat med Aerons Pilot Shop för att tillåta innehavare att köpa varor och tjänster med OKEx: s antagna globala verktygstoken.

Säkerhet är en av de viktigaste aspekterna av ett utbyte, vad kan du berätta om OKEx säkerhet?

Säkerhet och säkerhet är verkligen vår högsta prioritet, och vi kompromissar aldrig med det.

För att säkerställa pengarna har vi antagit multisig-kallplånböcker för att dela våra tillgångar till cirka 500 BTC per plånbok så att vi inte bär någon enda kall plånbok med en enorm mängd tillgångar, och vi har våra risker spridda och bättre hanterade. Vi har också ett säkerhetsövervakningssystem dygnet runt för att skydda våra användares medel. Vår rena skiffer är det bästa beviset på våra ansträngningar.

Användarnas data och integritet skyddas också väl på OKEx. Användardata krypteras och lagras i vårt backend-system – vilket vi har tillbringat flera år på att optimera för att förbättra stabiliteten. Vi genomför också regelbundna penetrationstester två gånger om året. Tredjepartsskyddstjänster används också.

OKEx handelsplattform är stabil och pålitlig eftersom vi har ett sofistikerat riskhanteringssystem. Data talar för sig själv. OKEx har haft branschledande derivatomsättning och öppet intresse den här veckan när BTC stiger.

Decentraliserad ekonomi är nyligen ett av de mest populära begreppen. Har du något på gång i DeFi och har du några planer?

OKEx har följt utvecklingen av DeFi-rymden under lång tid – även vidtagit åtgärder för att etablera vårt eget ekosystem. Från listor, som MakerDAO och vissa DEX-tokens, till tekniska integrationer, som DAI Saving Rate (DSR) och Compounds Open Oracle System, tycker vi att vi har gjort briljant med vårt nuvarande ekosystem.

Naturligtvis tror vi att det här är bara de första stegen och förväntar oss ännu fler DeFi-samarbeten och projekt längre fram på vägen.

Låt oss prata mer om att lista DeFi-tokens. Vi tror att vi erbjuder högkvalitativa lösningar och ger värde och likviditet till våra användare – som MakerDAO och Compound. Vi genomför en fullständig utvärdering i förväg för att bedöma ett projekts användarbas och gemenskap, dess potential, tidigare resultat, utvecklingsaktivitet, juridiska status etc. Nu när vi har integrerat FCAS (dvs. Fundamental Crypto Asset Score) med vår plattform, våra användare kan också dra nytta av att kontrollera hälsan hos kryptotillgångarna vi listar innan vi fattar handelsbeslut. Nyligen har vi också lagt till några nya potentiella DeFi-styrningstoken – som BAL, SNX och DMG.

Även om vissa tror att centraliserade utbyten och DeFi är oförenliga, tror vi att det fortfarande finns plats för båda. Trots att vi redan har ett fotavtryck i DeFi-rymden, tror vi att centraliserade börser också har en roll att spela – särskilt eftersom DeFi-infrastrukturen fortfarande inte är helt utvecklad och kan använda hjälp av centraliserade växlar för att växa och mogna.

En annan intressant faktor som är värt att överväga är COVID-19-pandemin. Jag tror att det kommer att påskynda övergången till decentraliserad finansiering, till viss del. Vi måste dock komma ihåg att inte springa innan vi kan gå. Arbetsbevisskedjor är helt enkelt inte tillräckligt snabba för att hantera masstransaktioner, men Ethereum 2.0 kan bara lösa problemet gradvis. Det behövs fortfarande mer utbildning i rymden, i allmänhet, liksom förbättringar av teknik, orakler, smarta kontrakt, TPS, interoperabilitet … Jag har ingen kristallkula, men jag skulle inte förvänta mig att se en bred användning, troligen , i minst ytterligare fem till tio år.

