Viktiga takeaways

1. Bitcoin är antifragilt.

2. Ethereum är undervärderat.

3. Matthew-effekten gäller kryptobörser.

。。。

2020 är ett år av osäkerhet och volatilitet. COVID-19-epidemin svävar fortfarande i Europa och USA i april, medan vi fortsätter att bevittna historiska ögonblick som det negativa oljepriset och oändligheten i QE.

Ändå har blockchain-industrin uppnått betydande genombrott, inklusive Kina som tillkännager sin nya nationella digitala valuta DCEP, accelereringen av kryptovertagande och lanseringen av fler offentliga kedjor, etc..

Idag vill jag dela med mig av mina tankar om Bitcoin, Ethereum och utbyte av ekosystemutveckling.

Antifragility av Bitcoin

”Det som inte dödar dig gör dig starkare" är den perfekta illustrationen av Bitcoin. Trots dess grundares identitet är det fortfarande ett mysterium idag och efter att ha lidit av Mt. Gox-hack, globala regler, kraftiga nedgångar, hårda gafflar etc., Bitcoin är fortfarande kryptokungen som alla drömmer om att få tag på.

  • Hashet av Bitcoin har nått 110EH / s med miljontals aktiva adresser, vilket gör transaktioner värda miljarder dollar varje dag;

Källa: https://www.oklink.com/btc Källa: https://coinmetrics.io/ Källa: https://coinmetrics.io/

  • Bitcoin är nu lagligt och obegränsat i över 50% av länderna över hela världen.

Källa: http://coin.dance/poli

  • Mer traditionella marknadsinvesterare har börjat handla med Bitcoin. Från och med idag har Grayscale redan förvärvat ~ 311.000 BTC, vilket utgör 1,7% av den totala BTC-cirkulationen. Många tekniska giganter överväger också att investera i Bitcoin-futures, till exempel Renaissance Technologies Medallion Funds.

Källa: https://grayscale.co/

Bitcoin är vad Nassim Taleb kallade ”antifragil”, att det lyser under volatilitet och fluktuationer. Det unika med Bitcoin gör att det trivs i ekonomiska fall att utvecklas till något bättre och starkare.

När vi närmar oss den tredje halveringen är många oroade över om BTC-priset kommer att stiga på grund av evenemanget och om de ska investera i BTC. Låt oss titta på halveringshistoriken: vid den första halveringen den 28 november 2012 handlade Bitcoin till endast 12,3 USD; 4 år senare vid andra halveringen steg den till USD 650,6 den 9 juli 2016 trots att den sjönk från sin tidigare höjd före halveringen. Observera att för närvarande har mer än 87% av BTC redan bryts.

Så vad betyder det? När det gäller marknadssentimentet har marknaden nästan förtöjt förväntningarna före halveringen, därför ser vi kanske inte extrema prisfluktuationer nära halveringstiden, utan sidovärden.

Efter halveringen kommer efterfrågan och utbudet av BTC att flytta till en ny stabilisator, och den globala likviditeten kommer gradvis att lösas, vilket kommer att påverka marknaden och pressa BTC-priset att stiga, vanligtvis cirka 6 månader efter halvering om du hänvisar till tidigare halveringsdata.

När världen omdefinierar säkringsskydd, rider framväxande krypto på tidvattnet. Bitcoin föddes efter den senaste ekonomiska krisen och har utvecklat en stabil ekologisk grund under de senaste tio åren, med verkliga investeringsvärden och applikationsscenarier. Det ger också rikare derivatalternativ för handlare och kommer att fortsätta att locka kapital till kryptomarknaden. Jag föreslår att vi följer marknaden noga under nästa halvår 2020 eftersom det kommer att hända fler fantastiska saker.

Det undervärderade Ethereum & Dess bidrag till DeFi-utveckling

Ethereum anses vara storebror efter Bitcoin. När jag tittar på dess kedjedata, ekosystemutveckling och samhället tror jag att värdet av ETH allvarligt underskattas av marknaden.

