Masternodes: Det verkliga sättet att få passiva inkomster från kryptovalutor

Om du är som jag, en kryptoentusiast med en entreprenörsdrift, letar du antagligen alltid efter spännande sätt att tjäna pengar. Det finns några allvarliga pengar att tjäna i kryptovalutavärlden. Vissa människor skördar stort genom att bara spela sina kort rätt. Att vara värd för en masternode är ett sätt att tjäna pengar, passivt.

Om du undrar vad en masternode är, låt mig försöka förklara. En masternode är en dedikerad server som körs tillsammans med blockchain-nätverket som en andra nivå, blockchain är den första nivån. Det är som ett andra lager av blockkedjan – och de två är symbiotiska.

Dessutom är dessa dedikerade servrar fulla noder spridda över hela världen, och de bildar ett pålitligt, decentraliserat nätverk. Var och en av dessa servrar kör en fullständig kopia av blockchain.

Hur en masternode hjälper blockchain-nätverket

Blockchain är den första nivån; det förhindrar dubbla utgifter och handlar om att skicka, ta emot och bekräfta transaktioner. Gruvarbetare kontrollerar den första nivån med konsensusalgoritm som PoW eller PoS. På samma sätt är masternoder ryggraden i andra nivån; deras syfte är att tillhandahålla förbättrade tjänster till blockchain-nätverket.

Exempel på avancerade tjänster kan vara momentana transaktioner, anonyma transaktioner och decentraliserad rösträtt. Också, masternoder hjälper till att skydda nätverket från hack eller skadliga noder. Masternoder validerar fortfarande block och transaktioner som läggs till av gruvarbetare.

Eftersom du måste låsa en viss mängd mynt i en plånbok för att vara värd för en masternode kan det vara oerhört dyrt att få ner nätverket eller till och med förstöra det – om någon vill kontrollera nätverket, måste de samla säkerhet för mer än halva noder i nätverket.

Här är en kort video som förklarar grunderna i en masternode.

När du kör en masternode hjälper du till att säkra nätverket samtidigt som du erbjuder förbättrade tjänster till blockchain-nätverket. I gengäld får du kompensation med en belöning. När nästa block läggs till blockchain får masternoden en viss procentandel av blockbelöningen.

Läsa: Utvecklingen av kryptovalutor

Masternodes ROI: Hur mycket ROI kan du tjäna?

Först beror avkastningen du kan få från att äga en masternode beroende på vilken typ av investerare du är. Generellt finns det två typer av investerare: det är den giriga investeraren som vill ha snabb avkastning på sina investeringar, och det finns den tålmodiga investeraren som föredrar långsiktiga projekt med korta vinster.

Projekt med hög avkastning är riskabla; du måste också göra mycket forskning och ständigt leta efter nya projekt eftersom de flesta är kortvariga. Sådana kryptoprojekt har hög ROI (upp till 500%) och myntets värde tenderar att fluktuera mycket.

Å andra sidan är ett långsiktigt projekt mindre riskabelt och den årliga avkastningen är inte uppblåst; Vanligtvis kan du få ROI från 6-30% årligen – det är bra med tanke på att det är passiv inkomst.

Andra ytterligare faktorer påverkar också hur mycket du kan tjäna. Även om verktyg som Masternodes.online och Masternodes.pro ge uppskattningar av hur mycket du kan göra årligen, det här är bara grova uppskattningar. De avkastningar du får beror på om myntet har en praktisk tillämpning bland ytterligare faktorer som:

 • check Antal block som behandlas var 24: e timme.
 • checkbelöningen för varje block som upptäcks.
 • checkHur blockbelöningen delas mellan gruvarbetare och noder.
 • checkAntalet aktiva masternoder i nätverket.
 • checkHosting / underhållskostnad.
 • kontrollera myntets värde.

En annan faktor som kommer att påverka din ROI är fördelningsmekanismen som är kopplad till varje mynt när du sprider ut blockbelöningar.

Du kanske vill titta på den dagliga belöningen för din valda masternode. Denna siffra beror på antalet aktiva masternoder i nätverket. När fler masternoder ansluter sig till nätverket kommer blockbelöningen som går till varje masternode att minska.

Hur man beräknar avkastningen på Masternode?

