När kryptovalutor blir mer och mer populära börjar ett stort antal människor intressera sig för dem. Även om vissa människor vänder sig till kryptovaluta av praktiska skäl, är andra bara intresserade av de tekniska aspekterna, medan den stora majoriteten av människor helt enkelt letar efter ett snabbt sätt att tjäna pengar..

En av de mest populära metoderna för att tjäna pengar med kryptovalutor är genom att på ett smart sätt köpa mynt och hålla fast vid dem tills de stiger i värde. En annan välkänd metod för att tjäna pengar med krypto är att bryta mynt.

Mynt som baseras på Proof-of-Stake-algoritmen tillåter alla intresserade att validera transaktioner genom att begå en viss mängd mynt. Användare belönas genom ett system som ofta kallas “staking”, vilket vanligtvis innebär att placera tokens i en kompatibel plånbok.

Det finns dock ytterligare en metod för att tjäna pengar med kryptovalutor, och det är med hjälp av masternoder. Denna metod involverar mer engagemang än satsningsproceduren, även om en masternode i huvudsak är en form av satsning.

Som nämnts tidigare kräver staking att du har en plånbok, men när det gäller masternoder måste användarna också ha en dator som kan ta rollen som server. Datorn i fråga måste vara ansluten till Internet 24/7.

När datorn är klar och servern har ställts in, måste man installera masternode-applikationen och begå några mynt över det lägsta tröskelvärde som anges i symbolens protokoll.

När dessa villkor är uppfyllda är masternoder alltid inblandade i att validera transaktioner på blockchain. Eftersom de arbetar dagligen betalar de praktiskt taget alltid ut för det bidrag som resulterar i en stadig inkomstström.

Den största nackdelen med masternoder är att de vanligtvis kräver att stora summor pengar satsas. Som sagt, om man har lite extra pengar och datorkraft och letar efter en långsiktig investering, så är masternode-mynt ett alternativ som är värt att överväga.

För att hjälpa dig komma igång, här är vår lista över 5 masternode-kryptovalutor som är värda att investera i:

Dash (DASH)

Rusa är ”ett revolutionerande digitalt pengarsystem” och en av de mest populära kryptovalutorna hittills rankade på en respektabel 14: e plats på CoinMarketCap. Dash var också den första kryptovaluta som implementerade masternode-systemet.

Med tanke på att ett Dash-mynt är värt $ 178,31 vid skrivandet av detta, är en Dash-masternode utan tvekan en seriös investering, eftersom nätverket kräver 1000 Dash-insatser för att komma igång..

Andra tekniska aspekter som är värda att veta är att masternoderna delar upp 45% av blockbelöningen och att en gång var 380 dagar minskar blockbelöningen med över 7%. Förutom den finansiella investeringen bör användarna vara medvetna om att det krävs lite tålamod och en rimlig mängd kunskap att installera och underhålla en Dash-masternod. Användare bör vara beredda på att lära sig vad som krävs för att konfigurera en virtuell privat server och redigera många konfigurationsfiler.

För mer information, kolla in vår tidigare artikel om DASH.

Zcoin (XZC)

Zcoin är en kryptovaluta som huvudsakligen fokuserar på att uppnå integritet och total anonymitet för sina användare. Zcoin rankas för närvarande på 92: e plats på CoinMarketCap, med en total kapitalisering på $ 73,132,911. Precis som Dash kan en Zcoin-masternod köpas med 1000 XZC. Zcoyns masternode-protokoll kallas Znodes, och det kräver en dator som kör Linux, samt en hel del kunskaper om kitt och kommandorad från sina användare.

Mer information om hur du ställer in en Znode-masternod finns på kryptorna officiell hemsida.

zcoin färdplan 2018 01 1024x1024

Källa: https://zcoin.io/

PIVX (PIVX)

PIVX är en populär virtuell valuta som ingår i den utvalda klubben för de så kallade sekretessmynten. För närvarande rankad 93: a på CoinMarketCap, lovar valutan snabbare transaktioner, liksom bättre säkerhet och integritet än de flesta andra mynt. PIVX-symbolen heter PIVX, och den levereras med 55 miljoner, även om endast 30 miljoner för närvarande är i omlopp, eftersom 20 miljoner av dessa mynt sägs redan vara placerade i plånböcker eller masternoder.

För att köra en masternode på PIVX krävs 10 000 PIVX. En annan anmärkningsvärd aspekt är det faktum att det ger en mindre avkastning (cirka 5,74% per år) jämfört med andra valutor. Att köra en PIVX-masternod innebär att användare har antingen en Linux-dator eller en Raspberry Pi, båda med unika IP-adresser.

För mer information om hur du ställer in en PIVX-masternod kan användarna läsa mer om den här.

Phore (PHR)

För närvarande rankad 394 på CoinMarketCap, med ett börsvärde på $ 73,025,936, Phore är definitivt inte en mycket populär kryptovaluta. Myntet började dock locka uppmärksamhet hos fler och fler investerare som är intresserade av masternoder tack vare sin goda avkastning (40%).

För att kunna köra en Phore-masternod måste användarna investera 10 000 mynt. För närvarande har Phore över 500 hundra aktiva masternoder.

Mer information finns på den digitala valutan officiell hemsida.

PhoreLogoBlack2

Källa: https://phore.io/

SmartCash (SMART)

SmartCash är en samhällsbaserad kryptovaluta med ett mycket intressant styrningssystem och decentraliserad ekonomi. SmartCash rankas för närvarande på 108: e plats CoinMarketCap, med ett totalt börsvärde på $ 59,662,696.

En av SmartCashs bästa tekniker är SmartHive, ett system som säkerställer att 80% av blockbelöningen tilldelas community-fonden, i motsats till andra mynt som Bitcoin och Litecoin, där 100% av blockbelöningen går till gruvarbetarna. Masternoden i

SmartCash-ekosystemet kallas på lämpligt sätt SmartNode och för att kunna köra ett kommer användare att behöva 10 000 mynt. Mer information om SmartCash-masternoder finns här.

Slutsats

Om du kör masternoder enbart baserat på ROI (Return of Investment) kan du kolla in olika statistik och prestandamätare på masternodes.pro webbplats. Att välja en token för att köra en masternod för baserat på ROI ensam är dock inte perfekt, och det rekommenderas att du bara väljer projekt med framtidsutsikter som du tror på. Vi hoppas att du kommer att välja bra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me