Du behöver inte våga dig för djupt in på kryptomarknaden innan du snubblar på begreppet Bitcoin gruvarbetare. Att förstå Bitcoin-gruvdrift, vilka syften den tjänar och hur man blir en är en viktig del av att bekanta sig med blockchain-teknik. Bitcoin gruvarbetare är kärnan i världens största blockchain. Så här håller de användarna säkra och hjälper till att främja ytterligare Bitcoin-antagande.

Blockchain

För att förstå vad en Bitcoin-gruvarbetare är måste du först förstå blockchain-tekniken. En blockchain är ett nätverk av datorer som alla arbetar tillsammans för att uppdatera och verifiera en digital storbok. Till skillnad från centraliserade system som din bank är blockchain beroende av ett decentraliserat protokoll för att hålla huvudboken säker.

Vad är Bitcoin Miners?

I ett traditionellt bankscenario skulle ditt centraliserade finansinstitut ta emot din transaktionsförfrågan och sedan godkänna eller neka det beroende på hur det passade deras specifika agenda. I Bitcoins nätverk ersätts centralbanken av vanliga användare. Vanliga användare arbetar alla tillsammans för att verifiera transaktionsblock samtidigt. Dessa användare är så kallade Bitcoin gruvarbetare.

Termen gruvarbetare avser den tid och resurser som krävs för att framgångsrikt prägla nya Bitcoin. Precis som att bryta efter guld finns det en utgift i samband med skapandet av tillgången. På detta sätt föds varje ny Bitcoin med inneboende värde.

Bitcoin Mining Farm

Bitcoin Mining Farm

I Bitcoins blockchain arbetar varje gruvarbetare (även känd som en nod) tillsammans med nätverket för att verifiera varje transaktion. Men bara en gruvarbetare får belöningen och får lägga till det faktiska blocket i transaktionskedjan och därigenom utvidga blockkedjan.

Bevis på arbete

Bitcoins nätverk introducerar ett protokoll som kallas Proof-of-Work (PoW) för att bestämma vilken nod som får belöningen för sina ansträngningar. Detta system är en avancerad matematisk ekvation. Ekvationen är så svår att det är mer logiskt för din dator att göra slumpmässiga gissningar snarare än att slutföra ekvationen direkt.

Denna slumpmässiga gissning driver din processor till max. Denna beräkningsinsats leder till utgifter i form av elkostnader. Rapporter har satt Bitcoins energiförbrukning till cirka 120 gigawatt (GW) per sekund. Detta omvandlas till cirka 63 teravattimmar (TWh) per år.

SHA-256

Bitcoin-nätverket beror på en matematisk algoritm som kallas SHA-256. SHA står för säker hashingalgoritm. Denna envägs kryptografiska hashfunktion säkerställer att varje Bitcoin-transaktion verifieras och bekräftas av flera källor innan den läggs till. För att ge extra säkerhet tillämpar Bitcoin SHA-256-funktionen två gånger. Denna process är känd som dubbel-SHA-256.

Belöningar

Bitcoin belönar gruvarbetare för deras ansträngningar i nyligen präglade Bitcoin. Speciellt är detta den enda gången nya Bitcoin kommer in på marknaden. På detta sätt fungerar Bitcoin som en förutsägbar monetär tillgång. Under de tidigaste dagarna fick Bitcoin-gruvarbetare en belöning på 50 BTC för sina problem. Även om detta kan verka som en förmögenhet idag, var det bara ett par dollar då.

Automatisk svårighetsjustering

För att säkerställa en stadig utfärdande av Bitcoin använder systemet en svår justeringsalgoritm. Detta protokoll kräver att svaret på SHA-256-ekvationen har ett visst antal nollor framför för att vara kvalificerat som rätt svar. Svårigheten med denna ekvation kan ökas eller minskas genom att kräva fler eller färre nollor i svarets förord.

Allvarligt är svårighetsjusteringsalgoritmen baserad på nätets totala hashkraft. Ju fler gruvarbetare som deltar, desto svårare blir ekvationen. Ju mer kraftfulla gruvriggarna är, desto svårare är ekvationen. Detta säkerställer att nya Bitcoin kommer in på marknaden med tio minuters mellanrum.

Vad är Bitcoin Miners

Vad är Bitcoin Miners?

Som en del av svårighetsjusteringen minskar Bitcoins gruvbelöningar med halvor över tiden. Minskningen motsvarar det stigande värdet på myntet på marknaden. Dessa händelser är kända som halvings av gruvsamhället. De är stora händelser som vanligtvis följs av stratosfäriska vinster i Bitcoins värde. Den sista halveringen inträffade den 11 maj 2020.

