OmiseGo (OMG) är ett blockchain-projekt som strävar efter att decentralisera betalningsnätverk och skapa ett öppet, offentligt finansiellt system. Plattformens enda mål är att erbjuda en lösning på det grundläggande samordningsproblemet som ligger hos betalningsbehandlare, finansinstitut och gateways.

Ända sedan lanseringen 2013 har Omise etablerat sig som en ledare inom Asiens finansiella teknikutrymme. Den har en av de största online-betalningsacceptabla lösningarna i Thailand och Sydostasien. Plattformen använder OMG som sin ursprungliga valuta – en ERC-20-token.

Förra året blev OMG den första Ethereum-baserade token som passerade marknadsvärdet på 1 miljard dollar men OMG-priset har sedan sjunkit med resten av kryptomarknaden. Den handlas för närvarande till 3,37 dollar med en Börsvärde på 472 miljoner dollar.

OMG-prisutveckling

Det har dock skett en positiv utveckling kring projektet som lovar att återställa symbolen till dess tidigare härligheter. Nedan kommer vi att ta en titt på tre senaste utvecklingar som kommer att driva priset på OMG upp.

Förestående implementering av plasma

OmiseGo är den första kryptovalutan som implementerar Plasma på Ethereum blockchain. Det är något som har många människor glada. Nyligen projektet släppte en uppdatering av deras framsteg i utvecklingen på plasma, och det verkar som om de inte är långt ifrån med fullt genomförande.

Plasma är en blockchain-skalningslösning. Det är hjärnbarnet till Vitalik Buterin och Joseph Poon, blixtens medskapare.

Plasma gör det möjligt för blockkedjor att byggas på blockkedjor. Så till exempel kallas en blockchain som byggs ovanpå Ethereum blockchain en barnkedja. Dessa barnkedjor kan också ha sina barnkedjor och så vidare.

Enkelt uttryckt är plasma många blockkedjor som förgrenar sig från moderkedjan som alla är kopplade till en huvudblockkedja. När det gäller OmiseGO kommer dessa blockchain-grenar att användas för att utföra komplexa operationer, och detta kommer att ta bort lasten från huvudkedjan.

Det kommer att resultera i snabbare hastigheter och lägre transaktionsavgifter eftersom huvudkedjan inte behöver replikera dessa åtgärder.

OmiseGO startade utveckling och testning av Tesuji Plasma under Q1 i år. Så när vi går in i Q4 har framstegen varit stabila med den senaste uppdateringen där Watcher API har distribuerats på det interna OmiseGo-testnätet.

Globala hjärninvesteringar

Enligt ett pressmeddelande nyligen publicerat, har det japanska riskkapitalföretaget Global Brain investerat ett outnyttjat belopp i Omise Holdings. Investeringen syftar till att finansiera expansionen av Omise i Japan.

Global Brain kommer också att stödja OmiseGo-initiativet för att utveckla en finansiell infrastruktur som är värd för en PayPal-liknande betalningssystem och överföringstjänst, samt ett Ethereum-driven decentraliserat utbyte.

Målet för Omise har alltid varit att försöka förbättra den traditionella finansiella infrastrukturen genom att använda innovativa verktyg när man försöker utöka sina tjänster till nya territorier. I pressmeddelandet säger företaget:

”Global expansion är en viktig tillväxtfaktor för företag runt om i världen, men finansiella transaktioner behandlas av äldre plattformar byggda på infrastrukturer som inte är anpassade för att stödja globala handelsbehov. När global handel och befolkningsrörelse växer blir förmågan att genomföra betalningar när som helst och var som helst en nödvändighet. ”

Det förklarar varför plattformen upplever ökad adoption. När Omise fortsätter med sin strävan efter företagstillämpning i Asien kan vi förvänta oss att OMG-priset börjar stiga.

McDonald’s Implementation of the OmiseGo Blockchain Ecosystem

I september 2017 slöt McDonalds Thailand ett partnerskap med Omise för att hjälpa till att effektivisera onlinebetalningssystemet.

Trafiken på både webbplatsen och mobilappen ökade exponentiellt och de behöver en omedelbar lösning.

Snabbspolning fram till juli i år och verkar som att McDonalds har framgångsrikt implementerat OmiseGo blockchain-ekosystemet.

I en intervju, publicerades den 18 juli, uttryckte Hester Chew, VD för McDonald’s Thailand, sin glädje över resultaten av hans företags partnerskap med Omise.

han sa:

“Optimering av kassaflödet på McThays webbplats och mobilapp har varit ett stort fokus för oss.”

Det är här som Omise har bevisat sitt värde.

Mr. Chew lovordar Omise för att ha minskat antalet steg som krävs för att göra betalningar och även antalet kassafall. Förändringar han beskriver som betydande.

Framgången för ett sådant framträdande partnerskap är enormt för OmiseGo och kommer att få en positiv inverkan på OMG-priset, eftersom liknande partnerskap skapas och lanseras.

Vill du lära dig mer?

Intresserad av mer forskning om framtiden för OMG-pris? Du kan läsa vår guide till OMG här.

 

Basil har tre års frilanserfarenhet att skriva om störande teknik. Han fokuserar på nyheter och utbildningar; hjälper till att sprida Blockchain-evangeliet. Han hoppas få sitt eget blockchainföretag en dag; hjälper världen genom sin innovativa storboksteknik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me