Decentraland (MANA) är en plattform för virtuell verklighet och blockchain-nätverk som syftar till att revolutionera hur utvecklare och skapare tjänar pengar på innehåll och även applikationer. Genom en 3D-baserad upplevelse erbjuder Decentraland också en uppslukande upplevelse för användare, utvecklare och investerare. 

I den här artikeln kommer vi att förklara vad Decentraland är, hur det fungerar och varför det är värt att titta på detta projekt för framtiden. 

Vad är decentraland: introduktion

När kryptovalutamarknaden fortsätter att expandera släpps nya projekt. Även om många av dem redan har försvunnit är det bara de mest välmående och avancerade som är verksamma. Decentraland skapades efter att ha hållit ett Initial Coin Offering (ICO) tillbaka i augusti 2017. ICO var så framgångsrik att MANA-tokens såldes på bara några sekunder. 

Enligt beskrivningen av projektet skulle den digitala valutan MANA tillåta användare att köpa LAND i en virtual reality-ekonomi. 

Projektet nämnde:

“MANA kommer att låta användare köpa och sälja virtuell fastighet, kallad LAND, och helt fördjupa sig i Decentralands virtuella verklighetsekonomi.” 

Teamet bakom projektet började arbeta på Decentraland redan 2015 där de presenterade ett bevis på koncept för att fördela äganderätten till digitala fastigheter till användare i ett blockchain-nätverk. Den tekniska ledningen är Esteban ORdano som grundade Smart Contract Solutions. Projektledaren är Ari Meilich som var marknadsanalytiker vid CRV. 

Genom ett Ethereum (ETH) smart kontrakt bibehålls LAND-ägandet i blockchain. Detta gör Decentraland till ett av de största projekten baserade på Ethereum-nätverket i volymmässigt idag. 

Numera fortsätter nätverket att expandera med olika utvecklingar som sker på många olika nivåer. Detta inkluderar skapandet av avatarer, förbättrade kartverktyg, markauktioner och mer. 

Decentraland har redan tecknat många partnerskap med andra projekt, inklusive Aragon, district0x och imToken. Några av rådgivarna i nätverket inkluderar Luis Cuende, Aragons projektledare, Jake Brukhman, grundaren av CoinFund och även Xiolai Li, grundaren av INBlockchain. 

Vad är LAND och MANA? Var du kan köpa dem?

Som nämnts tidigare är LAND en tillgång som bygger på blockchain-teknik som har ett begränsat utbud och som har ett område på 33 × 33. Men individer och utvecklare kan bygga höga torn eller någon annan skapelse. 

MANA är den virtuella valutan som driver hela Decentraland-ekosystemet, från auktioner till överföringar. MANA: s digitala valuta är en av de 45 bästa ERC-20-tokens och den är bland de 120 bästa i CoinMarketCap. Vid många olika tillfällen har det handlats bland de 80 mest värdefulla tokens. 

För närvarande handlas varje MANA-mynt runt 0,0422 dollar och det har ett börsvärde på 44 miljoner dollar, bara några år efter det att det släpptes på marknaden. Även om det var ett stort intresse för ICO under 2017 och många projekt misslyckades, fortsätter Decentraland att visa hur motståndskraftigt det är genom att fortsätta sin utveckling.

Om du vill köpa MANA-tokens är det bästa sättet att göra det genom Coinbase, en av de mest populära digitala valutaplattformarna i världen. Om du följer den här länken och investera 100 dollar i några av de mynt som Coinbase för närvarande erbjuder, får du en välkomstbonus på 10 dollar. 

Ett annat sätt att förvärva den digitala valutan är att använda Binance, ett av de mest erkända och största kryptobörserna på marknaden när det gäller handelsvolym. 

De personer som vill köpa LAND kan göra det genom att gå in i marknad Decentralnad har. När denna artikel skrivs kostar det billigaste LAND 10.388 MANA, motsvarande ~ 436 $. I allmänhet är LAND-paketen som ligger nära Genesis Citys centrum mycket dyrare än de i stadens kanter. 

Varje gång en användare köper LAND bränns den MANA som används för den. Det är också möjligt att köpa LAND för flera miljoner eller till och med miljarder MANA (om någon har dem). Det maximala utbudet förväntas vara 2 644 403 343 MANA, medan det cirkulerande utbudet för närvarande är 1 050 141 509. 