Ethereum var den första som utvecklade smarta kontrakt, liksom tokens, DApps och DeFi. De är banbrytande inom on-chain applikationer. Enligt data från Dune Analytics har antalet smarta kontrakt på Ethereum nått 1 971 632 i mars 2020, med en ökning på 75% från månad till månad och slog rekordhöga 1 500 000 i november 2018. Det genomsnittliga antalet smarta kontrakt på den offentliga kedjan var 670 000 år 2019.

Ethereum har också samlat sina resurser på utvecklingen av DeFi-applikationer. I teorin kan DeFi förverkliga alla funktioner som traditionell finansiering kan erbjuda på blockchain, och nyligen har vi redan sett företag som släpper ut sina egna stablecoins på DeFi för handel, utlåning, derivat och betalningsändamål.

Källa: https://www.theblockcrypto.com/

År 2019 utvecklades DeFi i full fart och hade fördubblat sin tillväxt vid årsskiftet till USD 870 miljoner. Det fortsatte att lysa upp 2020 och bröt USD1,2 miljarder i början av året. Enligt forskningsdata som publicerades av Messari registrerade marknadsvärdet på Ethereums stablecoin en tillväxt på 95,38% till USD 6,25B och har tagit upp 80% av det dagliga handelsvärdet.

Ändå har DeFi-marknaden krympt sedan hackskandalerna och den globala likviditetskrisen i mars. För närvarande står det inför två problem:

1. Hackerattacker: Oavsett om det är Uniswap eller Lendf.Me är det av yttersta vikt att stärka deras kod för att bekämpa hackare.

2. System säkerhet: I likhet med den traditionella finansmarknaden sammanflätas också olika institutioner i DeFi-företag, vilket kan utlösa en kedjereaktion om en av dem är under attack. Därför bör DeFi-ekosystemet inrätta en riskhanteringsmekanism för att hantera.

DeFi är som Bitcoin, de står båda inför mycket kris och utmaningar i det tidiga utvecklingsstadiet innan de kunde antas allmänt. Bortsett från tillgångar i kedjan, måste DeFi komma på sätt för fysiska tillgångar att laddas i kedjan för att förverkliga högre adoptionsvärden i framtiden.

Utvecklingen av kryptobörser

Det har gått tio år sedan den första krypton föddes, och antalet kryptobörser har ökat dag för dag med intensiva tävlingar. Jag tror att utbyten styr mot följande riktningar:

1. Marknaden kommer att fortsätta att ledas av några toppbörser, där 2: a och 3: e nivåbörser tävlar om att överleva;

2. Toppbörser kommer att bygga ett starkare och bättre ekosystem för att integrera all-round tjänster för sina användare.

3. Centraliserade utbyten är fortfarande normen, med DEX-enheter som spelar in för att komplettera varandras utveckling;

4. Ur ett globalt marknadsperspektiv kommer de bästa börserna att omdefinieras när nya marknader växer fram, till exempel marknaderna i Indonesien och Ryssland, där lokala börser står för nästan 50% av marknaden..

På OKEx är vi dedikerade till att bättre betjäna våra befintliga användare, samt att expandera till nya marknader för att betjäna nya kunder. Vi vill vara mer globaliserade och i slutändan den enda kryptomarknaden för användare.

Vi förstår användarnas olika behov av kryptohandel och kapitalförvaltning, därför vill vi bygga ett heltäckande ekosystem och en plattform för användare att navigera på marknaden med våra förbättrade, innovativa produkter. Samtidigt kommer vi att fortsätta att utöka vår närvaro globalt för att möta nya användares behov, inklusive lokalisering av våra produkter för att tillgodose deras olika handelsvanor och behov för att konkurrera med lokala marknadskonkurrenter..

Låt oss bygga en gränslös värld tillsammans.

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me