Handel med CFD: er blir allt populärare bland handlare och är en allmänt erbjuden typ av handel bland alla de bästa online-mäklarna. Så, vad är CFD-handel exakt??

Vad är en CFD?

CFD står för Contract for Difference. Detta är en viss typ av derivat som erbjuds av mäklare där du handlar på skillnaden i pris för en tillgång mellan när du öppnar handeln och när du avslutar handeln, även om du inte faktiskt köper den underliggande tillgången.

En av de stora attraktionerna av denna typ av investeringar är den flexibilitet som den möjliggör. Med traditionell handel är du bunden till att köpa tillgången i princip för att den ska gå i en riktning uppåt. Men med CFD-handel är dina val mycket mer öppna. Du kan spekulera i rörelser uppåt eller nedåt när du köper in till kontraktet. Här tar vi en djupare titt på hur CFD-handel fungerar och vilka verktyg du har till ditt förfogande när du handlar.

Går lång eller kort i CFD-handel

Denna förmåga att gå långt eller kort är en viktig fördel som CFD-handel har tillgänglig som inte är tillgänglig i mer traditionell mening utan att använda optioner, eller eventuellt investera i en komplex ETF eller annan typ av fond.

Att gå länge på en CFD innebär att du tror att tillgången du investerar i kommer att öka i pris. Därför skulle du göra en “köp” för den tillgången.

Å andra sidan betyder det att du går kort på en CFD att du tror att tillgången du investerar i kommer att gå ner i pris. I det här fallet skulle du göra en “sälj” -order för den tillgången.

I båda fallen beräknas din vinst från handel med CFD endast när du stänger positionen. När du stänger kommer du att göra vinst eller förlust för skillnaden i pris.

Exempel

Du ser att Tesla för närvarande prissätts till 440 dollar per aktie, och du tror att värdet kommer att öka. I det här fallet skulle du köpa Tesla för att tjäna pengar. Om priset vid stängning har stigit, kommer du att tjäna pengar. Om det har gått ner gör du en förlust.

På samma sätt, om du ser euron för närvarande värderad till 1,17 $ mot USD och du tror att detta kommer att gå ner, öppnar du en “sälj” -position med din CFD. Om priset Euro sjunker under 1,17 $ gör du vinst. Men om priset stiger kommer du att göra förlust.

Som du kan se är att gå långt effektivt satsa på att priset på tillgången du väljer kommer att stiga, medan att gå kort prognostiserar tillgångens pris. Du kan också se från det här exemplet att det vanligtvis finns en mängd tillgångar tillgängliga från de bästa CFD-mäklarna som du kan handla. Dessa inkluderar vanligtvis många valutapar, aktier, råvaror, obligationer och till och med kryptovalutor.

Använda hävstång i CFD-handel

Förutom den flexibilitet du kan njuta av med CFD-handel kan du också dra nytta av handel med hävstång. All CFD-handel sker på hävstångseffekt. Det betyder att du bara behöver betala en liten summa av kontraktskostnaden på förhand.

Hävstång ökar din handelskraft genom att du kan öppna stora positioner med mindre kapital. Om din mäklare till exempel tillåter en hävstångseffekt på 30: 1 (det högsta tillåtna beloppet enligt CySEC-reglerna i Europa, kan du öppna en handel på $ 30 000 med ett kontantsaldo på $ 1000.

Levererad handel kan vara bra för att ge dig i huvudsak mer köpkraft som CFD-handlare, men du bör också vara medveten om att även om de potentiella belöningarna förstoras, så är också riskerna. Förluster kan öka snabbare ju högre hävstångseffekt du använder, så du bör alltid se till att du har tillräckliga medel och använda en gedigen riskhanteringsstrategi.

Vad är marginalen och säkringen?

Leveragerad handel med CFD kan också kallas marginalhandel. Marginalen finns i två olika former. För det första är detta den summa pengar du måste sätta in initialt för att öppna en hävstångshandel. Detta kan vara mellan 2% och 50% av handelsstorleken beroende på skuldsättningsgraden. Då kan du behöva sätta in ytterligare marginal om en handel går emot dig. I det här fallet kan du få ett marginalsamtal från mäklaren. Detta ber dig att sätta in mer pengar om du vill hålla positionen öppen.

CFD-handel kan också vara ett utmärkt sätt att säkra mot alla andra innehav du har i din portfölj. Handlare använder ofta CFD: er på det här sättet eftersom det är snabbt och enkelt att gå kort på vissa tillgångar. Till exempel, om du äger Apple-aktier i din aktieportfölj men är rädd för att de kan börja förlora pengar, kan du kompensera detta genom att öppna en CFD som kortar Apple.

Processen med handel med CFD: er

Med en tydlig förståelse för bakgrunden är du redo att handla med CFD. Här finns några punkter att tänka på och steg i processen som ska slutföras när du handlar.

En av de första sakerna du ofta märker är att det ofta finns ett köp och ett försäljningspris. Försäljningspriset kommer alltid att vara något lägre än det aktuella marknadspriset och köpeskillingen något högre. Denna prisskillnad är mäklarespridningen, en liten vinst som de gör för dina affärer som vanligtvis hålls så konkurrenskraftiga som möjligt.

En annan punkt att notera är att CFD-handel sker i partier. Du måste vara medveten om storleken på en tillgång innan du öppnar din position. Dessa kan variera beroende på tillgången, även om CFD-aktier vanligtvis är 1 aktie per parti.

När det gäller hur länge du behöver hålla en handel öppen för detta är det också helt upp till dig när du handlar med CFD: er, men du bör dubbelkontrollera med din mäklare för eventuella övernattningsavgifter som tas ut om du håller en position öppen över natten.

Var man kan handla med CFD: er

Det finns många ställen att handla CFD online. Vi rekommenderar för närvarande följande:

Etoro – En multireglerad mäklare som miljontals användare litar på. Om du vill lära dig mer, läs vår Etoro-recension.

Varning: Tänk på att all handel innebär risk. 67% av investerarkonton för privatpersoner förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Detta innehåll är endast avsett för utbildningsändamål och är inte investeringsrådgivning.

AvaTrade – De tillhandahåller CFD-handel med kryptovaluta, aktier, index, råvaror, obligationer och ETF. Läs vår AvaTrade-recension.

XM – De erbjuder över 1200 tillgångar att handla, inklusive mer än 1100 som kan handlas som CFD. Läs vår XM-recension.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me