Det är också möjligt att köpa MANA med flera börser, inklusive Bittrex och Upbit, bland andra. Den digitala tillgången handlas för närvarande mot Tether (USDT), ETH, Bitcoin (BTC) eller USD Coin (USDC). 

Decentral och utveckling och tillväxt

Teamet bakom Decentraland arbetar med ett utvecklingsbegrepp som är uppdelat i etapper eller “åldrar”. Den första etappen är känd som “Stone Age” som de viktigaste utvecklarna av Decentraland kallade det. 

Det andra steget kallas ”bronsåldern” och det börjar med utvecklingen av en virtuell värld i 3d som är uppdelad i tomter. Var och en av dessa paket har information om ägarna och informationen lagras i blockchain. 

Nästa steg är ”järnåldern” där innovation och utveckling gör Decentraland till ett mycket attraktivt nätverk och projekt att följa. För närvarande är det möjligt att se skapandet av applikationer och också möjligheten att tjäna pengar på innehåll. Det är första gången som utvecklare kan tjäna pengar på sina skapelser och applikationer via denna plattform. 

En av de viktigaste egenskaperna hos Decentraland är att detta verkligen är en decentraliserad värld där skapare och ägare av mark kan distribuera sina applikationer utan att en central myndighet kontrollerar allt. Eftersom nätverket är baserat på Ethereum är allt registrerat i denna offentliga blockchain. 

Decentraland är den första VR-plattformen som tillåter användare att äga sin mark med blockchain-teknik. Det är inte bara möjligt att ha tillgång till nätverket via en webbläsare utan också via VR-enheter. I allmänhet tenderar dessa VR-plattformar runt om i världen att styras av ett enda företag med centraliserade servrar. 

Decentraland tenderar att hålla auktioner av LAND där användare och intresserade köpare kan köpa LAND som säljs av företaget. Den första auktionen hölls i december 2017 och den andra hölls i december 2018. Överraskande nog, Binance samarbetade med Decentraland för den andra LAND-auktionen som tillåter användare att köpa LAND med binance-mynt (BNB) -token. 

Genesis City

Huvudstaden i Decental och världen heter Genesis City, som är ungefär lika stor som Washington DC i kvadratmeter. Det är möjligt för användare att skapa sina egna platser i hela staden och i de många tillgängliga områdena. Det finns zoner som kommersiella, industriella och bostadsplatser. 

Utöver det har staden sin egen Genesis innehållsprogram som gör det möjligt för team av utvecklare att skicka in förslag för blockchain-spel och interaktiva upplevelser. Teamet bakom Decentraland investerar totalt 5 miljoner dollar för att stimulera dessa projekt och tillhandahålla finansiering till dem som behöver det.

Den här staden öppnar dörrarna för utvecklare att börja skapa blockchain-spel. På grund av det faktum att LAND tillgängligt för varje projekt är begränsat, vilket är en utmaning för företag som vill skapa olika spel på denna Genesis City. 

Samtidigt arbetar Decentraland med begränsad grafik för att nå så många användare runt om i världen som möjligt. Det finns några spel som kan utvecklas, såsom scavenger hunts, skill skills, crafting, paket as play squares, loot crate games och många andra. 

Slutliga tankar om decentraland

Decentraland-plattformen har visat sig vara en potentiell konkurrent bland de bästa kryptovalutorna på marknaden. Målet är att erbjuda en virtuell värld där företag, individer och andra parter kan utveckla ekonomisk verksamhet genom det LAND de förvärvade. 

Priset på den digitala valutan MANA har varit mer stabilt än andra digitala tillgångar som skjutit i höjden flera tusen gånger. Den digitala valutan nådde ett högsta pris på $ 0,24 under ICO-bullrundan i början av 2018 och den lägsta punkten efter att ha släppts på marknaden var i februari i år nära $ 0,033 per mynt. 

Detta är prisdiagrammet för Decentralands MANA

Om utvecklingen av nätverket fortsätter och löftena visar sig vara verkliga, har plattformen en tydlig potential att utvecklas till ett mycket lönsamt och erkänt projekt på kryptovalutamarknaden. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me