För att beräkna Masternode ROI, följ strategin som beskrivs i skärmdumpen nedan:

Låt oss försöka beräkna avkastningen på PACcoin med den aktuella statistiken. För varje block som genereras är belöningen 13800 PAC. 75% av blockbelöningen går till masternoder. Därför är Masternode-belöningen 10 350.

Beräkna din andel block per dag, förutsatt att du har en MN.

 • Totalt antal män: 4071.
 • Antal block per dag: 554 block.

{N÷ T} * B = (1 ÷ 4072) * 554 = 0.1360084

Totalt antal block per år = 0.1360084 * 365 = 49.6708425

Totalt intjänade mynt per år (Y) = A * R =  49,6708425 * 10,350

Y = 514,093,220 PAC

Multiplicera denna siffra med myntets värde för att se dina intäkter i USD. Nu, för att få ROI, ta det totala antalet intjänade mynt varje år och dividera med antalet mynt du sätter som säkerhet; multiplicera sedan resultatet med 100 för att få en procentsats.

Efter vårt exempel från ovan kommer avkastningen att ges av:

{Y÷ Säkerhet} * 100 =  {514,093,220÷ 500.000} * 100 = 102,82%

För att få ROI-dagar: Dela säkerheten med den dagliga inkomsten, som divideras med 365 dagar.

{541,093,220 ÷ 365} ÷ 500 000 = 355 ROI dagar

Om fler människor går med i masternode-ekosystemet skulle det ta längre tid än 355 dagar att få tillbaka din initiala investering. Försök att välja ett masternodmynt som har potential att växa; det finns en möjlighet att dina mynt kommer att vara mer värda när du tar tillbaka din initiala investering.

Ställ dig själv följande frågor när du försöker bestämma om ett mynt är värt din tid och pengar:

 • checkHar projektet släppt en uppdaterad vitbok?
 • checkHar teamet lagt upp en tydlig färdplan för projektet?
 • check Vilken marknad är myntinriktningen?
 • checkVilken verklig applikation har myntet?
 • checkVem är laget, vad deras historia är och är de transparenta?
 • check Är myntets utvecklare aktiva på sociala medieplattformar som Telegram, Discord eller LinkedIn?
 • check Har projektet en levande och växande gemenskap i forum som Bitcointalk och Reddit?

Se till att du har en tydlig bild av vad myntet gör och vad det syftar till att uppnå.

Krav för att köra en masternode

För att köra en masternode behöver du flera saker. En av dem är en virtuell privat server (VPS) med en dedikerad IP-adress. De mest rankade VPS-planerna är billiga som smuts Både Time4VPS och Vultr har månadsplaner för mindre än $ 10.

Det andra du behöver är säkerhet för masternode-servern. Varje person som vill köra en hel nod på nivå två måste betala denna säkerhet. Du måste hålla dessa mynt låsta i din plånbok – ungefär på samma sätt som insats händer.

Så länge du har säkerhetsmynten låsta i din kalla plånbok kommer du att ha en aktiv anslutning i nätverket. När dina mynt är låsta kommer du att vara berättigad till blockbelöningar. Om du någonsin flyttar dina mynt kommer din masternode att “klippas av” från nätverket; om detta händer får du inte längre utbetalningarna.

Som ett exempel behöver du 1000 DASH för att vara värd för en DASH-masternod medan du för PIVX behöver 10 000 PIV. Det betyder att du måste köpa det eller de mynt du vill lägga dina pengar i och sedan skicka dem till din lokala plånbok.

Bästa Masternodes-mynt – Våra fem bästa val

DASH är kryptoprojektet som inspirerade utvecklingen av masternoder. Varje masternodmynt som finns nu är antingen en gaffel med DASH eller en kopia av projektet. Medan DASH kom med den här innovationen är det ännu inte det mynt som många hade tänkt sig – detta har lett till att nya idéer har sprungit i kryptorummet.

Just nu är det oerhört dyrt att äga en DASH-masternode själv om du inte väljer det delade alternativet. För att köra en fullständig nod behöver du 1000 DASH; om du tar hänsyn till det aktuella värdet av en DASH ($ 376,6), är en masternode värd 376 622 $ vid skrivningstidpunkten. Jag menar inte att det inte finns många rika människor där ute, men jag undrar hur många människor har råd med detta, särskilt för den gröna investeraren som går ombord på kryptotåget för första gången.