På OKEx tror vi starkt på #FinanceForAll – att DeFi kommer att ge alla lika tillgång till finansiella tjänster. För att uppfylla vår vision håller vi en ny virtuell #OKExDeFi-rundbordssamtalsserie med ledare – som Compound, MakerDAO, DMM, Bancor och Loopring – för att diskutera deras DeFi-framsteg, insikter och framtidsplaner.

En till fråga. Planerar du att träffas med våra investerare i Turkiet? Vi skulle gärna se dig i Turkiet!

Absolut, vi skulle gärna vilja! För närvarande, på grund av koronaviruspandemin, tror jag att många människors vardag har påverkats mycket. När situationen blir bättre skulle vi definitivt vilja ha möten i Turkiet!

Frågor från den turkiska kryptosamhället

Kan du berätta om OKChain, snälla? Är det standard blockchain-teknik? Om inte, vad är skillnaden?

OKChain är en kommersiell blockchain utvecklad av OKEx. Det var på Cosmos, men nu har vi lanserat testnet. Mainnet kommer förhoppningsvis att gå live snart! 

När OKChain blir stabil kommer OKB att migreras från ERC-20-nätverket till OKChain-mainnet, där OKB blir den ursprungliga valutan för OKChain-nätverket och användas för att reglera transaktionsavgifter samt för decentraliserade appar, vanligtvis kallade DApps, att utvecklas på OKChain.

DeFi är ett av de hetaste ämnena i blockchain-utrymmet just nu. Kan du dela din åsikt om DeFi med oss? Tror du att DeFi kommer att störa det befintliga finansiella systemet? Vad är OKB: s inställning till DeFi-sektorn?

Ofta konkurrerar projekt, företag, tokens och idéer med varandra. Men i verkligheten vill vi alla nå massorna och ta fler människor till krypto. Istället för att slåss mot varandra borde vi samarbeta för att få plats att lysa på den globala scenen. Detta är en plats för centralfinansiering, decentraliserad finansiering, offentliga blockchains, detaljhandelshandlare och institutioner. Vi behöver dem alla för att frigöra vår fulla potential, för att förverkliga vår ambition och för att göra finansiella tjänster tillgängliga för alla.

OKEx har ett markerat fotavtryck i DeFi. Till exempel i vår egen offentliga kedja, OKChain, kan användare bygga sitt eget decentraliserade börs. OKChain kommer också att stödja lanseringen av DeFi-applikationer och användare kan utveckla egna distribuerade ekonomiska applikationsscenarier.

För att förbättra OKB: s värde, support och serviceupplevelse lade ekosystemet sammanlagt 11 partners världen över i juli. Tilläggen täcker många viktiga områden – inklusive DeFi-tjänster, onlinebetalningar, rabattpremier, säkerhetstjänster samt vanlig handel. OKB förstärkte ett strategiskt samarbete med Saturn Network, en välkänd DeFi-tjänsteleverantör. Användare kan genomföra OKB DEX-derivat när de handlar på Saturn Network-plattformen.

Vilka är OKEx noteringspolicyer? Vilka faser ska projekten gå igenom för att listas på OKEx?

När det gäller listning har vi stränga krav på projekt. Det finns tydliga riktlinjer för listning och avnotering av information, marknadsuppförande och säkerhet – bara för att nämna några.

Huruvida ett projekt är hett eller nytt är inte den enda aspekten vi letar efter. När vi talar om listor hoppas vi kunna presentera kvalitetsprojekt för våra användare så att de kan få möjlighet att investera i dem. Vi vill bara välja de bästa på marknaden.

För mer information kan du kolla vår webbsida och skicka dina projektprofiler till [email protected] – vår personal kommer att titta på dem.

Planerar OKEx att få / skapa ett system som fungerar som en försäkringsfond i händelse av ett hack på börsen?

Vi har ingen specifik försäkringsfond för att täcka tillgångsförluster. Men om vårt system äventyras i framtiden kan vi och vi kommer att täcka alla förluster för våra användare.

