Kryptovärlden ger olika möjligheter att marknadsföra ditt projekt; notering visar sig dock vara en av de viktigaste viktiga punkterna att titta efter från investerarens synvinkel.

Verkligheten med marknadsspel är dock långt ifrån de blanka uttalandena om att stora börser ger sina tjänster gratis.

På tal om en symbol, förlorar marknadsaktörerna en möjlighet att förvärva projektets kryptovaluta efter att ICO officiellt har upphört. Här kommer utbyten för att rädda. På grund av olika data kan en uppgift på en börs öka värdet med upp till 20%. Det är just anledningen till att noteringen är en av de viktigaste uppgifterna för ett företag efter att ha genomfört en ICO. En annan anledning att lista token på utbytet – begäran från projektets community (några av folket vill bli av med tokens, köpt på ICO, några av dem är för sent och vill köpa några just nu för att bli användare av projekt).

Marknadsföring och media gör hela skillnaden i vår värld. Därför kan noteringen på börs med anständigt rykte ibland göra en verklig skillnad. För ICO-projekt som lagrar en betydande del av sina tokens kan värdetillväxten innebära möjligheten att projektet fungerar vidare i stort.

Trots många uttalanden är många fortfarande inte medvetna om att token-noteringen på kryptovalutautbytet inte är ett helt gratis förfarande och troligtvis ganska betungande.

Reality Check – Bli listad för “gratis”

Närhelst de frågar om den faktiska kostnaden, tenderar plattformar att säga om deras eviga kärlek och stöd för startups och frånvaron av några utgifter från klienten i det här fallet. Är det faktiskt sant?

Enligt den senaste studien utförd av Business Insider Research, som intervjuade flera representanter för denna bransch, kan det “inofficiella” priset att inkludera en symbol till handelsplattformslistan ibland vara chockerande. Källor vägrade att nämna specifika namn och utbytena själva, som kontaktades av publikationen, inklusive GDAX, Bitfinex och Kraken, gav antingen inget svar eller rapporterade att de inte tog pengar från nystartade kryptovalutor. Ingenting nytt.

För företag är ICO fortfarande det snabbaste och billigaste sättet att få finansiering jämfört med riskkapital eller börsintroduktion. För investerare ger tokens tillgång till ett snabbt och enkelt utbyte av projektaktier, som tidigare inte var tillgängliga. För att säkerställa likviditet måste företagen dock placera de utgivna tokens på minst en kryptobörs.

Tidigare rapporterade börsen Binance att den avvisar 97% av ansökningarna om notering av tokens eftersom de inte följer dess interna regler. Men varje dag många post-ICO-projekt som fortfarande vill bli noterade på alla börser. Och de är mycket glada när de äntligen ser att det inte finns någon “noteringsavgift”.

Trots det faktum att listan är gratis, anger kryptobörser att de för marknadsföring av tokens behöver specificerad summa pengar. Denna summa börjar på $ 50 000 och går upp till $ 1 miljon … beroende på börsens storlek. Många andra respondenter bekräftade dessa siffror. En hel del för en sådan marknadsföringsinsats, eller hur??

Det är anmärkningsvärt att nämna här att prislappen på 1 miljon dollar överstiger kostnaden för att lansera en säkerhetstoken på de flesta kryptobörser..

En av framgångsfaktorerna för kryptovalutaprojekt efter ICO-steget är deras förmåga att locka nya investerare, vilket är svårt att uppnå utan att gå in i ett omfattande börs.

Många stora projekt försöker nå ut till flera börser, vilket i slutändan ökar sina noteringskostnader.

Inte alla kryptobörser är desamma. Roligt nog, i denna marknadssituation finns det också kryptobörser som inte tar pengar för att notera mynt. Vissa börser erbjuder projekt som ska placeras på grundval av en projekttävling eller ber användarna att rösta på tillägget av ett mynt. I slutet av november 2018 hoppade dock Ripples pris 5% på grund av rykten om placering på Coinbase, vilket visar listans inverkan på uppfattningen av projektet och token.