Ett foto som visar Dash Mn-statistik; källa masternodes.online

Ett foto som visar Dash Mn-statistik; källa masternodes.online

Ändå kan du hitta några lovande masternode-kryptoprojekt som inte är dyra. Vissa går för lite över $ 5 000, andra över $ 1 000, och andra är något under $ 1 000. Du måste göra några värdefulla undersökningar för att landa dem med potential.

Här är fem masternode-mynt du kan kolla in:

PIVX Masternode

PIVX hoppas kunna vara det “ultimata sekretessmyntet”. Många tror att PIV kommer att bli vad DASH-utvecklare hade tänkt sig för projektet. För varje block som genereras hålls 10% för att stimulera dem som bidrar till nätverkets tillväxt medan de återstående 90% delas mellan gruvarbetare och masternodeägare.

Läsa:9 olika altcoins utom bitcoin, och var du kan köpa dem

PIVX använder dock en algoritm som kallas See-saw som avgör hur denna split sker. I verkligheten uppmuntrar den sågade effekten fler människor att sätta sina mynt och ge upp sina masternoder. När fler människor går med i masternodsutrymmet minskar belöningen och den större andelen går till de insatta mynten.

PIVX masternode-statistik

Ytterligare detaljer

Kolla in deras färdplan: https://pivx.org/pivx-roadmap-2018/.

Reddit-kanal: https://www.reddit.com/r/pivx/.

Discord-kanal:   https://discordapp.com/invite/jzqVsJd.

RUPAYA myntmasternod

Teamet bakom RUPAYA riktar sig mot en massiv marknad i Sydasien. När den väl har antagits allmänt kan RUPX bli en digital valutaval för människor som inte har tillgång till kreditkort och banker.

Rupaya masternode statistik

Ytterligare detaljer

Läs RUPX whitepaper: https://www.rupx.io/whitepaper/

Kolla in RUPAYA-teamet: https://www.rupx.io/rupaya-team/

Teamet har beskrivit en detaljerad färdplan för projektet: https://www.rupx.io/roadmap2018/

B3 myntmasternod

Okej, B3 har kommit långt. I själva verket har det haft en skälig andel av brister. Någon gång 2017 gjorde hyperinflationen orsakad av de höga insatsbelöningarna myntets pris att stoppa. Insatsbelöningen var så hög som 10 000%. Då, under samma period, verkade utvecklarna göra ett luddigt jobb. Men allt som är i det förflutna; B3 har studsat tillbaka med några spännande funktioner.

B3-myntblockkedjan använder en teknik som kallas Proof of Disintegration, ett protokoll som minskar tillgången på cirkulerande mynt. Det är PoD-tekniken som driver det som B3-teamet kallar Fundamental Nodes (FNs).

FN: erna får 60% av blockbelöningen medan de andra 40% går till gruvarbetarna som säkrar nätverket.

B3 masternode-statistik

Ytterligare information

Kolla in B3-färdplanen: https://b3coin.io/roadmap/.

Länk till lagprofilen: https://github.com/B3-Coin/B3-CoinV2/.

https://discordapp.com/invite/ARpuv79 med över 28 medlemmar.

ALQO Masternode

ALQO är ännu ett sekretessmynt som erbjuder användare på sitt ekosystem med omedelbara transaktioner. Alqo-plattformen använder struktursystem som kallas “Alqo planetariska system” – alqo-valutan underlättar överföringen av ägande på dessa planetbaserade system.

För att säkerställa att det sker en rättvis fördelning av mynt mellan gruvarbetare och masternoder använder Alqo en algoritm som kallas Libra Effect. Detta protokoll uppmuntrar fler människor att låsa mynt genom att äga masternoder

Projektet har ett hängivet hängivet team ombord som är seriöst med att få liv i alqo-projektet.

Alqo masernode-statistik

Ytterligare info

Läs Whitepaper: https://alqo.org/whitepaper.pdf.

Kolla in deras färdplan: https://alqo.org/roadmap.

Kolla in deras team: https://alqo.org/team. Alla teammedlemmar har en biografi och länkar till sina sociala mediekonton.

PURE myntmasternod

PURE myntmasternod är ett annat kryptoprojekt som ser lukrativt ut. Ärligt talat, det finns inte mycket jag kan säga om utvecklarna av detta projekt. Teamet är anonymt och det har ännu inte släppt en vitbok. Trots att det saknas en detaljerad färdplan för projektet kommer PURE-masternoden att ge dig en stilig avkastning med tiden.