Vi har dock en försäkringsfond på våra derivatmarknader. Vi tror att försäkringsfondens tillräcklighet indikerar en börsens riskkontrollnivå. Kombinationen av OKEx befintliga försäkringsfond och riskhanteringssystem – inklusive Tiered Maintenance Margin Ratio-systemet, markpris, prisgräns och så vidare – gör oss starka nog för att motstå alla extremiteter som kan hända på kryptomarknaden..

Som vi kan se tog vissa extrema marknadshändelser, som kraschen den 12 mars, oss inte ner. Ännu mer konsumerade vi bara en rimlig mängd av försäkringsfonden för att skydda våra näringsidkares vinst från clawback eller auto-nedväxling på grund av den extrema marknaden.

Kan du förklara varför det är bra för mig att placera mina kryptovalutor i OKEx Pool istället för att satsa på någon annan plattform? Ger OKEx Pool högre belöningar eller andra fördelar?

OKEx Pool, som skiljer sig från andra gruvbassänger, har som mål att bli en världsledande integrerad gruvpool som stöder både proof-of-work och proof-of-stake / PoS-variant mining. Inte bara stöder vi 13 stora kryptotillgångar för PoW-gruvdrift, men vi tillhandahåller också säkrings- och insättningstjänster för att möta de diversifierade kraven på marknaden.

Vi tillhandahåller fyra insatsperioder för att möta olika användares behov. För avkastning fördelar OKEx Pool intäkterna till användarna dagligen. Vi fortsätter att lansera en produktkampanjkampanj för att öka användarnas avkastning. OKEx Pool lanserade kampanjkampanjen “Staking IOST Double Yield” i februari.

Har du några planer på att locka investerare som inte är krypto till OKB – och i så fall hur? Vilka är åtgärderna för att öka medvetenheten kring OKB i icke-krypto-utrymme? 

Jag tror alltid att vi tillsammans är starkare. Vi är mycket tacksamma mot alla våra partners som har stött oss under vägen för att göra hela OKB och OKChains ekosystem kända utanför kryptorummet.

Tilläggen täcker många viktiga områden – inklusive DeFi-tjänster, onlinebetalningar, rabattpremier, säkerhetstjänster samt vanlig handel. OKB förstärkte ett strategiskt samarbete med Saturn Network, en välkänd DeFi-tjänsteleverantör. Användare kan genomföra OKB DEX-derivat när de handlar på Saturn Network-plattformen. OKB kom också successivt till strategiska samarbeten med Aeron och MyWish inom betalningsområdet. Med Aeron kan användare köpa flygprodukter från Aeron med OKB. Samtidigt kan användare använda OKB för att göra betalningar och njuta av den intelligenta kontraktstjänsten som tillhandahålls av MyWish. Dessutom stödde OKB lanseringen av välkända API-strategiplattformar Haasonline, Cryptohopper och Mudrex. Alla OKB-användare kan få avgiftsrabatter för handel med bots på ovanstående plattformar.

När det gäller utvidgningen av legala token-handelskanaler lanserade OKB Kamoney, en ledande och laglig sydamerikansk valutahandelsplattform, samt Cointopay, en välkänd handelsplattform – som vidareutvecklar det globala ekosystemet. När det gäller plånböcker har OKB nått avtal med välkända indiska plånböcker BuyUCoin och den största kryptoplånboken i Ryssland, Trustee. Användare kan dra nytta av alla OKB: s spar- och handelspotential via ovanstående plånböcker.

Med kontinuerliga ansträngningar har OKB för närvarande 76 globala partners och kommer att fortsätta att erbjuda förstklassiga tjänster till miljoner användare och fans runt om i världen. För att upprätthålla en nära kommunikation med användarna och lyssna på deras förslag höll OKB också ett antal viktiga samhällsaktiviteter i juli.

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me