Å ena sidan, med tanke på att projekten samlade in nästan 29 miljarder dollar via ICO vid denna tidpunkt. Dessutom inträffade den snabba tillväxten av medel främst på grund av så stora projekt som EOS ($ 4,2 miljarder, 06.2017 – 06.2018), Telegram ($ 1,7 miljarder, 02.2018 – 03.2018) och Tatatu ($ 575 miljoner, 06.2018). Om vi ​​utesluter dessa tre projekt från den övergripande bilden kommer situationen att bli ganska stabil, trots den djupa lågkonjunkturen på marknaden:

Hur som helst, å andra sidan tjänar kryptobörser själva också mycket. Enligt Bloomberg tjänar de 10 bästa kryptobörserna $ 3 miljoner per dag på provision.

Börser tenderar att visa upp med overklig likviditet

Likviditet är en kritisk faktor för att förutsäga börsens motståndskraft mot chocker och gynnsamheten för de kurser som börsen kan erbjuda. Mer volym innebär mer likviditet och mer relativ prisstabilitet, vilket tenderar att jämna ut växelkurserna. Omvänt betyder mindre belopp mindre likviditet, mindre prisstabilitet och mer volatila valutakurser.

Enkelt nog, om du handlar på en börs med högre volym är du mindre utsatt för dessa fluktuationer.

“Jag känner till många skumma projekt som ger likviditet till börserna”, – säger Kamilya Arslanova, VD Arbidex crypto arbitrage-plattform. ”De är naturligtvis i grå zon. Vad gör de – de gör många falska order på börsen för att öka volymen av operationer och transaktioner. Utbyten betalar vanligtvis mycket för sådana projekt.

Det finns andra tjänster som vår. Vi ökar likviditeten i börserna och ger dem våra handlare. Alla växlar integrerade med Arbidex av API. Börsen betalar oss dock inte, tvärtom sänker de provisionen för våra användare. Det är en tvåvägsväg: vi ökar deras volymer, de lockar nya kunder ”.

Eftersom många handlare fick viss erfarenhet av att interagera med många börser förändrades förståelsen och synen på verken. Utan tvekan tenderar även de största börserna att dra sina verkliga volymer ganska mycket.

Många par med en handelsvolym på nästan 7 miljoner dollar kommer att “glida” mer än 10% när de säljer för 70 000 dollar. Var är antydan? Om försäljningen av ett mynt med en handelsvolym på 7 miljoner dollar på 70 000 dollar får priset att “glida” med mer än 10%, kan du redan börja tänka på möjligheten att dessa 7 miljoner dollar inte är riktigt verkliga? Dessutom var de valutapar som studerades uppenbarligen inte bland mynt med lite flytande skit. Bara dessa uppgifter skulle räcka för att säga att många börser fejkar sina volymer.

Motargumenten kan vara följande eftersom marknaden inte är reglerad, det inte finns något olagligt osv. Just för att marknaden inte är reglerad ligger hela ansvaret för resultat och säkerhet hos användarna. Därför är det minsta vi kan göra att distribuera sådan information och bojkotta utbyten som gör det. Vi kan säga att ”denna praxis skadar ingen.” Förfalskning av handelsvolymer är kanske inte ett brott men är mycket mer än bara ett marknadsföringssteg. Dessa indikatorer påverkar handlarnas beslut, påverkar marknaden och leder till specifika händelser vid vissa tillfällen. Eftersom näringsidkarnas beslut i slutändan baserat på falska volymer kan leda till köp av medvetet övervärderade tillgångar.

Oberoende värderare runt om i världen säger ofta att mer än 3 miljarder dollar av den dagliga handelsvolymen, deklarerad på krypto – marknadsförfalskad. Dessutom, denna metod, men inte stöds, men nästan helt ignoreras av populära resurser som CoinMarketCap och alla deras användare. Trots kortsiktiga uppgångar är kryptovalutatillgångar globalt barmhärtiga under 2018. Det råder ingen tvekan om att en marknadsåterhämtning inte kommer att inträffa förrän vi har skapat en sund miljö för handel och tillgångsutveckling. Ekosystemet måste vara helt öppet och ärligt. Vi har inte råd att tillåta sådana manipulationer, för om falska volymer ger tillväxt istället för verkligt värde, kan vi falla mer smärtsamt än någonsin.