Teamet har lovat en atombyte runt andra kvartalet 2018. Det är också planerat att starta en decentraliserad börs – PureDEX – en plattform för handel med PURE altcoin. Rena innehavare kommer att intressera sig för Pure DEX.

Dessutom finns det en möjlighet att noteras på fler börser. För närvarande är det bara listat i två börser: CoinExchange och CryptoBridge.

Ren masternodestatistik

Ytterligare information

Telegramgrupp: https://t.me/Purealtcoin

BitcoinTalk Forum: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2335448.new#new

Discord Channel: https://discord.gg/d76mVZK

Installera en Masternode – hur man ställer in PURE masternode

När du ställer in nästan vilken masternod som helst måste du ha följande redo:

 • checkEn betald VPS-plan med en unik IP-adress.
 • checkDe mynt som behövs för säkerheter + transaktionsavgifter.
 • checkPutty-program för åtkomst till VPS. Ladda ner från den här länken: https://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/latest.html.
 • checkEn Windows-plånbok som följer med ditt specifika mynt.

Först måste du få VPS igång. Du kommer inte ha svårt att välja en VPS-leverantör. Det finns flera som är ärliga och pålitliga, inklusive Time4VPS, Noddelning, Nod-VPS, och Vultr.

I den här guiden ska vi använda Time4VPS. Gå över till time4vps.eu/; titta runt för att välja en plan efter eget val.

Du kan se hur du ställer in ditt konto på den här videon.

När ditt konto är klart behöver du tre saker: din huvudsakliga IP-adress, användarnamnet och motsvarande lösenord.

Betala säkerheten

Nästa steg är att skicka den nödvändiga säkerheten (5000 PURE) till din lokala plånbok, det vill säga om du inte redan har mynten i plånboken. Du ska skapa en Masternode-adress som du betalar denna säkerhet. Innan du gör detta, se till att plånboken helt synkroniseras med blockchain.

Gå till Motta ->Ny adress, och märka din nya adress. Du kan märka det ungefär som “MN Addr”. Nu är allt du behöver göra att skicka pengar till den adress du just har skapat, antingen från börsen eller själva plånboken.

PURE ny mottagningsadress

Uppdaterar systemet för att förbereda det för installation

Nästa steg är att uppdatera systemet så att vi kan ställa in masternode-servern. Detta steg kräver att du leker med kommandon – det är inget komplicerat eftersom du bara måste kopiera och klistra in.

Öppna Putty-programmet och klistra in din VPS IP-adress där den är märkt Värdnamn.  Klick Öppen. En cmd-konsol märkt ”root” dyker upp.

Kittkonfiguration

Använd användarnamnet rot att logga in. Du kommer att installera en kall plånbok på den här rotanvändaren.

Putty kommandorad

Nu, kopiera och klistra in följande kommandon en efter en.

Notera: Varje radbrytning representerar ett enda kommando.

sudo apt-get update –y

sudo apt-get upgrade –y

sudo apt-get dist-upgrade –y

sudo apt-get install nano htop git –y

sudo apt-get install build-essential libtool autotools-dev automake pkg-config libssl-dev libevent-dev bsdmainutils software-properties-common –y

apt-get install -y libminiupnpc-dev libdb ++ – dev libdb-dev libcrypto ++ – dev libqrencode-dev libboost-all-dev build-essential libboost-system-dev libboost-filesystem-dev libboost-program-alternativ-dev libboost-thread- dev libboost-filsystem-dev libboost-program-alternativ-dev libboost-thread-dev libssl-dev libdb ++ – dev libssl-dev ufw git programvaruegenskaper-gemensamt

sudo apt-get install libzmq3-dev libminiupnpc-dev libssl-dev libevent-dev –y

sudo add-apt-repository ppa: bitcoin / bitcoin

apt-get-uppdatering

sudo apt-get install libdb4.8-dev libdb4.8 ++ – dev –y

sudo apt-get install libdb5.3-dev libdb5.3 ++ – dev build-essential libtool autotools-dev automake pkg-config libssl-dev libevent-dev bsdmainutils git libboost-all-dev libminiupnpc-dev libqt5gui5 libqt5core5a libqt5webtit-5 qttools5-dev qttools5-dev-verktyg libprotobuf-dev protobuf-kompilator libqrencode-dev libgmp3-dev git –y

git klon https://github.com/puredev321/pure

cd ~ / ren / src /

cp -a support / obj /

cp -a krypto / obj /

cp -a x11 / obj /

cd ~ / ren / src / leveldb /

chmod + x build_detect_platform

göra libleveldb.a libmemenv.a

Kompilera plånboken

cd ~ / ren / src /

make -f makefile.unix

Vänta tills installationen är klar. det bör ta cirka 20-30 minuter.

