Litecoin (LTC), en av de äldsta och mest populära kryptovalutorna på marknaden, kommer att uppleva sin andra halvering den 5 augusti. Många analytiker och rapporter talar om det, men vad betyder halvering? Hur kan detta påverka Litecoin-priset? Hur ofta sker halveringshändelser? Dessa och fler frågor kommer att besvaras i den här artikeln.

Litecoin Halving förklaras

Det finns olika virtuella valutor på marknaden som fungerar med olika konsensusalgoritmer. En av dem är känd som Proof-of-Work (PoW), även populärt av Bitcoin (BTC). PoW-nätverk som BTC och LTC kräver att gruvarbetare bearbetar nätverkets transaktioner genom att tillhandahålla gruvkraft.

Detta uppnås med hårdvaruenheter som förbrukar stora mängder energi och som håller nätverket säkert. Genom att bekräfta att transaktionerna är verkliga och inte har ändrats tjänar gruvarbetare belöningar för sin energiförbrukning och tid som krävs för att bryta dessa digitala tillgångar.

I det här fallet får Litecoin-gruvarbetare 25 LTC-mynt per block, jämfört med BTC-gruvarbetare som får 12,5 BTC per block. Var 840 000 kvarter i Litecoin-nätverket och 210 000 i Bitcoin-blockkedjan minskar belöningarna för gruvarbetare med hälften. Det betyder att i nästa halvering som Litecoin kommer att uppleva kommer gruvarbetare att belönas med 12,5 LTC var 2,5: e minut. Bitcoin gruvarbetare kommer att belönas 6,25 BTC var 10: e minut, med tanke på att Litecoins blocktider är fyra gånger snabbare än Bitcoins block.

Kommer Litecoin-priset att påverkas?

Källa: http://blog.abrok.eu/inflation-rates-of-crypto-currency/

Bitcoin och Litecoin är valutor med ett inflationssystem som minskar vart fjärde år. Litecoininflationen kommer att minskas från 8,72% per år till 4,26% per år, närmare vad centralbanker runt om i världen normalt skapar som en “sund inflation” för sina ekonomier.

Kryptovalutor är olika. Det finns ett tydligt begränsat utbud som inte kan ändras, vilket skapar säkerhet om vad som kommer att hända och hur inflationstakten kommer att utvecklas. Med en lägre emission av LTC per månad blir det mycket lättare för marknaden att absorbera den nya tryckta LTC. Det kan ha en mycket positiv effekt på priset.

När virtuella valutor expanderar ökar efterfrågan på dem. Under de senaste åren har det varit en växande efterfrågan från större investerare och institutioner jämfört med tidigare år då digitala valutor huvudsakligen handlades av privatinvesterare. Intresset för Litecoin förväntas också växa, men en lägre emission av LTC kan så småningom påverka priset på den fjärde största kryptovalutan.

Bitcoin har redan upplevt flera halveringar under 2012 och 2016. Nästa halvering förväntas äga rum i maj nästa år. Före och efter dessa två halveringar följde priset på den populära digitala tillgången en positiv trend.

Källa: https://www.tradingview.com/

Det finns en skillnad med Litecoin. Den digitala valutan släpptes på marknaden precis 2011, vilket innebär att kryptovalutan kommer att uppleva sin andra halveringshändelse snarare än den tredje. Att utvärdera påverkan på tillgången visar sig därför vara svårare än för Bitcoin. Trots det förväntas Litecoin uppträda på ett liknande sätt som Bitcoin, även när LTC inte presterade bra efter den första halveringsupplevelsen 2015.

Den 25 augusti 2015 upplevde Litecoin sin första halveringshändelse där gruvarbetare började få 25 LTC snarare än 50 LTC som det var sedan 2011. Diagrammen visar att den digitala tillgången hade ett pris på 306% en månad före halveringen, vilket var verkligen drivs av det faktum att marknaden var glada över detta evenemang.

Källa: https://www.tradingview.com/

Ändå slutade euforin på bara några veckor och Litecoins pris förblev oförändrat i över 1 år och handlades runt $ 2,73 och $ 4,7 med en kort period då LTC steg över den nivån och slog $ 5,7.