Värt att notera att betala för det?

Utan tvekan är den mest glada händelsen för investerare intill att få den framgångsrika ICO-hårddisken att notera deras nya glänsande mynt eller token på den ansedda (eller inte särskilt) börsen. Kryptovalutabörserna representerar ofta fragmenterade pooler av likviditet, och var och en vill utöka portföljen av omsatta tillgångar genom nya förvärv. Det plötsliga införandet av tillgången i börsnoteringen orsakar dock faktiskt en kraftig ökning av priset.

Ingen hemlighet att utvecklare och marknadsförare betalar (det betyder: ge mutor) till kryptobörser för att ingå i listan över sina projekt. Många av projekten inkluderar en avgift för förteckningen i sin budgetplan.

Hur som helst, hur kan man vara säker på att betala stora pengar till en viss kryptobörs för noteringen är en sak att dö för?

Det är nödvändigt att välja ett populärt kryptobörs som inte har några problem med likviditet. När allt kommer omkring är emittenter själva vanligtvis de största innehavarna av sina egna mynt, och de är också intresserade av tillväxt efter att de har lagts till i listan. Det är ofta så att notering på en större kryptobörs som Binance blir ett utmärkt tillfälle för ett insiderlag att återställa sina mynt och framgångsrikt avsluta projektet. Därför är utvecklare och populariserare av altcoins mycket intresserade av att betala för noteringen (vanligtvis talar vi om betalningar i bitcoin i hundratusentals dollar). Dessutom är börser, speciellt mot andra spelare, intresserade av att skapa en bild som inte har problem med likviditet för att kunna debitera en provision.

Enkelt uttryckt har de flesta börser med kryptovalutapar inget att göra med riktiga solida börser som NASDAQ. Smarta och erfarna investerare förstår vem de hanterar, men de flesta nybörjare tenderar att lita på dem för mycket, vilket resulterar i långvarigt innehav av mynt i plånboken. Kryptobörser annonserar i sin tur sig själva och tvekar inte att överskatta sina handelsvolymer med hjälp av fiktiva transaktioner.

Alternativa sätt att lista dina tokens?

Föreställ dig att ditt team inte fick tag på dessa miljoner under ICO och långt ifrån kan betala så mycket för tvivelaktiga marknadsföringsändamål. Finns det ett sätt att uppnå dina mål och inte få dina fickor rånade av de överskattade favoritbörsen?

Det finns fortfarande ett sätt eftersom vissa utbyten uppmuntrar sina användare att ge röstning – vilket symbol kommer att listas gratis. Det är dock inte en vanlig praxis för det – eftersom Bitfinex är känt för det.

Till exempel har en av de bästa börserna – OKEx, på grund av det nya noteringsregimet, tre olika tillvägagångssätt. Du kan sätta symbol för omröstning (listningskommittén kommer först att granska och granska projekten genom en systematisk och rigorös process) Alternativet “Samarbete” (en direkt lista över projekt som investeras av OK Blockchain Capital och 5 OKEx Prime-investerare), använd antingen alternativet “Community Building” – för att uppmuntra samhällets livlighet kommer OKEx att samarbeta med projektgrupper som kan för att få fler aktiva användare och kommer att ge en prioriterad granskning av listan för dem. Projekten måste dock uppfylla de specifika kraven.

På andra händer har Bitfinex token noterat på Ethfinex-anslutna börs. Man kan också delta i omröstningen där, men för att kunna rösta måste deras EVT-token köpas.

VD för Arbidex, Kamilya Arslanova, uppgav att det är extremt svårt att bli noterad på börsen ibland, så Arbidex-metoden är inte att få listan på tokens, utan hantera samarbetet med börser och övertyga dem om att detta är ett ömsesidigt fördelaktigt samarbete. Många projekt på marknaden försöker göra detsamma, men ibland slutar det med inga listor alls.

Med hänsyn till ovanstående kommer vi att se fler alternativ i framtiden i motsats till den klassiska “gratis” listan – eftersom fler och fler användare inte vill betala skumma pengar som är tillräckligt för att starta en ICO alls.

Gästpostförfattare: Maria Lobanova

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me