När du väntar på att servern ska installeras förbereder du en.txt-fil som följer layouten nedan.

Etikett: MN1

Offentlig IP: Your_public_IP + porten

Masternode-nyckel: din_Mn_privata_nyckel

Mn conf line: din_ Mn_transaction_output

Utbetalningsadress: Din_Payout_adress

MN-linje

rpcuser =  ditt_rena_användarnamn

rpcpassword = ditt lösenord

rpcallowip = *

rpcport = ditt_rpcport_nummer

server = 1

lyssna = 1

daemon = 1

maxförbindelser = 50

port = ditt portnummer (fem siffror)

externalip = Din offentliga IP utan port

Masternodeaddr: Din_offentliga _IP_Plus_porten

rpcuser = ditt användarnamn

rpcpassword = ditt lösenord

rpcallowip = *

rpcport =ditt_rpcport_nummer

server = 1

lyssna = 1

daemon = 1

logtimestamps = 1

maxförbindelser = 50

bind = Din offentliga IP + porten

Masternode = 1

Masternodeprivkey =  Din_masternode_Private_key

Byt ut de delar som är markerade med fet stil med nödvändig information till din.txt-fil.

Du behöver en masternode-utbetalningsadress för att få belöningar.

Återigen gå till Motta -> Skapa ny adress. Du kan namnge det MN-utbetalningsadress.

Fyll sedan i IP- och portnummerdetaljerna. Hämta din huvudsakliga IP från VPS och lägg till

IP och ditt portnummer som visas. Kom ihåg att klistra in den offentliga IP-adressen tillsammans med ditt portnummer, de två åtskilda av ett kolon så här:

194.168.8.1:13456

Din offentlig IP, inklusive portnummer, kommer att vara masternode_address och den binda. När du väl har valt din RPC-nummer, bara två saker återstår: konfigurationsutgångarna för Masternode och den privata nyckeln för masternode.

MN-konfigurationslinjen är den transaktionsutgång som genereras för när den betalas 5 000 PURE. Gå till din lokala plånbok. Klick Hjälp -> Felsökningsfönster. Navigera till Fliken Konsol. Skriv “masternode-utgångar” längst ner. tryck Enter.

Verktygsfönster

Du bör vänta tills du har minst tio bekräftelser för den specifika transaktionen innan du försöker få utdata. Efter tio bekräftelser på din transaktion ska konsolfönstret visa MN-utgångarna, som är en lång sträng med alfanumeriska tecken som slutar med antingen 1 eller 0. Denna sträng är din MN-konfigurationsrad.

Adressen ser ungefär så här ut:

Masternode-adress

{1} som följer semikolonet kallas transaktionsindex medan resten av strängen med parenteser är transaktions-ID. Kopiera dessa uppgifter till MN.txt-filen. Kom ihåg att ta bort citattecken.

Du får MN-privata nyckel när du har konfigurerat din användare.

Lägga till användaren

Om din VPS-installation redan har avslutat installationen kan du fortsätta och lägga till en användare. Gå till rotkonsolen, skriv cd och klistra in följande kommando för att skapa ditt MN-användarnamn.

sudo useradd -m mn1 -s / bin / bash

Ställ sedan in ett lösenord för den användare du just har lagt till; klistra in kommandot nedan och kom ihåg att välja ett lösenord som du inte kommer att glömma.

sudo passwd mn1

Skapa nu en katalog för den användare du just har lagt till. Klistra in kommandona nedan, en efter en.

sudo mkdir / hem / mn1 / ren

sudo cp ~ / ren / src / pured / hem / mn1 / ren /

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

Det sista kommandot försöker redigera konfigurationsraden för den nya användaren. Du får ett felmeddelande som säger att katalogen “home / mn1 / .pure” inte finns. Om du ser detta fel är du i rätt riktning. Knacka CTRL + X att lämna.