Avancerade gruvarbetare går in på marknaden

När Bitcoin-värdet ökade ökade gruvarbetarnas intresse att räkna ut sätt att bättre lösa SHA-256-ekvationen. Dessa ansträngningar ledde till skapandet av specialbyggda gruvutrustningar utformade speciellt för att godkänna Bitcoin-transaktioner. Dessa gruvriggar började som hembyggda projekt. Idag inkapslar gruvriggsindustrin miljarder dollar.

GPU gruvarbetare

Den första stora gruvutrustningsuppgraderingen kom när gruvarbetare insåg att grafikkort är mycket snabbare för att lösa den upprepade uppgiften i SHA-256-ekvationen. Din CPU är bra på många saker men inte riktigt bra på någonting. Grafikkort är utmärkta för specifika uppgifter, men de är inte riktigt användbara för andra ändamål än de som passar deras primära användningsfall.

Så småningom insåg gruvarbetare att GPU-kort var mycket mer effektiva för att slutföra algoritmen Proof-of-Work jämfört med vanliga datorer. Denna förverkligande ledde till en brådskande marknad för dessa kort. Företag som Nvidia började se hela sitt utbud av kort som köpts av gruvgårdar som försöker få värdefull hashkraft i nätverket.

Så småningom blev det stora förseningar och väntetider på dessa produkter. Problemet blev så dåligt att tillverkarna klagade på att deras avsedda kunder kunde få tag på produkterna på grund av gruvarbetarnas höga efterfrågan.

ASIC gruvarbetare

Allt gick bra för GPU-gruvarbetare tills världens största Bitcoin Mining-riggtillverkare, Bitmain, steg upp. Företaget förändrade marknaden för alltid med introduktionen av den första ASIC (Application Specific Integrated Circuit) gruvutrustning. ASIC-gruvarbetare går tusentals gånger snabbare med att lösa SHA-256-algoritmen jämfört med GPU-kort.

Bitmain Mining Rigs

Bitmain Mining Rigs

Hemligheten med ASIC-riggens effektivitet är det faktum att de är specialbyggda för att lösa SHA-256-algoritmen och inget annat. Detta specialbyggda Bitcoin-gruvchip skapade en tillströmning av hashkraft som ökade svårigheten ytterligare för vanliga gruvarbetare. Det är viktigt att du bara kan använda ASIC-gruvarbetare för deras avsedda kryptovalutor. De kan inte flytta sin gruvalgoritm till andra alternativ.

Hejdå till den genomsnittliga gruvarbetaren

Det blev snart uppenbart att CPU-gruvdrift inte längre var ett genomförbart alternativ. Du kan fortfarande CPU-gruva idag, men chansen att överträffa dessa kraftfulla riggar är liten till ingen. Inte omöjligt, men mycket osannolikt. Ändå finns det många på marknaden som försöker återvända till de dagar då alla användare kan hjälpa till att säkra Bitcoins nätverk och tjäna vinst.

Bitmain

Som den största gruvutrustningstillverkaren och gruvpooloperatören i världen har Bitmain betydande svängningar på marknaden. Plattformen böjde sina muskler när den stödde skapandet av Bitcoin Cash under den hårda gaffeln i slutet av 2017. Deras stöd hjälpte cementera myntet som ett livskraftigt alternativ på marknaden.

Bitcoin Mining Pools

Bitcoin-gruvpooler kom till som ett sätt att jämna ut spelplanen igen. En gruvpool kombinerar all hashkraft från användare och delar fördelarna mellan användarna baserat på deras bidrag. Idag är gruvpooler de största Bitcoin-gruvarbetarna på marknaden. Studier har visat att dessa gruvbassänger når farliga koncentrationsnivåer med en Rapportera avslöjar att de tre största gruvpoolerna kontrollerar över 65% av Bitcoins totala hashkraft.

Den största Bitcoin-gruvpoolen i världen för närvarande är F2Pool. Galen, bara den här poolen kontrollerar 20% av nätets kollektiva hashkraft. Det är särskilt svårt att driva en gruvpool. F2Pool säger att det har upplevt långa torka där poolen inte fick några belöningar. I mer än ett fall förlorade plattformen över 100 BTC när det gäller att behöva betala gruvarbetare utan att själva bryta block. Men när man tittar på helheten blir gruvpooler enormt lönsamma för de företag som driver dem och kan upprätthålla dessa torka.

Cloud Mining

För alla som vill bli en Bitcoin-gruvarbetare men inte vill spendera tid på att lära sig de tekniska aspekterna av konsten, eller undersöka hur man bygger eller köper en högkvalitativ rigg, finns molnbrytning. Cloud mining-plattformar hyr ut sin hashkraft till användarna till en överenskommen pris. Molnbrytning är ett av de enklaste sätten för nya användare att delta i gruvsektorn utan en större investering i förskott.

