Kinit-appen går live efter massiva $ 100 miljoner initiala utbud av mynt

Kik har precis lanserat sin kryptovalutarelaterade applikation till marknaden som kallas Kinit. Produkten som presenteras syftar till att bli en av de viktigaste kryptoapparna i ekosystemet. Kinit har presenterats bara några månader efter att företaget publicerat det första Produktöversikt på Medium.

Företaget bakom Kinit kunde samla över 100 miljoner dollar från en ICO och 120 miljoner dollar i riskfinansiering. Dessutom har Kik 15 miljoner användare varje månad som kommer att njuta av fördelarna med den senaste appen.

Företagets vision består av tre olika komponenter. Den första heter ‘Kin Ecosystem’, som inkluderar partners som Kik, Unity, Blackhawk Network och mer. Ett utvecklarprogram har också lanserats under den senaste veckan, de betalar 25 utvecklare för att hantera oberoende ”kin economics” under 6 månader. De måste gå ombord på 50 000 aktiva plånböcker varje månad för att få hela det belopp som erbjuds av tävlingen.

Den andra komponenten i företaget är relaterad till “Kin Blockchain.” Den blockchain-byggda plattformen är en mycket intressant som består av två olika kedjor tillsammans. I början var avsikten att använda ERC-20-standarden, men teamet bakom Kik trodde att nätverket var för trångt för att stödja användarbasen Kin har.

Det är därför laget flyttade till Stellar-nätverket som möjliggör snabbare och billigare transaktioner. Men för att skapa likviditet beslutade laget att dela Stellars kodbas och skapa Kin för att springa tillsammans med Ethereum.

Med andra ord skulle Kin användas för interna transaktioner, medan Ethereum skulle användas för att behandla externa transaktioner och tillhandahålla likviditet till nätverket.

Den 17 juli förklarade Rod McLeod, kommunikationschef:

”Kinit är den första allmänt tillgängliga appen tillägnad Kin. Vårt mål med Kinit är att få Kin i fler konsumenters händer. Det är ett stort steg mot att göra krypto riktigt konsumentvänligt genom roliga och engagerande upplevelser, och vi planerar att lära oss och upprepa baserat på verkligt användarbeteende. Vi är glada över att få ännu fler att tjäna och spendera Kin – allt på Kin Blockchain. ”

De användare som laddar ner Kinit-appen kommer att kunna skapa en plånbok i några få snabba steg. Efter det är det möjligt för dem att få tillgång till Kin Marketplace Beta, där de kommer att kunna spendera Kin de tjänar på presentkort.

I framtiden kommer nya funktioner att implementeras i nätverket så att användare kan tjäna och spendera Kin-tokens.

Den tredje viktigaste delen av företagsvisonen är ”Kin Standalone App.” Huvudintanken bakom den var att skapa en mycket enkel och lättanvänd applikation där användare kunde upptäcka appar som stöds i Kin Ecosystem.

Användare måste ange sitt telefonnummer, bekräfta det och efter det kommer de att ha appen på skärmen. En undersökning kommer att dyka upp och fråga saker som varför användaren laddade ner appen och eventuella förväntningar på framtiden.

Presentkort på Kinit

Användare har chansen att lösa in Kin-tokens de tjänar för presentkort (mellan $ 5 och $ 25 dollar) från varumärken och återförsäljare som Amazon, AMC Theatres och Google Play.

Enligt resultaten från den privata beta uppnådde användarna en 10-dagars retention på över 75%. Utöver det använde 66% av användarna appen i över tre veckor.

Kiks strategi

Företaget säger att det är på rätt spår med alla de tre huvudstegen de föreslog: bygg en skalbar blockchain, starta Kin i Kik och expandera Kin bortom Kik.

Ted Livingston, grundare och VD för Kik and Kin, kommenterade i frågan:

”Jag är glad att kunna rapportera att vi är på rätt väg med alla tre stegen. På vissa områden ligger vi redan före planen, särskilt i våra ansträngningar att bygga en skalbar blockchain. ”

Dessutom kunde företaget i juni registrera 1,2 miljoner transaktioner per dag, och det erbjuder nu live konsumentupplevelser som körs på Kin Blockchain.

Dessutom fördubblar Kin Kin Kinchain och investerar kraftigt i det interna utvecklingsteamet och blockchain-lösningen.

Foto med tillstånd av Hackernoon

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me