Byt katalog

För att kunna redigera konfigurationsfilen, kör först daemon för just den användaren och försök sedan redigera den. Gå tillbaka till Putty och klistra in din huvudsakliga IP från webbservern. Klick “Öppen”.

Ett Cmd-fönster dyker upp och ber dig logga in. Använd “Mn1” som ditt användarnamn och lösenordet du skapade ovan för att logga in.

Root- och MN1-användare

Du kan nu försöka starta demonen med följande kommando

~ / ren / purerad –demon

Eftersom du inte har definierat rpc-användarnamnet och lösenordet får du ett fel. Gå nu tillbaka till rotfilen och klistra in följande kommando för att redigera rotfilen.

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

Du borde nu kunna redigera rotfilen. det skapades när du körde demon.

Kopiera och klistra in följande kommandorad på rotkonsolen. Ersätt detaljerna med fet stil med din serverinformation.

rpcuser = ditt användarnamn

rpcpassword = ditt lösenord

rpcallowip = *

rpcport = ditt_rpcport_nummer

server = 1

lyssna = 1

daemon = 1

maxförbindelser = 50

port = ditt nummer

externalip = din_Offentliga IP

Masternodeaddr: ditt_Offentliga_IP: Portnummer

Masternodeaddr

Knacka nu CTRL + X för att avsluta, och Y-tangenten för att spara. Du är nu redo att starta demonen.

Gå till MNuser-fönstret och klistra in det här kommandot:

~ / ren / purerad –demon

Detta kommando bör starta PURE-servern. Klistra in det här kommandot för att se dina masternode-anslutningar.

titta på ~ / ren / pured getinfo

Skaffa den privata nyckeln

Din privata nyckel till masternode är den sista informationen du kan hämta. När du har fått MN-privata nyckel redigerar du konfigurationsfilen en sista gång. Du måste dock vänta tills din kalla plånboksserver synkroniseras med blockchain.

Knacka CTRL + C att lämna “få information”, och klistra sedan in det här kommandot i samma konsolfönster.

~ / ren / purerad masternode-nyckel

Du bör se din MN privata nyckel; klistra in den i ditt textfildokument.

Masternode privat nyckel

Du kan nu redigera conf-filen, men först bör du stoppa servern. Använd följande kommando för att stoppa MN-servern.

~ / rent / renat stopp

Klistra in det här kommandot på rotkonsolen.

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

Radera sedan de tre sista raderna och ersätt dem med följande kommandorader från MN.txt-filen.

bind = ditt_IP_Addr: portnummer

Masternode = 1

Masternodeprivkey = din_masternode_privatekey

MN privat nyckel

Starta om daemon igen med kommandot nedan. När servern startar kan du avsluta sessionen.

~ / ren / purerad –demon

Ett sista steg kvar nu: gå till din Windows-plånbok och navigera till Masternoder->Skapa.  Fyll i fälten de saknade detaljerna.

Lägg till eller redigera Pure naken

Alias: Masternode-etikett.

Adress: Din_VPS_Main_IP

Privkey: Masternode Genkey

Txhash: din utgångsadress för masternode-transaktion

Utgångsindex: 1

Belöningsadress: Din_utbetalningsadress

Pris %: 100

Klick OK->Uppdatering för att se din lista över MN. Klicka på Start->Uppdatering för att börja köra din PURE-masternod.

Titta på den här videon för att få en visuell representation av installationsprocessen.

Slutgiltiga tankar

Masternoder är ett äkta sätt att tjäna pengar, passivt. När du fattar dina investeringsbeslut, titta inte bara på avkastningen. Ja, jag förstår det – du vill tjäna pengar.

Ju högre belöning desto högre är risken. Vissa kryptoprojekt börjar med att tilldela svårt att motstå belöningar, men med tiden sjunker avkastningen kraftigt. Sådana projekt är riskabla; det finns ingen garanti för att projektet kommer att generera inkomster på lång sikt. Om du inte låter rädslan att missa den massiva avkastningen få dig är det stor chans att du kommer att nöja dig med ett ljudprojekt. Kom ihåg, GÖR DIN FORSKNING – alltid.

Läsa: Hur man utvärderar vilken kryptovaluta som kommer att bli nästa stora sak

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me