Det finns några problem man måste ta itu med när man beslutar om en molntjänst. Du behöver bara hålla dig till de mest ansedda molntjänstleverantörerna. Det har förekommit massor av molnbrytningsbedrägerier på marknaden under de senaste elva åren. I de flesta molnbrytningsbedrägerier kommer plattformen att ta nya användares medel för att betala gamla användare den utlovade avkastningen först. När ordet förstår att plattformen är legitim drar företagsmattan med all användarens Bitcoin.

Cloud Mining Scams är vanliga

I år såg flera gruvbedrägerier fram. I ett exempel bedrägerade en grupp bedragare som driver ett företag med namnet Mining City Cloud Mining från Filippinerna användare av miljoner. Företaget hävdade att de betalade 92 dollar per dag i vinst för att delta i gruvarbetare. Speciellt i Filippinerna är detta en betydande mängd finansiering som fungerade som det perfekta betet för nya kryptoanvändare.

Tillsynsmyndigheter stoppade bluffen i år i september. Tjänstemän uppgav att ”Mining City inte är registrerat hos kommissionen och verkar utan nödvändig licens och / eller myndighet för att begära, acceptera eller ta investeringar / placeringar från allmänheten eller för att utfärda investeringsavtal och andra former av värdepapper.” De fortsatte också att anklaga företaget för att driva ett Ponzi-schema.

Oro för Bitcoin-gruvdrift

Det finns en mängd olika Bitcoin-gruvproblem som marknaden för närvarande står inför. För det första finns det enastående nivåer av centralisering på marknaden. Centralisering är dåligt för Bitcoin eftersom det urholkar nätverkets säkerhet. Dessutom tillåter det en grupp att ytterligare diktera sin vilja till andra användare när det gäller godkännande av uppgraderingar och protokolländringar.

Elförbrukning

En annan stor oro kring Bitcoin-gruvsektorn är hållbarhet. Bitcoin kräver en vansinnig mängd elektricitet för att fortsätta köra. Rapporter sätter Bitcoins elförbrukning i nivå med utvecklade europeiska länder. Detta efterfrågan på kraft har lett till att många söker mer hållbara alternativ.

Förnybar energi

Ett populärt alternativ som används av cirka 39% av Bitcoin-gruvgruppen är förnybar energi. Användningen av geotermiska, vind- och vattenbaserade elsystem gör det möjligt för Bitcoin-gruvarbetare att säkra sina vinster utan avfall. Ansträngningen att gå över till fler gröna alternativ har bromsats av elföretag som erbjuder rabatter till Bitcoin-gruvgårdar.

Grön energidriven Bitcoin Mining Rig

Grön energidriven Bitcoin Mining Rig

Framtiden för Bitcoin Mining

Det är någon som gissar vad framtiden för Bitcoin-gruvdrift kommer att hålla. Det råder ingen tvekan om att tillverkare kommer att fortsätta att driva bearbetningsgränserna när det gäller gruvutrustning. Det finns också en stor chans att det institutionella antagandet av Bitcoin kommer att orsaka mer nätverksanvändning också under de kommande månaderna. Alla dessa problem leder till svårare för gruvarbetare.

Dessutom finns det faktum att en dag kommer alla 21 miljoner Bitcoin att brytas. Ingen är säker på vad som kommer att hända med nätverket just nu, men de flesta analytiker är överens om att Bitcoin kommer att ha ett betydande värde vid den här tiden. Med den aktuella Bitcoin-utgivningsgraden kommer den sista Bitcoin att brytas omkring 2140. Lyckligtvis finns det gott om tid för utvecklare att räkna ut saker.

Tekniska förändringar

Det finns också en chans att Bitcoin kan besluta att överge sin Proof-of-Work-algoritm till förmån för ett mer hållbart alternativ en dag. Även om detta kan verka omöjligt, världens näst största PoW-blockkedja, gör Ethereum redan förberedelser för just en sådan manöver. Ethereum avser att konvertera från en PoW-mekanism till ett Proof-of-Stake-system (PoS) före årets slut. Denna omvandling eliminerar behovet av SHA-256-algoritmen och minskar nätets totala elförbrukning. Det skulle också tillåta användare att sätta sin krypto för att säkra nätverket.

Bitcoin Mining Forever

Som det ser ut nu har Bitcoins kärngemenskap inte bråttom att ändra något av huvudprotokollen för detta revolutionerande mynt. Istället tror Bitcoin-maximalister att hemligheten för storskalig Bitcoin-antagande ligger i utvecklingen av kompletterande teknik som Lightning Network. Genom att använda dessa off-chain-protokoll får Bitcoin ny funktionalitet, effektivitet och hastighet. Av dessa skäl kommer Bitcoin-gruvdrift att vara en sak under många år framöver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me