CRISPR Terapeutisks (NASDAQ: CRSP) är ett bioteknikföretag som utvecklar terapi med en ny och innovativ metod. CRISPR Therapeutics är uppkallat efter en genetisk redigeringsteknik som utvecklats av en av dess grundare. Känd informellt som ”genetisk sax”, ger CRISPR-tekniken möjligheten att klippa, ersätta och redigera gener till det vetenskapliga forskarsamhället. Genom att utveckla denna teknik har företaget öppnat dörren för ett helt nytt sätt att utveckla behandlingsalternativ för en mängd olika sjukdomar. Dessa nya alternativ förändrar vårt sätt att titta på sjukdomar och potentialen att helt eliminera ärftliga sjukdomar blir nu en verklig möjlighet.

Vad är CRISPR Therapeutics (CRSP)

Företaget är uppkallat efter CRISPR, en förkortning för klustrade regelbundet mellanrum korta palindromiska upprepningar. CRISPR är en typ av DNA-sekvens som detekterar och förstör bakteriofagen, den del av virus som är ansvariga för att replikera och infektera kroppen. Företaget är uppkallat efter CRISPR eftersom en av dess grundare, Emmanuelle Charpentier, var pionjären bakom utvecklingen av ett sätt att använda CRISPR i en vetenskaplig miljö för att redigera genetiskt material. Charpentier kunde tillsammans med kollegan Jennifer Doudna dechiffrera detta molekylära beteende hos bakterier och tillämpa lärdomarna från observation till att utveckla ett genetiskt redigeringsverktyg. Genom att isolera denna mekanism som finns i bakterier kunde de två forskarna skapa ett enkelt sätt att enkelt skära i DNA, vilket möjliggjorde tillsats eller utbyte av vissa segment av genetiskt material. Detta var en banbrytande upptäckt som gjorde det möjligt för forskare runt om i världen att enkelt undersöka organismer och utveckla en mycket djupare förståelse för den roll DNA spelar i sjukdomar. För sina bidrag vann Charpentier och Doudna Nobelpriset i kemi 2020.

Företaget har sitt huvudkontor i Schweiz och har också forsknings- och utvecklingsanläggningar i USA. Några korta år efter att Charpentier började arbeta med CRISPR 2011 grundade hon företaget 2013. Företaget fick tidigt betydande intresse med Bayer, ett av de största läkemedelsföretagen i världen, som investerade i företaget. Sedan dess har företaget vuxit till över 300 anställda och börsintroduktion 2016. Företaget har utvecklat flera läkemedel med CRISPR som befinner sig i olika stadier av den kliniska prövningsprocessen.

Varför betyder CRISPR Therapeutics (CRSP)?

Genredigeringsplattformen CRISPR är en revolutionerande metod med potential att ta itu med ett antal allvarliga sjukdomar. Flera banbrytande läkemedel genomgår för närvarande kliniska tester. Längst längs vägen mot myndighetsgodkännande är företagets transfusionsberoende β-thalassemia (TDT) och Sickle Cell Disease (SCD) behandling, som behandlar en allvarlig blodsjukdom med hög dödlighet. Syftet med denna behandling är att efterlikna en genetisk variation hos vissa individer som leder till att de har minskade eller inga symtom vid diagnos. Genom att skapa denna variation hos patienter som lider av SCD och β-Thalassemia, har symtomen visat sig minska. Denna grupp av sjukdomar, grupperade under paraplyet av hemoglobinopatier, kräver vanligtvis en livstid av behandling, inklusive blodtransfusioner och frekventa sjukhusvistelser. Årligen föds 360 000 med dessa sjukdomar, även om inte alla fall är tillräckligt allvarliga för att motivera livslång behandling. Målet med detta CRISPR-utvecklade läkemedel är att minska dödligheten och göra sjukdomen mer hanterbar för patienter. Medan SCD- och β-thalassemia-behandlingar är längst borta i kliniska prövningar har företaget också flera andra lovande kandidater på gång.

CRISPR Therapeutics (CRSP) Utsikter

Det nuvarande arbetet med SCD och β-Thalassemia är bara ett mycket litet men lovande sätt att CRISPR-tekniken kan tillämpas på medicin. Bara i USA och Europa där kliniska prövningar genomförs är antalet potentiella patienter som skulle dra nytta av denna behandling över 30 000 nu. Dessa är bara de allvarligaste fallen, och CRISPR Therapeutics uppskattar att när behandlingsregimen blir enklare kommer de som har mildare fall också att söka behandling. Detta skulle leda till att det totala antalet patienter uppgår till över 160 000 bara i USA och Europa. Om det godkänns av förordningar i EU och USA är det troligt att läkemedlet kommer att antas även i andra länder. Andelen av denna sjukdom inom befolkningen är mycket högre på platser som Afrika, och utbredd distribution skulle ha en stor effekt på befolkningar runt om i världen.

Även om denna statistik är imponerande är SCD och β-Thalassemia bara en av många sjukdomar som CRISPR-tekniken har potential att behandla. I olika andra stadier av utvecklingsprocessen finns CRISPR-baserade regimer för att behandla sjukdomar som cancer, diabetes och cystisk fibros. Av de pågående försöken är nästan hälften samarbeten med Bayer och andra stora företag. Detta gör det möjligt för företaget att minska riskerna för sig själva och ger CRISPR Therapeutics en mängd kunskap och expertis. Andra partnerskap inkluderar amerikanska företag Viacyte och Vertex Pharmaceuticals. Vid ett tillfälle spekulerades det Vertex var intresserad av att gå samman med CRISPR, nyheter som resulterade i en ökning av aktiekursen. Med ett begåvat vetenskapligt team och banbrytande forskning som utförs av CRISPR har företaget fångat branschens uppmärksamhet, och företagets långsiktiga potential är fortfarande mycket lovande för investerare.

Var kan jag köpa CRISPR Therapeutics (CRSP)?

Firstrade är ett ledande online-mäklarföretag som erbjuder ett komplett sortiment av investeringsprodukter och verktyg som är utformade för att hjälpa investerare som du att ta kontroll över din ekonomiska framtid. Sedan grundandet 1985 har Firstrade åtagit sig att tillhandahålla högvärdiga tjänster av hög kvalitet.

Firstrade kombinerar egen handelsteknik, ett mycket intuitivt användargränssnitt, enastående kundservice och mobila applikationer och erbjuder en heltäckande lösning för alla dina investeringsbehov..  Firstrade är medlem i FINRA / SIPC.

Investera i CRISPR Therapeutics (NASDAQ: CRSP) Investera i CRISPR Therapeutics (NASDAQ: CRSP) Investera i CRISPR Therapeutics (NASDAQ: CRSP)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till över dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finansgranskning

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till över dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till över dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

$ 100

Kontominimum

Ingen

Kampanjer

Gratis lager *

* Se webbplats för mer information.

Kampanjer

Ingen

Befordran

Ingen

Sammanfattning

CRISPR-tekniken är en av de mest spännande och lovande vetenskapliga upptäckterna i det senaste minnet. Genom att skapa ett sätt att studera och ändra DNA på ett exakt sätt är förmågan att bota ärftliga sjukdomar närmare att bli verklighet. Med ett begåvat vetenskapligt team är företaget väldigt långt längs läkemedelsutvecklingsprocessen och har flera lovande läkemedel i test- och godkännandeprocessen. Tillsammans med sina kontakter till stora läkemedelsföretag har CRISPR Therapeutics alla verktyg på plats för att bli en stor aktör i rymden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me