I år kan vi se att Litecoin startade en bullrun i december 2018, efter en björnmarknad som varade i ett år. Sedan botten växte Litecoin redan 550%, vilket tyder på att halveringen redan har prissatts. Den prisåtgärd som vi har sett under de här sex månaderna liknar den som priset följde 2015 när det steg över 600% från $ 1,18 till $ 8,79.

Källa: https://www.tradingview.com/ Källa: https://www.tradingview.com/

Även om PoW-valutor tenderar att bete sig med en lägre korrelation till andra digitala tillgångar när de upplever en halvering förväntas Litecoin uppträda på något sätt i linje med hela kryptomarknaden. Det betyder att, i lägre utsträckning, haussiness eller baisshet i rymden kommer att påverka den digitala valutan före och efter halveringshändelsen den 5 augusti.

På UseTheBitcoin har vi skrivit en artikel om Litecoin-prisförutsägelser som gjordes med hänsyn till olika händelser, inklusive den kommande halveringen.

I skrivande stund är vi 11 dagar borta från halveringshändelsen. Litecoin har ett pris på $ 95,55 och ett börsvärde på över $ 6 miljarder dollar, enligt uppgifter från CoinMarketCap.

Litecoin-utbud och hashfrekvens

Litecoin har en maximal tillförsel på 84.000.000 LTC, varav över 62.840.000 LTC redan har bryts. Detta motsvarar 75% av den totala Litecoin som förväntas brytas i historien. Det finns 21 160 000 LTC kvar att bryta.

För närvarande genereras 14 400 LTC per dag och antalet nya LTC kommer att minskas till 7 200 med cirka 576 block genereras varje dag.

Litecoin-hashfrekvensen har också nådde nya rekordhöga toppar för några dagar sedan med cirka 300 GH / s. Det är därför svårigheterna med att bryta Litecoin också har ökat väsentligt och nått nya poster. Även om gruvarbetare verkar haussa om nätverkets framtid är det uppenbart att de kommer att vara mindre lönsamma efter halveringen.

Under en intervju med Mickey den 10 juli nämnde Charlie Lee, grundaren av Litecoin, att det kommer att få vissa konsekvenser för Litecoins gruvekosystem.

I frågan, han kommenterade:

”När gruvbelöningen halveras kommer vissa gruvarbetare inte att vara lönsamma och de stänger av sin maskin. Om en stor andel gör det kommer blocken att sakta ner under en tid. För litecoin är det tre och en halv dag före nästa förändring [i svårigheter], så möjligen som sju dagar med långsammare block, och sedan efter det kommer svårigheten att justeras och allt kommer att bli bra. “

Det är möjligt att börja bryta Litecoin genom att köpa nödvändig utrustning och ansluta till en gruvpool som erbjuder bra tjänster i den jurisdiktion som gruvarbetaren är belägen. Ett annat sätt att få tillgång till Litecoin är att köpa den. På UseTheBitcoin har vi skrivit vilka är de fem bästa sätten att köpa Litecoin i år.

Litecoin Halving-slutsats

Litecoin kommer att halveras den 5 augusti. Detta är en av de viktigaste händelserna som upplevs av ett PoW-nätverk. Enligt vad vi har analyserat verkar marknaden redan ha prissatt halveringen, vilket sammanföll med återhämtningen i kryptovalutautrymmet.

Gruvearbetare verkar inte vara oroliga över belöningsminskningen, vilket på något sätt är hausseartat med tanke på att de förväntar sig att priset ska växa. Om detta inte händer kommer det att finnas en kort period då det kommer en utvandring av gruvarbetare från nätverket. När svårigheterna har justerats bör saker och ting återgå till det normala.

På lång sikt är en halvering alltid positiv för priset på den virtuella valutan. Med en lägre emission av LTC men en högre efterfrågan på kryptovalutan, om det finns en tjurmarknad, förväntas priset på den digitala tillgången växa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me